maanantai 25. huhtikuuta 2011

Nyt se alkoi!Finally it began!


Lämmin pääsiäissää sai krookukset avautumaan.
Warm and sunny Easter,the crocuses started to bloom-
Puput ovat käyneet talvella juhlimassa,herkutelleet terijoensalavan oksilla.Silppua ja kuorettomiksi syötyjä oksia ympäriinsä.Ovat ne kuitenkin jättäneet anteliaan korvauksen.
Bunnyrabits have been partying in the winter,bits and pieces of branches lie around.Anyway they've left a generous payment.Melkein kaikki terijoensalavat kärsivät jänistuhoista.Myös isäni istuttama hieno tammi sai pahoja vaurioita.
Many willows suffer after being eaten by rabbits.Also an oak my father planted ten years ago got bad damages.
Saa nähdä herääkö tämä enää henkiin...
I wonder if this will survive...
Muhkeimmat versot on tässä viime vuonna istutetussa ranskalaisessa Feerie-hybridipionissa.Muutenkin ranskalaiset päihittävät kasvussa suomalaiset pionit kuolanpionia lukuunottamatta.
Biggest peony sprouts has this Feerie hybrid which I planted last summer.All french peonies have grown faster than finnish except paeonia anomala.
Loistavaa alkanutta viikkoa viherpeukalot.Have a brilliant week all greenfingers.

9 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita krookuksia <3 Ja voi että, miten tarmokkaita jäniksiä, ei nyt ihan noin tehokkaasti olisi tarvinnut järsiä :-(
  Toivottavasti puu tokenee.

  VastaaPoista
 2. Your beautiful garden is becoming alive. Spring has sprung. I am looking forward to your future postings. Have a wonderful week. Greetings from Indiana...Heidi

  VastaaPoista
 3. Ihana, muhkea pioninalku. Meilläkin oli jänikset sen verran vierailleet, että koripajut oli syöty metrin korkeudelta tasaisiksi.Tänä vuonna ei sitten punota:( Kevään valoisia päiviä sinulle puutarhaasi :)

  VastaaPoista
 4. Harmillisia tuhoja on jänöjussit tehneet, meillä on tällä kertaa vauriot vähäisiä. Ei ollut edes terijoensalavat kelvanneet,vähän olivat ylettyneet omenapuiden oksia näykkimään, mutta ei sen kummempaa.
  Komea on pionin alku, ja krokukset on niin kauniita.
  Oikein mukavaa viikon jatkoa sinulle myös.

  VastaaPoista
 5. Näin keväällä pihalla ja pellolla jäniksien piirileikkiä siihen malliin, että omenapuitakin oli käyty näykkimässä, onneksi ei ihan pilalle asti.
  Krookukset kukkii täälläkin ja kaikki muukin nousee kohisten mullasta! Onneksi, sillä nyt en jaksaisi istutella ja hoitaa mitään. Äitini nukkui pois maaliskuun lopulla ja ikävä,suru ja kaipaus on suuri.

  VastaaPoista
 6. Hei, kivannäköinen blogi sulla :) Toivottavasti kasvit tokenevat jänisten hyökkäyksestä. Harmittavaisia otuksia vaikka söpöjä ovatkin :) Kivaa viikkoa ja ihania puutarhahetkiä!

  VastaaPoista
 7. Saila,krookusten violetti loistaa kauas,pitää käydä ihailemassa monesti päivässä (oon ollut vapaalla,joten siihen on haravoinnin lomassa ollut aikaa).On kyllä ahkeria pupuja täälläpäin,vimmattu puputus vain on käynyt ja silppua syntynyt...

  Heidi,thanks for visiting:).There's so much to come,I think this is the best time of year,time of awakening,enjoying every day.

  Aila,onhan ne pirulaiset syöneet minunkin ainokaisen koripajun.Siististi verkkosuojan tasalta poikki,keskellä törröttää yksi ainoa pitkä verso...

  Tuija,mukava kuulla,että puusi ovat säästyneet.Minäkin laitoin suojat kaikkiin muihin paitsi isoon terijoensalavaan ja siihen isän tammeen.Mutta eipä suojista ollut mitään apua enää siinä vaiheessa,kun lumi ylettyi niiden tasalle ja jänöteillä mahat murisi ankarasti.

  Eeviregina,voi...:( otan syvästi osaa suureen suruusi.Voimia sinulle.

  Tiina,hei kaima:),mukava,kun eksyit blogiini.Vaikeahan niille jänöille on vihainen olla,vaikka harmittaakin.Me sentään kaadettiin niille aika monta haapaakin jyrsittäväksi ja tänään tein risusavottaa ja leikkasin isot kasat juuri sopivia herkkuhaapoja,joihin ei ollut yksikään jänötti kajonnut hampaillaan...

  VastaaPoista
 8. Kevät tykittää kukkaloistolla.
  Meillä pyörii pihassa melkoinen määrä rusakoita ja nyt on jopa pikkupupukin jonon jatkona tekemässä kevät- tahi nuorennusleikkauksia pensaille.
  Pirteää päivää!

  VastaaPoista
 9. Täällä kans noussut noita krookuksia,ihania♥,kevät on sitten ihanaa aikaa,luonto herää ja kukat luo loistettaan!
  Tulppanitkin on nousseet tuolla etupihalla jo,saas nähdä eteenpäin miten upeita tulloo,toivottavasti:)

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)