lauantai 1. lokakuuta 2011

Tunnustus tupsahti!
Sarin puutarhat-blogista tuli tällainen ylläri,josta olen ihan otettu.Kaunis kiitos siis Sarille,jonka blogi on täynnä asiantuntemusta ja silmäniloa:).


Tämän tunnustuksen saaneen kuuluu siis kiittää asiaankuuluvasti tahoa,jolta tunnustuksen sai sekä antaa se eteenpäin kahdeksalle mukavalle blogille ja kertoa,mikä niissä miellyttää.Lopuksi pitäisi vielä kertoa itsestä 8 satunnaista asiaa.

Suosikkiblogieni lista on pitkä ja vain murto-osa on näkyvissä omien blogieni sivupalkissa.Oli vaikea miettiä mihin tunnustuksen ampuisin,sillä monet olivat sen näköjään jo saaneet ja osa ei halua näihin osallistua...Ojennan tämän nyt tällä kertaa vain kuudelle nimetylle blogille eli

Viannalle, Elämää pellossa-blogiin.Elämänmakuista tarinointia,puutarhailua ja perhe-elämää.
Callistah,pienten lasten äidin vanhan talon remontointia ja pihan laittoa.
Intianmintulle Mielenlumoa-blogiin,kädentaitoja ja upeita kukkakuvia
Tarinantupa,hienoja kuvia ja mukaansatempaavaa tarinointia omasta elämästä
Pitsit sekaisin,värikkään lumoava blogi
Ailalle Mäntylään,elämänmenoa täydellä sydämellä.

Ja nyt blogger tekee taas erinäistä jäynää.Linkitys ei onnistu,ei sitten millään.Enkä pääse myöskään kommentoimaan useimpiin blogeihin,mihin olen yrittänyt.En edes omaani!!??Joten help,jos joku hoksaa,mistä on kyse.
Mitäköhän sitten itsestäni kertoisin...

1.joku haastoi joskus tekemään leikkimielisen Kuka Muumi-hahmo olisit-testin.Arvelin,että varmaankin Hemuli helmat heilahdellen kukkatarhassaan,vaan ei: Fifty-fifty Nuuskamuikkunen ja Pikku Myy.Mitä tämä minusta kertoo,no päätelkää itse:).

2.Ns perinteiset naisten harrastukset ovat jääneet vähän vieraammiksi minulle.En ole erityisen taitava kutoja ja ompelenkin vain suoraa saumaa,muista käsityötaidon hienouksista puhumattakaan.Sen sijaan minulla on aseen hallussapitolupa ja metsästyskortti,vaikka en enää viime vuosina ole metsällä käynytkään.

3.Kalastus sen sijaan kiinnostaa nykyään enemmän.Talvella käydään lohipilkillä ja kesäkausi vetouistellaan ja vähän verkkokalastetaankin.Saaliit jalostetaan ihaniksi kalaherkuiksi,nam.

4.Moottoripyöräilyä kyydissä istuen olen harrastanut muutaman vuoden.Alla meillä on ihana Honda Blackbird<3 5.Ollessani yksin kotona tykkään kuunnella musiikkia.Parhaat biisit isolla volyymilla! 6.Terveydellisistä syistä vähensin kesällä kahvinjuontia.Juon enää aamukahvit ja muulloin luomu-rooibosteetä,johon olen tosi koukussa,varsinkin karpalo-kerma on hyvää! 7.Teen kolmivuorotyötä vanhusten,mielenterveys- ja päihdeongelmaisten parissa. 8.Olen myös refleksologi ja intialaisen päähieronnan taitaja.

Mun avominiän,ihanan M:n kanssa piipahdettiin vapaapäivänä Ikeassa,kannu sieltä peräisin

Tämä postaus saa olla myös viimeinen tervehdys mun rakkaalle pihakuuselle,jota olen talviblogin puolella hehkuttanut. Kolmen kuusen rivissä oikeanpuolimmaisena viime marraskuussa kuvattuna.Tiistaina riehunut hurja länsimyrsky teki siitä selvää jälkeä:(.Tulin iltapäivällä töistä kotiin ja tämmöinen näky odotti pihan perällä...Kyllä vain,juuri se ihana kuusi,jonka alle jäiseen,kiviseen maahan kaivoin puolitoista vuotta sitten maaliskuussa meidän rakkaalle Sandi-kissalle haudan.Mua harmittaa ihan valtavasti...


Onneksi Sandin hauta ei kuusen kaatumisesta kärsinyt.Samasta syystä,mikä kuusen kaatumisen aiheutti eli kaivuri katkoi lännenpuoleiset isot juuret grillikodan pohjaa kaivettaessa.

Betonisydän Sandin haudalla.Kauniisti kuusi oli tupsahtanut nurin,kun ei edes alaoksassa riippunut lasipallo mennyt rikki.Ei se edes vaurioittanut muitakaan kaatuessaan.Näin siististi se oli asettunut takanaan kasvavien kuusen ja männyn väliin.Ison puun menetys harmittaa.Toista samanlaista en ehdi elinaikanani kasvattaa.
Tietty pitää muistaa,että oli onni onnettomuudessa,kun mitään ei vahingoittunut,mutta silti surettaa.Mieltä parantamaan ostin eilen tällaisen perjantaipuskan,kivan sävyisiä ruusuja.


Osallistuin tässä yhtenä iltana Leena Lumen blogissa haasteeseen,joka vaikutti mielenkiintoiselta.Ja sitä se on:).
Sain siis Leenalta viisi sanaa,jotka hän mieltää jollain lailla minuun ja niistä pitää minun sit spontaanisti kirjoittaa mitä mieleen juolahtaa.Huom!En oo käyttänyt näitä päiviä vastausten hiomiseen,vaan ollut yövuorossa,migreenissä,muuttoapuna ja nyt vasta kerkesin tänne blogimaailmaan:)

Tässäpä sanat,jotka Leenalta sain:

1.Rohkeus
Rohkeista rohkein on Pikku Myy.Olin ennen hyvinkin ujo ja hiljainen,mutta onnekseni iän myötä on minunkin sisäinen pikku Myy herännyt toimintaan ja nykyään uskallan avata suuni ja ilmaista mielipiteeni,eriävätkin.Puutarhassa rohkeuteni ilmenee erinäisinä kasvikokeiluina,esim tänä keväänä istutin kolme erilaista magnoliaa ja kevättalvella piilottelin hankeen kultasadekylvöksiä ja nyt pikku taimia on hieno joukko talvea ja toivottavasti ensi kesääkin odottamassa.

2. Terveys
Asia,jonka arvon tajuaa usein vasta sitten,kun sen menettää.Uskon kehon ja mielen omiin parantaviin voimiin,jotka esim rentoutumalla saa aktivoitumaan.Tästä syystä olen oman työni vastapainoksi opiskellut refleksologiksi ja intialaisen päähieronnan taitajaksi.Omaa terveyttäni edistän terveellisillä elämäntavoilla ja käymällä luontaishoidoissa,shiatsu on mun suuri suosikki ja päähierontaa voisin ottaa vaikka joka viikko!


3.Tähdet
Kaupungissa sielu kutistuu,kun ei näe tähtiä.Noin kirjoitin joskus kauan sitten päiväkirjaani.Siltä se silloin tuntui,siten sen koin.Nyt onneksi asutaan maalla,missä ei ole katuvalojakaan riesana.Ihanan riemukasta seistä sysipimeydessä pihalla ja niska taivutettuna tuijottaa mustaa valopisteiden kirjomaa yötaivasta.Otavan kauha,Orionin vyö,Linnunrata...Ikuisuus siinä hetkessä,tajunta siitä,miten häviävän pieni ihminen on käsittämättömän valtavassa maailmankaikkeudessa.Voiko joku jatkua ja jatkua äärettömiin...jos se loppuu,mitä sen takana on...mistä tämä kaikki kaunis on tullut...Jotain suurta tuntuu liikkuvan mielessä,sielussa...
Todellakin kannattaa katsoa tähtiä taivaalla eikä vain sunnuntai-iltana telkkarissa...

4.Puutarha
Mun henki ja elämä.Paikka,johon talvella jo joulun jälkeen janoan päästä ja jossa viihdyn keväästä syksyyn,aamusta myöhään yöhön.Voisin itseasiassa leiriytyä sinne!Nukahtaa pää narsissipenkin sulotuoksuissa,villapajun hopeisia nukkaruusuja hypistellen.Mun puutarhasuhde on melko pitkälti samanlainen kuin puutarhaguru Pentti Alangon vaimo totesi puolisostaan jossain haastattelussa: "Pentti menee keväällä puutarhaan ja löytyy vasta syksyllä".
Maailmalle haluaisin päästä kiertelemään upeita unelmapuutarhoja Englannissa,Irlannissa,Ruotsissa,Tanskassa...

5.Värit
Värit ja niiden vaikutus mielialaan,tunteisiin,koko ulkoiseen ja sisäiseen olemukseen kiinnostavat kovasti.Chakrat.Feng shui.Miksi ihmiselämässä on niin selkeästi värittyneitä ajanjaksoja.
Miksi joskus haluaa vain sulautua seiniin pukeutumisellaan,joskus taas räiskyä tai edes säväyttää.
Miksi väärä väri vaatteessa saa olon tuntumaan väärältä,hankalalta.
Värit ovat niin kouraantuntuvia,vaikea tajuta,ettei niitä oikeasti ole olemassakaan.
Pukeutuessani vaaleanpunaiseen työpuseroon nauran joskus työkavereille,että nyt mun olemus hellii meidän vanhusten sydämiä.

Helliköön tämä pieni vaaleanpunainen syklaami nyt teidän kaikkien sydämiä<3 Valoisaa ja lämpöistä viikonloppua.


Ja tämän onnittelukimpun saa huomenna maailman rakkain ja ihanin poikani N,joka täyttää 25 vuotta<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 Onnea sylintäydeltä!
2 kommenttia:

  1. Olipa ihania juttuja, ja paljon juttuja, ja dramatiikkaakin! Pikku Myyn ja Nuuskamuikkusen välimuoto kuulostaa kiinnostavalta :-) Nuuskamuikkusmaiselta kuulostaakin tuo, että voisit leiriytyä puutarhaan.
    Voi Sandi-kissan kuusta :-( Vaan onni, suuri onni on se, ettei hauta häiriintynyt, kota musertunut eikä edes kukkapenkin reunus noussut pois paikoiltaan! Ohoh, voiko puu noin kaatuakaan, jestas. Jotenkin ihan uskomatonta.
    Karpalo-kerma rooibostee kuulostaa älyttömän hyvältä. Etsin sitä seuraavan kerran kaupassa käydessäni.

    VastaaPoista
  2. Lämmin kiitos tunnustuksesta! Täytyykin heti tunnustaa, että samanlainen Ikean kannu on ostoslistalla, kunhan joskus taas pääsen paikanpäälle ostoksille :o) On teillä siellä ollut kova myrsky, Neiti oli tiistaina siellä mysrskyn silmässä myös, ja sanoi että ikinä ennen ei ole moista nähnyt. Surku hienoa pihakuustasi.. Ihanaa alkavaa viikkoa, toivottavasti vielä riittää pihailukelejä!

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)