tiistai 8. marraskuuta 2011

Esikko kukkii - onko nyt siis kevät? Primrose is blooming - so it must be spring?
Esikot ovat siitä mukavia,että ne useinkin saattavat kukkia toistamiseen myöhään syksyllä.
Primroses are nice because they often bloom in autumn too.

Myös tämä Jackmanii,joka siis kukki nyt ensimmäistä kertaa about kymmeneen vuoteen, päästelee edelleen täysillä.
Also this clematis Jackmanii is still going on.Ja Tanskasta tilattu Austin-ruusu Charles Rennie Macintosh on alkanut tehdä uusia versoja...Kai se ajattelee,että talvi meni jo.Luulee vissiin olevansa vielä Tanskassa,ressu...
And Austin rose Charles Rennie Macintosh which I ordered from Denmark has new growth.I guess he thinks that winter must be allready over,perhaps he thinks he's still in Denmark.Toinenkin ruusuihanuus, tämä Augusta Luise,jonka herkullisen värisiä kukkia laitoin muistaakseni elokuun postauksiin,näyttää huolestuttavan vihreältä.Ei pienintäkään merkkiä tuleentumisesta.Nyt mietin,että kaivanko mokoman ylös ja vien kuitenkin kellariin.Vai otanko riskin ja peittelen pakkasten tultua huolellisesti ja luotan siihen,että se kenties selviää.Istutin sen kyllä tosi syvään,maa on läpäisevää,paikka lämmin eteläseinusta...No,lämmin ja lämmin,kun on -30 C pakkasta,saattaa siinä vähän Augusta hytistä?
Another lovely rose Augusta Luise is much too green...I wonder if I should dig her up and take to cellar or just cover her properly when we get below zero C.I did plant her very deep,the place is warm, southside of our house...


Pionit on jo vaipuneet unten maille. Sormustinkukkia on luvassa ensi kesäksikin:)
Peonies are sleeping.And yes,there will be foxgloves next summer too:)Alppiruusujen St Michel ja P.M.A.Tigerstedt erilainen kasvutapa näkyy nyt selvästi.

Tässä woodland-penkissä kolme jouluruusua: Blue ja Red Lady sekä orientalis Tutu.Tutu oli hurjan komea jo ostaessani sen ja hyvin näyttää viihtyvän.Todisteena siitä kaksi muhkeaa punertavaa nuppua.Joita on muuten melkein mahdoton kuvata!Ties miten mones yritys tämä on,eikä vieläkään onnistunut...
In this woodland bed grows my three hellebores: Blue and Red Lady and orientalis Tutu.Tutu has two great buds which for some reason are very hard to photograph.Tässä oli jo hämärä haittana,mutta eivät ne valoisimpaan aikaan otetut onnistuneet senkään vertaa.Viiruhelpi on vain niin ihana.Ensi kesänä aion istuttaa sitä oikein korkeaan ruukkuun.Kesällä en havaitse ollenkaan sen lehtien kahinaa,mutta nyt se kuuluu niin selvästi.On pakko hipaista aina ohi kulkiessa.Tämä sattuu sopivasti reitin varrelle,kun vien pikkulinnuille ruokaa. Kaikenkaikkiaan viiruhelpiä taitaa kasvaa tällä hetkellä viidessä muussakin paikassa.Tuoksupelargoni Charity vain jatkaa rehottamistaan.
Mustikanvarpukranssin ainekset kerättynä
Kun ilta pimenee,syttyvät tuikut ja kynttilät.
Valoa elämäänne,blogiystävät<3


p.s. ei mene kommentit taaskaan läpi,joten tässä ja nyt kiitoksia kaikille edellisen postauksen kommenteista!

4 kommenttia:

 1. Jackmanii ihmettelen kovasti. Minulla se selvisi vain yhden talven ja sitten siirryinkin alppikärhöihin.

  Arvaa, miten kirvelee, kun jouluruusu kuolee minulla sisällä heti;-) Olen hirveä sisäkukkakiller. Näen unta, että saan jouluruusun vietyä kevääsen ja istutan sen vaikka pilvikirsikan juurelle ja sitten se kukkisi...Oletko istuttanut tuon jouluruusun keväällä taimesta or...? Kuuluuko sen kukkia Suomessa ulkona nyt? Minulla on se ihana lastenkirja Satu Kukkameri ja lumen ihme ja siinä jouluruusu kukkii lumisella pihalla!

  Onko noissa hopeanvärisissä lyhdyissä jotain sinistä...näyttää upealta.

  Esikot ovat niin toivorikkaita kasveja!

  VastaaPoista
 2. Minullakin kukkii esikko. Se on vallan ihana näky syksyisessä puutarhassa! Voi, C R Macintosh -ruusu... suurena Macintosh-fanina pitäisi ehkä hankkia sellainenkin. Minulla on kaksi Austin-ruusua ja hyvin selvisivät viime talven yli, mutta silloin olikin niin hurjasti lunta suojana.
  Pionit ovat todellakin aivan onnettoman näköisiä raaskuja jo alkusyksyllä! Onneksi on muita kasveja korvaamassa. Kuten nuo sormustinkukat. Ilokseni huomasin, että valkoiset sormustinkukat ovat kylväneet itseään suoranaiseksi vihreäksi matoksi kukkapenkkiini! Kohta siellä ei muuta kasvakaan... Ja toisessa penkissä on jonkin verran yhdellä kukkavanalla kukkineen Apricot Beautyn siementaimia, kaksi suurempaa taimea viime kesältä kukkivat varmasti ensi vuonna. Jee! Tähän aikaan vuodesta niiden lehdet ovat todella komeat ja hienon näköiset.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin esikko innostui kukkimaan syksyllä. Ja sormustinkukissa on tällä hetkellä aivan hurjan isot lehtipehkot. Ne selvästi ovat nauttineet tästä lämpimästä syksystä.
  Idänunikotkin ovat tehneet todella isot lehtimättäät. Vähän kyllä huolestuttaa, etteivät vaan erikoisimmat kärsisi.
  Meillä syyssyrikät olivat komeassa kasvussa, eikä tietoakaan talveentumisesta. Joten en uskaltanut jättää niitä maahan talveksi, vaan ne kaivettiin ylös ja ovat nyt kellarissa.
  Olisi tosi kiva, kun tietäisi millainen talvi on tulossa.. mutta ainakaan vielä ei ole riittäviä ennustuskykyjä, hh ; )

  VastaaPoista
 4. Minä olen huomannut saman noista jouluruusuista, niiden nuppuja on ihan mahdotonta yrittää saada vangittua kuvaan.Mulla on valkoinen jouluruusu, ja se on pukannut valtavan määrän nuppuja, yritin sunnuntaina kuvata, mutta eipä onnistunut.Tänään paistaa aurinko, joten yritän uudelleen.
  Mukavaa aurinkoista, marraskuun päivää sinulle.

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)