sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Jälleennäkemisiä.So nice to meet again.

Eilen ei sit ihan keväältä tuo sää tuntunut...+3 C ja luihin ja ytimiin pyrkivä pohjoistuuli,iltapäivällä alkoi sataa....Siitä huolimatta tuuskasin pari tuntia pojan ja miniän pihalla sekatöörien kanssa ja kivaa oli!He ostivat syksyllä talon,jonka piha on saanut näköjään olla muutaman vuoden oman onnensa nojassa.Siistin aluksi vähän pensaita ym.Ollaan jo suunniteltu yhtä ja toista mukavaa kasvihankintaa.Kiva päästä valloilleen välillä muuallakin kuin täällä omalla pihalla:)
Kylmä tuuli on tänäänkin,mutta sentään aurinko paistaa.Makes me wonder where the spring went...? Only +3 C ,north wind and rain yesterday.My son and her girlfriend bought a house in the autumn and yesterday I did some pruning in their yard.It was fun yet the weather was so cold.Today it's also cold and windy but sun  shines.


Viikolla oli ihan mukavan aurinkoista,vaikkakaan ei lämmintä.Tarettiin kuitenkin Veeran kans chillailla pihalla.Ja jopa Leevi raski jättää lampaantaljapesänsä ja vietti yhden päivän ulkona.Tosin vasta sitten,kun kaappasin sen kainaloon ja kannoin portaille.

Vera keeps following me in the garden.

Veera on pulassa.Ilman kumppareita ei oo veteen menemistä.Eikä takaisinkaan viittis palata.Etäisyyden arviointia...

Vera is in trouble.Wishing she had rubber boots...


Kissa lentää

A cat is flying


Vihdoin tuli jouluruusutkin esiin.Nyt jatketaan siitä mihin tammikuun alussa jäätiin:)

Finally snow melted and my hellebores are back.

Näissä pienissäkin on nuppuja
The small ones have buds too

Tämä olikin varsinainen yllätys!Syrikkä tuli esiin lumen alta ja pienet lehdet valmiina.Kolme syrikkää siis talvehti pihalla,eri paikoissa ja vähän eri tavoilla suojattuna.Yksi oli jo edellisenkin talven ulkona ja selvisi hyvin,nyt ei vielä pysty muista sanomaan mitään,mutta tämä ainakin näyttää olevan kunnossa.
What a surprise!One of my three buddlejas has small leaves.At least this one is certainly alive.I can't say much about the others,we'll see.Vielä on muutama istutusalue lumen alla,mutta suurin osa sulana.Paljon iloisia jälleennäkemisiä on viikon varrelle mahtunut.Eikä kaikki tietenkään oo vielä edes heränneet.Vuoden paras aika on tässä ja nyt ja vasta alussa.Mukavia jälleennäkemisiä teille kaikille:)

13 kommenttia:

 1. Onpa todella lentävä kissa :-D Toivottavasti ei plutinut.
  Vau, syrikkä! Tuosta tuli mieleen, että tähtimagnoliassani ja 'Susanissa' ei ole vieläkään mitään elonmerkkejä. Voi olla että ne on menetetty. Sen sijaan samettihortensia versoo tyveltään, vaikka se näytti minusta aivan kuolleelta. Jee!
  Tämä jälleennäkemisten aika on todellakin riemukasta. Jos on tappioita, niin on voittojakin. Vähän niin kuin jääkiekossa, hehe. Vaikka tappioita ei kai vielä ole tullutkaan. Hyvä Suomi!
  On teillä hassut kissat, ikä sitä varmaan teettää. Meillä kun ne ulkoilevat reippaasti kevät talvet, mutta vanhempi Musti on vasta kuusivuotias ja Ransu vielä pienempi, kolmevuotias taapero.
  Hauskaa että pihaintoa riittää muidenkin pihoille! Oikein lämmintä alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Hei, kysyit puksien parturoinnista. Minähän en mikään ekspertti ole (paitsi parturoin niitä yhden kesän Villandyn linnanpuutarhassa), mutta mielestäni niitä saa leikata koska vain. Ne kasvavat hyvin hitaasti niinpä jopa kerta vuodessa riittää, omat miniaitani taidan leikata kumminkin kahdesti vuodessa, joskus kasvukauden alku- ja sitten loppupuolella, suunnilleen.

  VastaaPoista
 3. Hyvä Veera, hieno ilmalento! Ihanaa jälleennäkemisen riemua, minusta on jotenkin mystistä, että jouluruusu jatkaa siitä mihin se tammikuussa jäi. Olet tosi reipas kun jaksat vielä toistenkin pihasta huolehtia.

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Mahtavaa tämä kevät, vaikka nyt on ollutkin täällä vähän viileitä päivä.

  VastaaPoista
 5. Hih..meillä on vähän samantapainen juttu, ollaan myyty meidän omakotitalo kahdelle nuorelle, ja he ovat aivan innoissaan..mies naureskeli, että vaimon äiti varsinkin...:) eli anoppinsa varmaan tulee jatkamaan mun kukkapenkkien hoitelua. Ihana myydä oma talo sellaisille, joiden huomaa arvostavan jo tehtyjä töitä ja haluavansa jatkaa talon kunnostusta ja pihan laittamista.
  Ihanat kissat sulla on.
  aurinkoista viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 6. Vuoden paras aika on tosiaan käsillä! Ja kun tuuli kääntyy eteläiseen, niin saadaan esimakua kesänlämpöisistä päivistä. Ei haittaa sitten lentokissaakaan, jos etäisyyden arviointi menisi muutaman sentin pieleen :)

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Ohhoh, lentävä kissa. Kai kissankin täytyy nähdä, mitä on rapakon toisella puolella. Jälleennäkemiset ovat mukavia.

  VastaaPoista
 8. Saila,vau,Villandryn puksiparturinakin oot ehtinyt olla!!Mä taidan siis kohta uskaltautua omieni kimppuun.Ootko kokeillut puksien lisäämistä pistokkaista?Taidan yrittää,sais vähä aitamateriaalia:)Veera loikkasi piiitkän loikan ja säilyi kuivana.Leeville näyttää tulleen vanhuus talven aikana,sitä ei ollenkaan huvita mennä ulos,vaikka ennen on ollut ihan innoissaan kunhan lumet on sulaneet.
  Voi sun magnolioita,jos eivät herää:( Mä luulen,että mun japanin- ja tähtimagnoliat on elossa enkä ihan vielä luovuta pensasmagnoliankaan suhteen.on se niin riemastuttavaa,kun kokee niitä onnistumisia eikä pienet vastoinkäymisetkään sit lannista.

  Cheri,jouluruusut on kyllä ihmeellisiä monin tavoin.Sulla on varmaan yx maailman ihmeellisimmän kaunis jouluruusu<3 Siellä ne vain lumien alla nukkuu nuppuineen ja kukkineen ja heti kun lumet sulaa - pim!taas jatketaan.

  Pirkko, niin on:)

  Riitta Sinikka,viileää on täälläkin ollut,ei oikein mikään lähde kasvamaan.

  Tuija,voin kuvitella miten innoissaan teidän talon uudet asukkaat on!Se meidän nuorten piha on melko neitseellinen,vain muutama koristepensas,omenapuu,vaahtera,marjapensaita ja kuloheinän valtaama jonkinmoinen kivikko,jossa vähän sipulikukkia ja kesäpikkusydäntä.Siitä lähdetään liikkeelle:)

  Geranium,voi miten sitä lämpöä jo alkaa kaivata...tänäänkin on vain tuullut ja satanut.

  Betweenland,kissojen kans ei tuu aika pitkäksi.

  Paula,kissojen,varsinkin Veeran täytyy nähdä kaikki ja olla kaikessa mukana:)

  VastaaPoista
 9. Hei vielä!
  Juu, olen ottanut pukseista pistokkaita, dipannut juurrutushormoniin ja sitten laittanut multaan ja hyvin ovat juurtuneet. Varoituksen sana silti: ne ovat todella hitaita kasvamaan! Kolme vuotta sitten otetut pistokkaat ovat edelleen noin 7 cm korkeita... Hohhoijaa. Sopii tällaiselle hämäläiselle ;-)
  Villandryssä olin opiskeluakoina kesätöissä. On se mahtava paikka olla töissä...
  Sinulle on tunnustus Saaripalstalla!
  ps. Susan ja tähtimagnolia edelleen ihan kuolleen oloisia, sen sijaan viime syksynä istutettu kobus pukkaa nyt lehteä. Susan ja stellata kyl selvisivät toissa talvesta, mutta ilmeisesti viime talvi oli liikaa? Tai odotellaan. Puuvartisten kanssa etenkin kannattaa vain odottaa. Nytkin yksi viime kesäkuussa peuran syömä ja siitä lähtien varsin kuolleelta näyttänyt keltahevoskastanjan taimi pukkaa lehtiä! Siis siinä ei ollut lainkaan lehtiä viime kasvukaudella, kun peura söi koko latvan! Ihme sitkeys.

  VastaaPoista
 10. Heitin Sinulle haasteen blogissani:)

  VastaaPoista
 11. Saila,voi voi onpas ne puksit verkkaisia kasvussaan...mulla ei oo pisaraakaan hämäläistä verta,uskoisin,mitenhän mä maltan odottaa;)
  Kiitos tunnustuksesta,vastailen pikapuoliin.
  Ei tosiaan kannata heittää kirvestä kaivoon ennenaikojaan -eikä taimea kompostiin- olipa hienoa,että hevoskastanjasi toipui koettelemuksistaan!Ja magnoliatkin alkavat elpyä.

  Konnadonna,kiitos haasteesta,vastailen siihenkin pikapuoliin!

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)