sunnuntai 19. elokuuta 2012

Chelsea Flower Show part two

Kierreltyämme pari tuntia ulkosalla pakenimme porottavaa aurinkoa suureen paviljonkiin...

...ja mykistyimme
keijun- ja haltiankukkien herkullisia värejä
After few hours in the sun we went to the great pavilion.Delicious colours of tiarellas...
Eipä ihme,että näin taidokas kokonaisuus oli saanut tuomaristolta kultamitalin
No wonder this one had won a gold medal


upeita japaninvaahteroita
beautiful japanese maples


koko komeuden olisi saanut näin edullisesti:)
A bargain!
Tämä istutus kasveineen ja varsinkin sen värimaailma viehätti minua erityisesti
I love the plants and colours of this planting

Ihana Ravenswing,on mun ostoslistalla:)
Mahdoton yhtälö meillä,tulppaanit ja harjaneilikat yhtäaikaa kukassaTätä odotin jo etukäteen.David Austinin upeita ruusuja.


Lontoo valmistautui toukokuussa kaikin tavoin juhlistamaan kuningatar Elisabetin 60-vuotishallitsijakautta,The Diamond Jubilee.Myös David Austin oli kehittänyt juhlavuoden kunniaksi nimikkoruusun.
David Austinin ruusuja voi Englannin lisäksi tilata lähempääkin,tanskalainen Rosenposten myy niitä myös.Heillä on laajat valikoimat muitakin ruusuja ja hyvä palvelu,voin suositella.Itse tilasin sieltä tänä keväänä viisi uutta ruusua,myös yhden austinruusun eli Constance Spry.Talvenarkojahan ne ovat eli jonkinmoisiin suojaustoimenpiteisiin saa varautua,mutta vaivannäkö kannattaa,kukinta palkitsee ruhtinaallisesti.
Tulimme myös haastatelluiksi:) Ruotsin radion suomalaissyntyinen toimittaja bongasi meidät suomea puhuvina ihmisvilinästä ja haastatteli meitä suomenkieliseen puutarhaohjelmaan
 
Raymond Evisonin upeita kärhöjä

 
Ihana väriyhdistelmä.Noita pronssisaroja olen himoinnut jo pitkään,Suomesta en niitä ole onnistunut löytämään.Niinpä ilostuinkin suuresti,kun löysin sellaisen lontoolaiselta taimitarhalta.Tyttäreni poikaystävä ei täysin ymmärtänyt innostustani vaan ihmetteli aionko tosiaan viedä sen mukanani Suomeen...Hänen mielestään se näytti ihan kuihtuneelta:)  

Kiva vesiaihe,ruostunutta putkea palloksi kieputeltuna ja laidoilta lähtevät vesisuihkut yhtyvät keskelläFloristien taidonnäytteitä
Aidon kokoinen ja näköinen pajusta punottu härkä
En olisi suuremmin ihmetellyt,jos se olisi loikannut mylvien alas - niin elävältä se näytti

Iris Cayeux'n upeanvärisiä kurjenmiekkoja
Kameroiden ristitulessa brittien jumaloima puutarhaguru Alan Titchmarsh,jonka juontamia puutarhaohjelmia on nähty Suomen tv:ssäkinIltapäivän edetessä ja katsottavaa piisatessa silmänkantamattomiin tuli väsy.Ihan totta. En ole käynyt Versailles'n taidemuseossa,mutta voisin kuvitella,että tunne olisi samanlainen,jos yrittäisi juosten nähdä kaikki maalaukset yhden päivän aikana.Kaunista katsottavaa on  liikaa.Mietiskelin ääneen tyttärelleni,että jos mahdollisesti ensi keväänä tulen uudestaan,varaan kahden päivän lipun,se on jopa järkevää.

Vaikka väkeä oli paljon,siis valtavasti,hirveitä ruuhkia ei syntynyt vaan ihmiset soljuivat sujuvasti eteenpäin.Ja huom,ei mitkä tahansa ihmiset vaan viherpeukalot maailman joka kolkasta,onnellinen hymy huulillaan:)

Tänään olisi Suomessakin mahdollisuus tutustua moniin puutarhoihin,Avoimet puutarhat-tapahtumassa,josta toivottavasti tulee jokavuotinen.Ja toivottavasti se järjestetään jatkossa aikaisemmin tai vaikka useampana päivänä kesän aikana.Olisi enemmän valinnanvaraa,ehtisi nähdä ehkäpä enemmän ja alku- ja keskikesällä puutarhatkin ovat edustavimmillaan,nythän väistämättä syksyn lähestyminen näkyy jo siellä täällä puutarhassa.
Mukavaa ja antoisaa puutarhapäivää teille kaikille,jotka pääsette viettämään tämän sunnuntain joko omassa tai jossain tapahtumapuutarhassa.Minä lähden iltavuoroon...


 8 kommenttia:

 1. Huokaus, tuolla varmaan sekoaa. Vierailun jakaminen parille päivälle on varmasti järkevää, kauneuden vastaanottokykykin on rajallinen. Puutarhapäivän kunniaksi meillä on kastelu taivaalta :)

  VastaaPoista
 2. Ooooooh!!!............. Mitä ihania vaaleanpunaisia ja pastellisia yhdistelmiä! Ja tuossa David Austin -kuvassa tuo tumma aniliininpunainen muuria pitkin kiipeilevä ruusu, mikä upea ilmestys! Keijun- ja haltiankukat ovat nyt kovassa huudossa, näemmä :)

  VastaaPoista
 3. Oh my, tuolla olisi voinut vaikka pyörtyä kaikesta ihanuudesta ympärillä! Kiitos, kun jaoit kokemuksen ja lisäänpä tuon to visit -listalleni...

  VastaaPoista
 4. Upeat värit keijunkukissa ja nuo kvätkukkijat;laukat,tulppaanit sun muut;juuri mun puutarhaani passeleita värejä :)

  Olisi kyllä kiva joskus matkustaa tuollaiseen paikkaan.

  VastaaPoista
 5. Siis miten hienoja juttuja...keijunkukatkin ja kaikki..ahh.. olet käynyt paratiisissa! Ruusut tosi upeita, kiva katsella kuvia noista ihanuuksista!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa *pyörtyy, kops*. Iirikset! Keijunkukat!! Alan T.!!! Voi että. Jo Tukholman messut ovat saaneet minut huokailemaan kaksipäiväisen reissun puolesta, Chelseassa pitäisi varmaan viettää viikko. Voin kuvitella, että päivän aikana ei vain kykene ottamaan kaikkea vastaan. Versailles on minullakin käymättä, mutta olen sen sijaan vieraillut Uffizin taidegalleriassa Firenzessä ja British Museumissa, ja tunnistan kyllä runsausähkyn. Uhhuh...

  Ihana matka teillä on kuitenkin varmasti ollut, ja hauskaa, että teidät bongattiin radioonkin!

  VastaaPoista
 7. Tack för att du tipsade mig om dina inlägg, jättefina bilder och det ger mig så mycket mer känsla för hur det kommer att bli.
  Ha det bäst!
  Hélena

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)