maanantai 18. maaliskuuta 2013

Narsissien lumoissa ja kiva kirjahaaste




Tuoksuva Tahiti
 
























Tuo nuokkuva nuppu,jossa vähän pilkistää violettia kärjestä, on turkinpikarililja ja etualalla hapsureunainen nuppu kuuluu Apricot Parrot-tulppaanille


 




 Tulppaaneja




Voi voi, kuka se siellä! Pikkuruinen palsamipihta on itänyt! Aikaahan siinä menee muuan tovi ennenkuin tämän kylkeen saan nojailla,mutta so not,we have all the time in the world :)












Bongasin tuossa päivänä muutamana Paulan ilahduttavasta Arkiporinaa-blogista kirjahaasteen, jonka tein jo bloggaustaipaleeni alkumetreillä. Paula oli muunnellut sitä sen verran, että ihan hyvällä omallatunnolla teen sen nyt toistamiseen :) Ideana siis on, että kysymyksiin vastataan omasta kirjahyllystä löytyvien kirjojen nimillä.

Kuvaile itseäsi
Itsensä parantava ihminen

Oletko mies vai nainen?
Ranskalaisen luutnantin nainen

Kuinka voit?
Mainio vuosi

Millainen sää nyt on?
Uudet tuulet

Kuvaile asuinpaikkasi
Eureka Street,Belfast

Kuvaile parasta ystävääsi
Ystäväni Owen Meany

Mihin haluaisit matkustaa?
Takaisin Provenceen

Lempivärisi
Häivähdys purppuraa

Paras vuorokauden aika
Puutarhan aika

Mitä elämä sinulle merkitsee?
Melkein kaikki itää

Mitä pelkäät?
Simpukankerääjät

Lempiruokasi
Irlantilainen aamiainen

Jos elämä olisi tv-ohjelma, mikä sen nimi olisi?
Puutarhurin ABC

Millainen parisuhteesi on?
Oman tiensä kulkija

Päivän mietelause
Saat sen mistä luovut

Minkä neuvon haluaisit antaa?
Vapauta itsesi haitallisesta stressistä

Miten haluaisit kuolla?
Vihreän saaren puutarhoissa

Mottosi
Ei aina käy niin


Se ensimmäinen kirjahaaste vastauksineen löytyy vuoden 2010 lokakuulta täältä . Jokunen sama vastaus näköjään tuli, ei voi mitään. Ja edelleen pelottavinta, mitä mun kirjahyllystä löytyy on Yhdeksänmetrinen maasika :) Ottakaa ja tehkää, tämä on kiva haaste!

Eilen illalla, kun tulin töistä, oli hienot revontulet. Mutta puolenyön jälkeen, kun vielä kävin kurkkaamassa ovesta ulos, oli ihan mieletön meininki. Oli pakko laittaa takki päälle ja käydä seisomassa puoli tuntia pihalla ihailemassa avaruus-stroboja. Ehkäpä elämäni hienoimmat revontulet. On tämä maailma uskomaton paikka. Täynnä ihmeitä ja ihania asioita <3

Pieniä ihmeitä jokaisen lukijani viikkoon :) Valon voimalla jaksetaan nyt vielä nämä viimeiset talviset viikot, eikö vain.

22 kommenttia:

  1. Ohhoh, en osaa edes kuvitella millaisia revontulia siellä on ollut. Kun olen nyt kaupungissa, niin en edes yrittänyt nähdä niitä kun niitä on niin vaikea erottaa valaistussa ympäristössä.
    Yhdeksänmetrinen maasika on otus, johon en ehkä ikinä haluaisi törmätä :-D
    Sulla on niin ihana oma tulppaanien ja narsissien lumo siellä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se hyvä puoli tässä katuvalottomassa ympäristössä on,että noita taivaan valoilmiöitä voi ihailla ihan täysillä. Ihanasti nuo ruukkutulppaanit ja -narsissit tuo lohtua näihin ehkäpä talven pisimpiin viikkoihin,kun sormia alkaa jo syyhyttää ja tekis mieli lähtä lapioimaan lumikinoksia pois kasvien päältä ;)

      Poista
  2. Mä näin kans yhtenä iltana parit revontulet, tosi vaaleat, melkeinpä valkoset. Hauska kirjahaaste :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva,että sinäkin pääsit ihailemaan revontulia.

      Poista
  3. Hauskat kirjahaastevastaukset. Revontulia on eilen ollut vaikka missä, harmi kun me ne missattiin. Mua niin nauratti se pihtasi, minkä kylkeen ei ihan vielä voi nojailla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Siitä se mun pikku pihta lähtee kohta hurjaan kasvuun,nyt niitä on jo useampi kylvölaatikossa.Saan pienen pihtaryhmän niistä.

      Poista
  4. Kiva toi kirjahaaste. Kovasti siellä puutarhakirjoja vilahteli.
    Missasin revontulet voi Äh! Tänään on pilvessä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on kyllä mukava haaste,hauskoja hetkiä saa,kun etsii sopivia kirjoja hyllystä :)

      Poista
  5. Meillä näkyi myös nuo revontulet, olivat hienoa katseltavaa. Ihanaa kevättä löytyy sun ruukuistasi, kyllä noiden voimalla jaksetaan taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo tosiaan auttaa jaksamaan näiden pitkien päivien yli,kun kevät ei edisty millään.

      Poista
  6. Olisiko niitä revontulia vielä tänään (unohdin eilen käydä katsomassa)? Sinulla on useita kauniita narsisseja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan niitä vielä toisenakin iltana,ainakin jossain päin näkyi. Narsissit on ihania <3

      Poista
  7. Ihanan väriset narsissit. Kysyisin onko viidennessä kuvassasi sinkkiämpärissä oleva kasvi Araukaria eli huonekuusi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se juurikin araukaria eli huonekuusi.Viime syksynä ostin sen ja hyvin viihtyi talven yli tuolla eteisen ikkunalla. Pitää kohta varmaan siirtää se jonnekin muualle,alkaa olla melko paahteiset oltavat päiväsaikaan.

      Poista
  8. Suloisia keväisiä narsisseja.
    Kiva että kävit nappaamassa haasteen.
    Voi ihme, sait ihailla revontulia. Niitä olisi saattanut täälläkin (maalla Koski Tl:ssä) näkyä, mutta laiskuus ei päästänyt ulos katselemaan. Olin väsynyt, ulkona oli pimeää, pakkaskylmää ja epämukavaa. Vällyjen alla sängyssä taas mukavaa ja lämmintä. Niinpä jäin ilman mahdollisuutta nähdä noita mahtavia revontulia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitihän siihen haasteeseen tarttua,kun oli noin mukavia uusia kysymyksiä. Melkein vei minustakin mukavuudenhalu voiton,olin jo pikku tirsat sohvalla kissojen ja viltin lämmössä ottanut,mutta lähdin sitten kuitenkin vielä kurkistelemaan ja kyllähän se kannatti.Pitäis olla kattoikkunat ;)

      Poista
  9. Oih, mie olen AIWAN hulluna tulppaaneihin ja narsisseihin, pihaltani löytyy melko monta lajia, Tahiti on kyllä tämän hetken suosikki. Olen käynyt täällä ennenkin, ja että on kiva blog! Muistelen että olet V-vyöhykkeeltä? Itse olen myös V-vyöhykkeeltä, ja olen kokeillut kaikkea mahdollista (mutta en vielä sitä magnoliaa ;) Pitäisköhän.. ihan kissojen iloski :D
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat ne kyllä niin ihania <3 mukava,kun liityit lukijaksi :) Nyt kiinnostais tietysti kuulla mitä kaikkea olet ehtinyt kokeilla.minä asun myös V-vyöhykkeellä. Kävin eilen tutkimassa magnolioiden silmuja peittojensa suojassa ja minusta ne näytti ihan hyviltä :)

      Poista
  10. Mukavia vastauksia löytyi kirjahyllystäsi, voisihan tuota kokeilla ehkä itsekin...
    Narsissit tuovat heti kevään! Ihania ovat, kertakaikkiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kokeile ihmeessä :) niin ovat,todellisia hyvän mielen tuojia <3

      Poista
  11. Ihania narsisseja. Wau, pihta kasvaa...montakohan vuotta menee täyteen mittaan?? Oletko kasvattanut puita enemmänkin siemenestä? Hauska seurata sen kasvua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a,varmaan enemmän kuin mun odotettavissa oleva elinikä;) Toivottavasti jälkipolvet osaa arvostaa mun ponnisteluja :D oon yrittänyt kasvattaa yhtä ja toista,mutta vähän heikolla menestyksellä.Eli viimevuotisista kylvöksistä iti vasta yksi kyynelmänty,joka on hyvin epävarma menestyjä näin pohjoisessa.Sen jätin selviämään ulos ihan omin nokkinensa,saa nähdä onko hengissä kunhan lumet sulaa. Muista puuvartisista ainoastaan kultasateet itivät tosi runsaslukuisina ja selvisivät ainakin edellisestä talvesta ilman mitään suojauksia. nyt on itämässä ne siperianlehtikuuset ja kylmäkäsittelyssä jättituijaa ym.

      Poista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)