lauantai 9. maaliskuuta 2013

Viikonlopun toinen





Uusia lukijoita on näköjään ilokseni ilmaantunut. Tervetulotoivotukseksi keltaista kevätenergiaa terttuneilikkakimpun muodossa :)






Äkkiä ne vihertyivät! Eilen illalla nämä olivat hailakan keltaisia kellarista päästyään. Tänään muutama tunti auringossa  ja noin hyvältä näyttää. Sekamelskassa kolmenlaisia narsisseja :Tahiti, Tiritomba ja Obdam.







Vaaleanpunaisessa ruukussa kahdenlaisia tulppaaneja, Pink Impression ja Black Hero. Oli kylläkin tarkoitus, että nämä kukkisivat vasta myöhään keväällä, niin että ruukut olisi voinut nostaa ulos...en vissiin muistanut kertoa sipuleille suunnitelmistani :)




 

Lisää tulppaaneja






Muistatteko tuossa talvella, kun löysin jääkaapissa kylmäkäsittelyssä olleen mustajalopähkinän, jossa oli pieni verso ja juuret?? Nyt se on jo noin topakka taimi, kasvanut huonekuusen ja lankaköynnöksen hellässä huomassa.



Iris hoogiana

 





Pieni ruukullinen assyrianpikarililjoja



Pöydällä rötköttää läjä siemenpusseja...Tein vähä inventaariota ja kylvöaikataulua. Löytyi vielä kylmäkäsittelyn tarvitsevia siemeniä joten tässä illan päälle kylvän ne ja laitan jääkaappiin. 

Vieläkin kismittää, kun en pääse ensi viikonlopun puutarhabloggaritapaamiseen. Vähän lohtua suo ensi torstain Oulun Puutarhayhdistyksen kokous johon uutena jäsenenä menen eka kertaa :) Ja tietysti se pohjoisten puutarhabloggaajien kesätapaaminen Särkän Perennataimistolla 14.6. Näiden välillä Lontoon reissu ja satavuotisjuhlavuotta viettävä Chelsea Flower Show!

Ekat taimitilauksetkin on jo lähteneet matkaan.Kauppilan taimikuvastosta löytyi ne klassiset heliotroopit, hopeavitjat, keijunmekot ja ilokseni taas limenvärisiä ja tummalehtisiä koristebataatteja. Särkän nettisivut oli päivitetty ja sieltä löytyi muutama innostava uutuus eli riippaeuroopanlehtikuusi, joka tietty täytyy saada! Samoin kuin japaninsiipipähkinä, kirjosaarnivaahtera ja vähän muitakin...täytyi pitää kuitenkin maltti mielessä sillä ensi kesästä tulee taloudellisesti vähän tavallista tiukempi. Olen nimittäin jäämässä huhtikuun alusta vuorotteluvapaalle!
Vuorotteluvapaa on ollut semmoinen haave, jota oon mielessäni hellinyt ja ajatellut, että sitten kun isäukolle tulee huonous, jään vuorotteluvapaalle häntä hoitamaan. No,kuten monet lukijat tietää, ne suunnitelmat sain sitten haudata isän viimekeväisen äkillisen poismenon myötä...Jotenkin kuitenkin kypsyi ajatus jäädä hetkeksi pois työstä, ottaa hengähdystauko. Slow life :)










Näistä kuvista tuli aasinsilta seuraavaan eli Betweenland Rikkaruohoelämää-blogista muisti tunnustuksella. 





Eli Blogisi inspiroi minua :) Suuri kiitos, Betweenland, samat sanat sinnekin, blogissasi on aina ilo vierailla <3
Tämän tunnustuksen saajan tulee sitten paljastaa itsestään viisi omituista tapaa...


1. Tykkään juoda aamukahvit sängyssä. Jos ei oo menoa minnekään, mun aamukahvisessio lukemisineen ja nettisurffailuineen saattaa venähtää :)
2. Oon armoton vilukissa ja villasukat sekä villatakki on mun parhaat kaverit
3. Vessassa täytyy olla lukemista!
4. Mulla on kokoelma erinäisiä itsehoitovälineitä eli kiinalainen kipukoukku, kämmenessä pyöriteltävä nystyräinen puupallo, nelijalkainen pörisevä sympaattisen näköinen sininen hartiahieroja, kaksi erilaista päävispilää ja laventelintuoksuinen lämmitettävä kauratyyny
5. Autolla ajaessani kuuntelen aina musiikkia ja kovaa!Samoin siivotessani.

Tämän tunnustuksen voisin antaa pitkälle riville blogeja. Ottakaa mukaan jotka ette ole vielä tätä saaneet ja tehkää kiinnostavia paljastuksia omituisuuksistanne :)
 
 


20 kommenttia:

  1. Onnea vuoroteluvapaan johdosta!
    Itse olen ollut parikin kertaa vapaalla ennenkuin irtisanouduin lopullisesti virastani.

    VastaaPoista
  2. Voi ihme, mikä kasvun voima ja vauhti! Mahtavaa, ihanaa.
    Onnea vuorotteluvapaalle jäämisestä! Hyvä ajoitus, heti kasvukauden kynnyksellä :-)
    Onpa sinulla monta kivaa puutarhamatkaa ja tapaamista. Olisi kyllä ollut eri kiva tavata kasvokkain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina se tuntuu yhtä ihmeelliseltä,kasvun voima. Eikö ollutkin loistava ajoitus ;)? eiköhän me vielä jonain päivänä tavata ihan oikeesti,toivottavasti!

      Poista
  3. Wau, vuorotteluvapaa...onnea! Ehkä sitten joskus on minunkin vuoro...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan,että sinunkin vuoro koittaa mahdollisimman pian.

      Poista
  4. Oi, sullahan on siellä jo vaikka mitä kasvamassa!!! Huoh... Tuo Chelsea Flower Show tulee olemaan varmasti upea kokemus! Vuorotteluvapaa kuulostaa oikein mukavalta ja tekee varmasti hyvää ja mieti, saat pönkiä päivästä toiseen, aamusta iltaan puutarhassa niin paljon kuin ikinä jaksat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellaria tutkiessani rupesin kummastelemaan missä mun kärhöt on! Sitten muistin,että vein ne vaarin puolelle kellariin talvehtimaan :) Tuskin pysyy jalat maassa,kun ajattelenkaan,että tosiaan saan aamusta iltaan (lue:myöhään yöhön ) ja päivästä toiseen olla vain puutarhassa.I'm so happy...ja Chelsea vie varmaan myös jalat alta.

      Poista
  5. Ihanaa... pääset vuorotteluvapaalle.. onnea !
    En minäkään pääse bloggaritapaamiseen, mikä kyllä vähän harmittaa. Olisi ollut kiva nähdä bloggareita, mutta olen töissä koko viikonlopun.
    Kivoja nuo sipulikukkasi. Omani ovat vielä kellarissa, vaikka osassa nupuista näkyy jo väri. Aion ottaa ne parvekkeelle, kunhan ilmat vähän lämpiävät... siihen EI voi mennä enää montaa viikkoa. Toivossa on hyvä elää ; )
    Ihanaa viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos. No,ei se bloggaritapaaminen varmaan jää ainoaksi,toivottavasti päästään sitten seuraavaan. Nuo mun ruukut oli jo pakko ottaa esiin,kun olivat noin kovasti venähtäneet.Kyllä se kevät ja lämpimät päivät sieltä tulee,aikanaan:)

      Poista
  6. Ihanaa-pääset vuorotteluvapaalle :) Onneksi olkoon!!

    Kohta saat jo nauttia sipulikasvien kukkaloistosta. Omani on vielä hakematta esille. Täytynee ensi viikolla..

    Chelseaan tekisi mieleni tulla salamatkustajaksi laukussasi. Meillä on aina keväällä niin kiire töissä ettei mitään toivoakaan tuollaisesta matkasta.
    Mutta varmaankin saamme sitten reissusi jälkeen nauttia kuvakertomuksestasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,ootan sitä jo ihan hirveesti. Samoin kuin noita narsisseja ja tulppaaneita,ne auttaa aina niin ihanasti tämän vaiheen yli,kun tuntuu,että aika pysähtyy eikä se kevät tuu millään...Mielelläni ottaisin sut salamatkustajaksi :)

      Poista
  7. Onpa sinulla jo ihanan paljon viherrystä! Että mua harmittaa, kun ei ole kellaria tai vastaavaa. Se välillä jotenkin rajoittaa tätä harrastusta :D

    Vuorotteluvapaa kuulostaa tosi hyvältä ja aloitatkin vielä noin hyvään aikaan! Onnittelut siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellari on kyllä tosi kätevä talvetuspaikka.kunhan muistaa silloin tällöin käydä lorauttamassa vähän vettä talvehtijoille :)

      Poista
  8. On sinulla jo monenlaista purkeista tulossa. Kyllä on hauska seurata tätä kasvamisen ihmettä.
    Mainioita tunnustuksia; minullakin on kipukoukku ja lämmitettävä kauratyyny. Etenkin näin talviaikaan ovat kovassa käytössä. Samoin tykkään lukea vessassa ja autossa kuuntelen musiikkia - ja laulan yksin ajaessani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mehän ollaan melko samiksia :) Kasvun ihme on todellakin kiehtovaa seurattavaa.

      Poista
  9. Sinulla on kevät jo noin pitkällä, kun tulppaanit, narsissit ja pikarililjat kasvavat purkeissaan. Ja jopa mustajalopähkinä.
    Hienoa, että voit pitää vuorotteluvapaata! Onnea vapaallesi, kohtahan se jo on käsillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllähän ne vähä helpottaa tätä odotuksen aikaa. ja odotuksesta puheen ollen,odotan niin sitä mun vapaan alkamista! Laskin eilen,että 11 työvuoroa vielä ennen sitä.Toki sinne väliin mahtuu mukava viiden päivän perättäinen vapaakin ensi viikolla :)

      Poista
  10. Ihan keväinen fiilis tulee,kun katselee noita sipulikukkien alkuja.
    Sulla onkin monta mukavaa puutarhareissua edessä. Raportteja ja kuvia niistä tietenkin odottelemme :)

    Pieni irtiotto työstä tekee taatusti terää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tulee,Katja :) tästä pitäisi tulla ihana puutarhavuosi reissuineen ja muine kuvioineen. ja varmasti jaan kaikki kokemukset teidän kanssa!

      Poista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)