tiistai 7. toukokuuta 2013

Mysteerilaatikko






Viime viikolla posti-Raija hurautti pihaan ja toi mukavankokoisen paketin, jonka mulle oli lähettänyt Taimimoisio...








Tämmöisiä namuja sieltä löytyi. Vähän erikoisempia kasveja näin V-vyöhykkeelle, ja vähän erikoisemman värisiäkin







Limenvärinen kääpiöhappomarja ja tummalehtinen Midnight Reiter-kurjenpolvi






ja näin sähäkkä ilmestys eli happomarja tämäkin, Orange Rocket nimeltään. Livenä on vieläkin oranssimpi kuin tässä kuvassa.






Kanadanhemlokki





Meri karistaa talvea harteiltaan






Mun sielunmaisema































Tuuli ja jäät ovat pakottaneet tyrnin kasvamaan vinoon












Lumet sulivat äkkiä, mutta muuten kevät ei ole edistynyt. Kasvit juroo mullan alla. Vain muutamia pioneja on herännyt. Päivittäiset pihakierrokset eivät toistaiseksi ole tarjonneet paljonkaan uutta nähtävää. Mutta parempi näin kuin se kamala pikakelauskevät pari vuotta sitten. Tykkään hitaasta heräämisestä. Mutta sais ne jo vähä todellakin herätä, niin paljon on vielä visusti piilossa :)







Hopeatopot tuli pörheinä esiin lumen alta






Tämä on terhakka tapaus, viime kesänä tähän siirretty tummakurjenpolven siementaimi, nousi viime viikolla mullasta ja kasvoi tosi nopeasti.




  

Maisema on kovin ruskeansävyistä...







Vaikea tässä vaiheessa inventoida talven tuhoja, kun kaikki herää niin hitaasti.  Neljä jouluruusua kuitenkin näyttää hyvin todennäköisesti menettäneen henkensä. Tämä vaaleajouluruusu sinnittelee vuodesta toiseen, ei jaksa tehdä enempää lehtiä. Kukka siihen kuitenkin tänäkin vuonna tulee, viime vuonna taisi olla peräti kaksi. Vähän käy kateeksi etelä-Suomen bloggareiden muhkeat jouluruusuryppäät...

Talvituhoista vielä sen verran, että menin sitten ja tapoin Augusta Luisen...sen ihanan, tuoksuvan, auringonlaskunsävyisen upean ruusun. Luitte oikein, ihan ite tapoin, en voi syyttää jäätä, en pakkasta, ei jäniksiä, myyriä...Torvi laitoin sen "suojaksi" typerän solumuoviretkipatjan...hohhoijaa mikä älynväläys. Se oli painunut niin tiukasti maata vasten, että Augusta Luise-parka tukehtui suojansa alla. "Suojasin"  myös Rhapsody in Bluen ja Charles Rennie Macintoshin - en sentään retkipatjalla, luojan kiitos - mutta jälkikäteen ajatellen melkein yhtä älyvapaalla konstilla...en oo vielä edes viittinyt käydä kurkistelemassa miltä ne poloiset näyttää, pelkään pahoin, että eivät juuri miltään...






Krookukset ovat harvoja väriläikkiä ruskeassa maassa






Ja tämä on iloinen yllätys: pieni syksyn alennusmyynnistä Kauppilalta tilaamani Double Ellen Red-jouluruusu on näin terhakasti elossa!







Tästä vihreästä piippanasta olen myös iki-iloinen: punakolmilehti sieltä puskee pintaan. Tämän vieressä pitäisi olla toinen kolmilehti, ei vain näy mitään. Joo,täytyy tunnustaa...olen vähän ja varovasti kaivellut multaa josko sieltä jotain löytyisi :)







Tästä tulee joskus jotain.Tuonne oikeaan reunaan olen kärräillyt useampana vuonna haravointi- ym puutarhajätettä kohopenkeiksi ja jossain vaiheessa niihin tulee istutuksiakin.Tänä kesänä saavat tuhdin katteen ylleen, viime kesänä rikkaruohot  ryöstäytyivät turhan reippaaseen kasvuun. Etualan pilvikirsikka muuten jo raottelee silmujen kärkiä. Pilvikirsikka on hyvinkin mun mieleinen puu, vaikka sitä nykyään varoitellaan istuttamasta, ettei linnut levitä sitä luontoon. Puutarhanhoito on kyllä opettanut tuiki tarpeellista kärsivällisyyttä ja siitä olen iloinen. Mutta sallittakoon entiselle hätähousulle edes tämän verran...pilvikirsikat kasvaa niin ihanan nopeasti, että sitä on ilo seurata ;)






Kolme tikkua, jee! No, tietysti kaikki tosiviherpeukalot hoksaa, että nuo tikut on kaljukultasateen kolmanteen kesään lähteviä taimia, vai mitä?



Jospas ensi postaukseen saatais jo vähän enemmän väriäkin.
Blogini on saanut tunnustuksen Pirkolta ja toinen tuli  Betweenlandilta.Suuri kiitos molemmille ihanille bloggaajille <3
Auvoisia toukokuun päiviä ympäri Suomen. Nautitaan nyt täysin siemauksin vuoden parhaasta ajasta :)

19 kommenttia:

  1. Oi! Sieltä se kevät tulla tuhisee. <3

    Onnea kaikille uusille tulokkaillesi.
    Lahdessa, Vesijärven rannalla tyrnit niin ikään kasvavat hiukan vinoon. TAitavat tykätä sellaisesta kasvutavasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kevät <3 Toivottavasti kasvit kotiutuvat,laitan ne tuonne arkajalkojen turvapaikkaan,jospas ne siellä pärjäisivät :)
      Varmaan siellä järven rannallakin tuulee selältä? Taitaa olla yhteistä noille rannalla kasvaville semmoinen lievä vinoutuminen;)

      Poista
  2. Vautsi mitä ostoksia! Moisiolla on hyvä valikoima, kävin siellä avajaisissa kuolaamassa ja tekemässä muutamia ostoksiakin :) Ihanaa puutarhaviikkoa sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,on kyllä hyvät valikoimat.Mukavia kasveja löytyi,toivottavasti tykkäävät olla mun hoteissa :)

      Poista
  3. Viestisi on tullut perille, mutta on ollut kaikenlaista ja tämä blogi on jäänyt vähemmälle.
    Kiva kun pääset tulemaan puutarhatapahtumaan.
    Jos sinulla on vaihdettavaa/myytävää puutarhaan liittyvää, niin otahan mukaan.
    Seuraavana viikonloppuna suunnistetaan sitten Raaheen päin.

    Voit laittaa minulle s-postia osoitteeseen alabjorn@gmail.com, niin voidaan sopia tarkemmin asioista;)

    Hyvää alkanutta viikkoa ja sinulla näyttää olevan kiireitä puutarhassa postauksesta päätellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas on tullut uusia suunnitelmia just sille v-lopulle,mutta uskoisin,että pääsen pistäytymään jossain vaiheessa siellä.Laitan sinulle s-postia.

      Poista
  4. Ihana paketti! Keväisin kun ohitan kylillä yhden pihan olen ajaa ojaan kun oranssina hehkuva happomarjapensas kukkii niin komeasti. Mukavaa kevätviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kuin olis joulu tullut,kun tuon paketin sain ;) Tuo oranssi happomarja oli mulle ihan uusi tuttavuus,kaiken muun värisiä oon kyllä nähnyt ja itellänikin niitä on. Aikas hienolta se näyttää.Onneks on sen verran suojakasvillisuutta meidän ja tien välissä,ettei kukaan aja ojaan sen takia :)

      Poista
  5. Kasvisi ovat hirmu mielenkiintoisia, mutta kyllä tuo kuva sielunmaisemastasi pysäytti. Vaikka siinä oli hiukan jäätäkin. Mutta silti, aava meri ja silmänkantamaton horisontti, siinä lepää minunkin silmäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postailen noista tulokkaista varmasti lisää kunhan ne kotiutuvat ja alkavat näyttää joltakin. Meri ja taivas,silmä ja sielu lepää <3

      Poista
  6. Sinun sielunmaisemaasi olisi kyllä minustakin kiva katsella, niin upeat näkymät ja hienot kuvat pastellimaisina sävyineen. Kerrassaan kaunista.
    Joskus puutarhassa tuppaa tulemaan myös niitä murheellisia takaiskuja. Onneksi useimmista voi myös oppia. Syksyllä sitten annat retkipatjan jollekin toiselle, et ruusulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,en tiedä mitä mun mielessä liikkui,kun retkipatjaa Augusta Luisen ylle virittelin...todellakin,oppia ikä kaikki :)

      Poista
  7. Kiva postaus ja tiijätkö..täällä kans on etusormen kynnen alla aina multaa kun pitää kaivella että onko mitään eloa :) Miten teet kohopenkin puutarhajätteistä, mulla on hieman lehtien ym. sijoitusongelmaa ja tuossa voisi olla yksi oiva ratkaisu asiaan...neuvotko hieman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla,etten oo ainoa,joka malttamattomana raaputtelee kukkapenkkejä elonmerkkejä löytääkseen! Kasaan kaiken eloperäisen jätteen mitä tulee: alimmaiseksi risuja,oksia,sitten niiden päälle haravoituja lehtiä,ruohosilppua...väleihin taas vähän karkeampaakin materiaalia,ettei tuu vain märkä homehtuva läjä. Koko komeuden päälle vaikka multaa tai esim niinku ite oon laittanut,jostain tarpeettomana poistettuja nurmiturppaita nurin päin käännettynä. En tiiä onko ihan oikeaoppista,mutta toimii :)

      Poista
  8. Kotimeri ♥ Terveisiä sinne kauas.

    VastaaPoista
  9. Kivasti erivärisiä kasveja on posti sinulle kuljettanut. Minäkin olen jo muutaman paketin hakenut ja lisääkin on tulossa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on salaperäisten pakettien aikaa :) mullekin on tullut pari muuta ja lisää on luvassa.

      Poista
  10. Paketit on niin parhaita, voi sitä ilon määrää kun ne yllättää oikealla hetkellä :)
    Sielunmaisemasi on kaunis. Mulla tulee myös aina lämmin olo kun palaa kotiin ja näkee ne tietyt omat tärkeät maisemat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä,on se niin jännää avata paketti ja kattoa omin silmin,miltä ne netin kuvissa nähdyt ihanuudet livenä näyttää :) Vaikka ois käynyt miten hienoissa paikoissa,aina se oma kotimaisema sykähdyttää ihan eri tavalla...

      Poista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)