tiistai 19. huhtikuuta 2016

Regent's Parkista Camden Towniin. From Regent's Park to Camden Town.


Lumet sulivat mukavaa vauhtia. Pari viikkoa sitten bongasin ekat mullasta pilkistävät lumikurjenmiekan ja tulppaanin alut. Mutta hyvin niukkaa on tarjonta normikevääseen verrattuna. Tammikuussa tapahtui pahin mahdollinen eli tuli tosi kovat pakkaset ilman pienintäkään lumisuojaa. Jouluruusut ja melkein kaikki talviot ovat ihan mustia, sormustinkukkien lehtiruusukkeet mätiä, märkiä, mustia lötköjä...Kuolanpionin yleensä niin topakat ja napakat versot ovat nyt ruskettuneita ja pelottavan pehmeitä...Muista pioneista ei ole vielä jälkeäkään kunnes oikein hartaasti tutkimalla yhden pikkiriikkisen punaisen pilkahduksen löysin ikkunan aluspenkistä. Muutama hassu narsissin verso, muutamia krookuksia... Mutta jotain ilahduttavaakin, molempien Mai Tai-kellukoiden lehdet ovat kauniin vihreitä ja vahvasti elossa. Ja jännä juttu, maahumalat olisivat mielestäni voineet ihan hyvin paleltua hengiltä, mutta ehei, ne luikertelevat joka paikassa kivan vihreinä. Todennäköisesti ovat kasvaneet koko talven...;)
Ja nyt, simsalabim, loikataan takaisin keväiseen Lontooseen ja tallustellaan eteenpäin Regent's Parkin kivasti jalkojen alla rahisevaa sorakäytävää.

The winter was quite hard to my perennials. My hellebores are totally black and nearly all periwinkles too. In January the temperature fell to  freezing -30C and no snow at all to cover my plants, poor them. Normally there's lots of going on as soon as the snow melts. Well, not this spring. Only few irises, crocuses and tulips so far. While waiting for the better times let's jump back to good old London and continue our tour in the Regent's Park.


 Tämä on Queen Mary's Rose Garden, ruusupuutarha. Ajankohta oli tietysti väärä, ruusut vasta aloittelivat kasvua. Tänne täytyy ehdottomasti palata joskus ruusujen kukkiessa.


Tuolla siintää tuleva taloni :) Sitten, kun voitan Eurojackpotin :D

Rauhallista ja silmäähiveleviä näkymiä. 
Tästä kukkataivaasta hyppäsimme tubeen ja hurautimme Camdeniin. Hieman erilaiset tunnelmat siellä ;)

The Mad Hatter and Alice :)Lontoossa käydessä kannattaa edes kerran käydä kävelemässä läpi nämä vanhoihin hevostalleihin tehdyt kauppakojut. Sieltä löytyy kaikkea mahdollista ja melkeinpä myös mahdotonta.Ja voi...Amy <3 Upeaääninen nuori nainen, jonka elämä päättyi liian aikaisin, on saanut patsaansa Camdeniin. (Amy Winehouse 14.9.1983-23.7.2011)


Tämä puistokierros oli tässä, mutta kaivelen kuva-arkistoja, josko löytyisi vielä jotain mukavaa :)


9 kommenttia:

 1. Ihana, värikäs Camden Town!
  Näillä kuvilla herätit juuri Lontoon kaipuuni! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja kanttaukset kohillaan ;)

  VastaaPoista
 3. On siellä upeat puistot ja muutkin näkymät.

  VastaaPoista
 4. Voi ihania nuo brittien tyräkit =), sorakäytävät ja mikä putous - Kiitos ihanista kuvista =)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista ja kiitoksista :) Mukava, että viihdyitte taas mukana <3

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)