perjantai 4. kesäkuuta 2010

Oi ihana kesäkuu

Tuulinen ja kolea perjantai.Kaiken huipuksi alkoi vielä sataa,joten kaikkinainen pihapuuhastelu kävi sen verran vaivalloiseksi,että siirryin suosiolla tietokoneen ääreen päivittämään blogiani. Samalla tietty voi käydä lukemassa teidän muidenkin kuulumisia ja katselemassa kesäisiä ihania kuvia:).


Toisaalta tämä takapakki on ihan tervetullut.Helteiden aikaan monien sipulikukkien kukinta humahti hetkessä ohi,nyt narsissit jatkavat edelleen.Viimeisimpinä meillä kukkivat valkonarsissit Actaea,runoilijannarsissi ja orkideanarsissi Thalia,sekä Villin Niityn historialliset narsissit,Irene Copeland,Eggs and Bacon ja Albus Plenus Odoratus.
Pakettejakin on tullut taas,eilen Sofianlehdon kärhölähetys.kaksi pitkää valkoista laatikkoa täynnä ihania kärhöjä ja omistuskirjoituksella varustettuna kärhöguru Börje Frin kirjoittama Clematis -  suomalainen kärhöopas,jossa on valtavasti hyödyllistä tietoa kärhöjen kasvatuksesta.Aamu menikin rattoisasti,kun suunnittelin kaikille uusille kärhöille mukavat asuinpaikat pihallamme: Aljonushka pääsee jasmikkeen kaveriksi, Pink Flamingo kiipeilköön Roosa-purppuraomenapuun oksille,Black Prince pääsee oman mustan prinssimme,Sandi-kissan haudalle,Brunette ja Albina Plena köynnöskaareen cottage garden-nurkkauksen sisäänkäyntiin,Etoile Rose aikaisemmin hankkimani Aljonushkan kaveriksi takapihalle ison kiven kupeeseen,Minuet ja Little Nell säleikköön uuteen metsäpuutarhaan,Georg samoin...Piilu,Kiri Te Kanawa ja Fujimusume päätynevät kuitenkin ruukkuihin ja kellarin suojiin talveksi.
Tällä hetkellä kukkivat vanhoista kärhöistä Rosy O´Grady,jossa on ihan valtavasti nuppuja,sekä normialppikärhöt ja viime kesänä ostamani siperiankärhö,joka lähti tosi hitaasti kasvuun ja on nyt vain n 30 cm:n korkuinen,mutta versoo komeasti ja kukkii neljällä isolla valkealla kukalla ja lähtee hiljakseen nousemaan vierellään kasvavan pihlajan runkoa pitkin korkeuksiin.

Viime kesänä ostamistani purppuraomenapuista molemmat Roosat ovat elämänsä kunnossa,vaikka toisen istutus viivästyi pitkälle syksyyn ja vähän mietitytti mahtaako se talvesta selvitä.Sen sijaan ylpeyteni,pihan paraatipaikalle istutettu Makamik ei näytä virkoavan...Oksat ovat kyllä notkeat ja elävän tuntuiset,mutta silmut eivät jaksa aueta.No,muuten olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen,kasvit selvisivät todella hyvin ankarasta talvesta.
Keltakotakuusama
TuomentuoksuaMukavanvärisiä heräteostoksia

Mystinen sykkyrä eli se heidinkukkaTervetullut irtiotto: vene chevyn perään ja Leijonamiehen kanssa pariksi päiväksi erämaajärvelle taimenia narraamaan.Leirisaaressamme kukkivat suokukat,hillat ja mustikat:).
Ohotanmarunaa,peittokurjenpolvea ja Thalia-narsisseja

Dr Alexander Fleming lupailee kukkivansa keskikesällä

Vanha Anisovka-omenapuumme kesähörselöissään


Lumipalloheisi nuppuja tulvillaanLapinakileija


Hämyvuokkoja,kevätkaihonkukkia,kultaesikko
Loistoesikko


Kukikasta viikonloppua viherpeukaloille:)

6 kommenttia:

 1. Huomasin sinut löytäneen blogini ja liittyneen lukijakseni. Tervetuloa! Kivan näköinen blogi sinullakin, joten vastavuoroisesti liityin myös lukijaksesi.
  Mukavaa viikonloppua ja kesää!

  t. toinen skorpparinainen :)

  VastaaPoista
 2. Minna, mukavaa saada sinut lukijakseni,tervetuloa:).

  VastaaPoista
 3. Voi miten hauska nähdä, että siellä teilläpäin on jo noin monet kukat ja pensaat/puut kukassa. Täällä vielä kovin odottelemme...ja tällä säällä odottaa saakin :)

  Ihanaa viikonloppua! Taitaa aika monessa paikassa olla juhlaviikonloppu.

  VastaaPoista
 4. Ihania kukkakuvia ! Tuo heidinkukka on kiehtovan näköinen. Sitä täytyy kyllä etsiskellä... Ja lapinakileijakin on tosi ihana.
  Kuvistasi muistuikin mieleeni, että meidän valkonarsissit eivät tainneet tänä keväänä kukkia laisinkaan. En ainakaan minä niitä huomannut. Tosin niitä onkin vain muutama ; )
  Mukavaa viikonloppua sinullekin !

  VastaaPoista
 5. Tulin vielä katselemaan kauniita kukkakuviasi. Mistähän tuota lapinakileijaa voisi löytyä? Oletko kasvattanut siemenestä?

  VastaaPoista
 6. Maria,tulee se kesä ja kukkaset vielä sinnekin:)

  Sari,kiitos:).Ainakin Särkän perennataimisto myy heidinkukkaa ja lapinakileijaa ja heillä on postimyyntikin.Narsissien kukinta venähti ihanan pitkäksi,kun säät viilenivät:)

  Unelma,Särkältä ainakin löytyy,linkki tuolla sivupalkissa.Sieltä ostin omanikin toissa kesänä.Siemeniä olen niistä kerännyt ja kylvänyt,ei vielä tulosta.

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)