maanantai 24. toukokuuta 2010

Pikakelauskesä?

Siltä tosiaan on tuntunut viimeisen parin viikon ajan.Helteet humauttivat lehdet puihin muutamassa hetkessä,pihlajat,tuomet,syreenit,omenapuut ovat nupuilla,ruohonleikkuri on jo päässyt tositoimiin ruohon venähdettyä yht'äkkiä about viistoistasenttiseksi...Hitaasta heräämisestä ei tietoakaan,ei tahtonut töissä käyvä viherpeukalo pysyä perässä pihan tapahtumissa tyyliin "kurjenpolvet alkaneet kasvamaan,aijaa,nyt niissä on jo nuput".
Pihalla odottelee kaksi Borgovskoje-omenapuuta istutusta,pistäydyin ne aamulla hakemassa.Myöskin Pionien Koti lähetti tilaamani 11 uutta pionia viime viikolla ja nekin pitäisi istutella piakkoin.Nyt onkin hyvä istutussää,kun satelee sopivasti.
Työn alla on myös metsänreunanmaisemointipenkki.Eilen sahailin turveharkkoja kyllästymiseen asti,mutta nyt ei tarvi enää kuin täytellä istutusalueet mullalla ja sopivilla kasveilla ja sehän on kaikkein mukavinta hommaa:).Otin kaksi viikkoa palkatonta tähän kesän alkuun,että ehdin saada nämä pakolliset kuviot hoidetuksi ilman stressiä.Varsinainen kesäloma on vasta heinäkuussa ja silloin on jo auttamattoman myöhäistä moneen puuhaan.

Kaikki viime kesänä pihalle istuttamani kärhöt ovat heränneet henkiin,joten taidan nyt luopua ruukkukasvatuksesta ja istutan nuo kellarissa talvet viettäneet kärhötkin pihalle kunnon multaan.Siperiankärhö ja alppikärhöt ovat ihanasti nupuilla,kohta päästään nauttimaan kukinnasta.

Nautinnollista viikon alkua kaikille viherpeukaloille!Nyt sadetakki niskaan ja pihalle lähden minä:).

5 kommenttia:

 1. Ihanan paljon narsisseja, ehkäpä mullakin joskus...

  VastaaPoista
 2. Ihan samaa ajattelin, pikakelauskesä..

  Ihania kuvia, tykkään tuosta perhoskuvasta erityisesti.

  VastaaPoista
 3. Pioni,narsissit on niin mukavia,kun ne viihtyessään leviää omia aikojaan,muhkeutuu vuosi vuodelta

  Vianna,kiitos:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanasta pikakelauskesähetkestä ;)

  Nyt on kyllä tapahtunut luonnossa ja puutarhassa niin paljon, ettei perässä pysy - onneksi kamera tallentaa, mutta kuka kerkee siirtämään ne koneelle ja vielä blogiin asti ;) ;)

  Ihania kesäisiä puutarhahetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 5. Hanna,kiitos:).Sinäpä sen sanoit,kiirettä pitää.

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)