tiistai 27. heinäkuuta 2010

Helteisen viikon alkajaisiksi


Kunpa voisin liittää tuoksun näiden kuvien mukaan...Tämän kaunottaren ohi en monestikaan päässyt ilman,että kumarruin,kohotin raskaana nuokkuvan kukinnon kohti kasvojani ja nuuhkaisin syvään...ihana,viileä,raikas kielomainen tuoksu...Nyt hävettää tunnustaa,mutta toissa kesän istutuskarttani eivät ihan pidä paikkaansa...luullakseni tämä pioni on Duchesse de Nemours?
Kaiken väriloiston lomassa on mukava lepuuttaa silmiä vihreän eri sävyissä. Kiertelin vähän kuvaamassa kasveja,joiden viehätys perustuu lehtien väreihin ja muotoihin. Ne tasapainottavat ja rauhoittavat istutuksia kivasti.
Hopeatäpläpeippi White NancyRotkolemmikki Jack FrostPehmytmesiheinäJa lampaankorva (nukkapähkämö)Kuunlilja Sharmon
Väistämättä puutarhan olemuksessa alkaa aistia kesän kallistumisen syksyä kohti.Aamuisin on vankka kaste kasvillisuuden yllä,keskikesän kukkien kukinta alkaa hiipua,pensashanhikeihin puhkeavat ensimmäiset keltaiset kukat...Luonnossakin keltaiset kukat lisääntyvät syksyä kohti mentäessä,siksi en kai niistä tykkää oikeastaankaan juuri ollenkaan...merkitseväthän nekin tavallaan kesän loppua.

Ehkä tässä vain viimeistä lomaviikkoaan viettävä viherpeukalo yrittää pehmentää ensi viikolla odottavaa karua arkeenpaluutaan miettimällä näin synkeitä...
Mustialanruusu Minette ja sormustinkukka

Loistokärhö RomantikaJa tässä tämä kauan odotettu ihanuus vihdoin kukkii,eli clematis diversifolia Aljonushka jasmikkeen vieressäMitkä helmat!Tässä uusin ritarinkannukseni,kauniin sävyinen Dusky Maiden.


Ihanaa kylläkin,että täksi viikoksi on luvattu huikeita lämpötiloja! Tänään niistä saatiinkin jo maistiaisia,ja huomenna pitäisi olla vielä lämpimämpää.

Maistiaisista puheenollen, mansikkasato on tänä kesänä runsas.Keräsin tänäänkin kolmesta penkistä kaksi kukkurakulhollista toinen toistaan muhkeampia makeita Polka-mansikoita.Raakileita on vielä paljon,joten satokausi jatkunee pitkään.
Vaarin omenapuut tuottavat myös hyvän sadon,oksat notkuvat kypsyvien hedelmien painosta.
Päivänlilja Moonlight Masquerade


Aurinkoista ja helteistä heinäkuun viimeistä viikkoa kaikille viherpeukaloilleItsekylväytyneitä kosmoskukkia putkahteli myös yhteen penkkiin,tässä Candy Stripe.

4 kommenttia:

 1. Oih, tuoksuvat pionit ovat niiiiin ihania !
  Tuo ritarinkannuksesi kukan väri on tosi suloinen. Meillä on hengissä enää yksi jaloritarinkannus. Kylvin noin 10 vuotta sitten ne, nyt voisikin tehdä uuden kylvön. Ja kokeilla jotain erikoisväriä : )
  Hei, ei syksy vielä ala ! Nyt on alkamassa loppukesä, jolloin illan hämy tulee aiemmin.
  Eli Kuupuutarhastakin voi nauttia jo ihmisten aikoihin, eikä tarvitse odottaa puoleen yöhän ; )
  Ihanaa viikkoa !

  VastaaPoista
 2. Niin ovat,suorastaan täydellisiä.
  Toivon,että tuo Dusky Maiden viihtyy paikassa,mihin sen istutin,kaverinaan valkoinen Galahad.Astolatia kylvin siemenestä keväällä viime kesänä ostamani taimen lisäksi,sekin on niin kaunis vanhan roosan sävyissään.
  Ah,kuupuutarha,yhä vain siitä haaveilen,vaikka viime kesänä alkamani värittyikin vaaleanpunaisen ja lilan eri sävyillä...

  VastaaPoista
 3. Hei! Poikkesin käymään kun olit ilmaantunut lukijakseni. Enpä ollutkaan blogiasi aiemmin löytänyt! Hurrrrmaava kukkapostaus, aah ja ooh. Minullakin on Duchesse de Nemours, ei vielä kukkinut, ehkä ensi kesänä... Mutta siltä tuo kovasti näyttää. Kielomainen tuoksu (ainakin Rea Peltolan nenän mielestä,! - itse en vielä ole päässyt tuoksuttelemaan) on hyvä tunnistusmerkki.
  Ihana tuo oma kuvasi, kovasti kissaihmistä ilostuttava!

  VastaaPoista
 4. Saila,kiitos visiitistä ja tervetuloa toistekin:).

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)