sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kevät tuli!Finally it's spring!









Viime viikon lauantaina illansuussa alkoi kunnon vesisade,jota kesti melkein koko yön.Se sai toivotun ja hartaasti odotetun ihmeen aikaan.Lauantaina krookukset olivat vielä monisenttisen lumikerroksen alla,sunnuntaiaamuna näky oli jo tällainen.

Last Saturday night it finally started raining and I mean,a proper rain which made a miracle happen.Snow melted and on Sunday morning crocuses had appeared.














Ei niitä palele,kukkivat jo lumen alla.
















Narsissitkin olivat venähtäneet lumen alla jo kymmensenttisiksi
Daffodils had grown under the snow













Peony Hill viime sunnuntaina.Selitetään nyt vähän.Neljä vuotta sitten meidän takapiha uudistettiin täydellisesti,koska se oli pajujen ja juolaheinän vallassa ja vain pienet alueet sain kovalla työllä pidettyä aisoissa.Kaikki pintamaat,pajun juurakot ym sotku kuorittiin pois ja kasattiin pihan perälle valliksi 90 asteen kulmaan.Koko komeus peitettiin tuhdilla peltomultakerroksella.Tykkään Coldplaysta ja heiltä tuli Violet Hill-niminen ihana biisi,jonka kuulin ekan kerran kitkiessäni takapihan isoa istutusaluetta.Niinpä meidänkin vallista tuli Violet Hill.
Hmm...oon maininnut muutaman kerran,että oon vähän taipuvainen impulsiivisuuteen toisinaan ja joskus jopa kärsimätön.En siis mitenkään malttanut odottaa,että ne kaikki pajun- ja nokkosenalut,jotka väistämättä alkoivat seuraavina kesinä nousta esiin,olisi esim katteella saatu tukahdutettua...ehei,mun piti päästä heti istuttamaan...Joten,edelleen tappelen rikkaruohojen kanssa,nokkonen,horsma ja peltokorte suurimpana riesana,sekä joku omituinen hauraansitkaan lehtiruusukkeen kasvattava tosi hankalasti kitkettävä ärsyttävä rikkaruoho.
Violet Hill muuttui Peony Hilliksi,koska siellä on pioneille luksus oltavat,lämmin rinne ja just oikeanlainen maaperä.Siellä on myös viime kesänä istutettu pikkuinen tähtimagnolia,joka näyttäisi olevan hyvinkin vankasti hengissä:) (Tuossa kuvassa se on vielä kääriytyneenä valkoiseen talvitakkiinsa)
















Ihana nähdä taas<3 So lovely to meet again<3







Viikon aikana lumet ovat sulaneet ja takapiha tulvii.Jäi silloin neljä vuotta sitten salaojittamatta,vaikka se olisi ehdottomasti sen vaatinut.Nyt on uppopumpulle taas töitä.Pumppu vain kaivoon ja letku metsään ja muutaman päivän kuluttua piha on suht kuiva.Nuo rumat muoviruukut ovat merkkinä viime kesänä istutetuille pioneille.Jätin ne kunnes näen heräävätkö kaikki uudet pionit.Istutuskarttakin on kyllä olemassa,mutta kaiken varalta.















Oispa kunnon kamera...tämä kuva ei taida ihan täysin avautua,mutta kerron,että tässä on melkoisesti merihanhia,kaksi joutsenta ja 8 tai 9 ristisorsaa.Käytin isää yhtenä iltana bongailemassa lintuja muutaman kilometrin päässä.Hassu juttu sattui,kun käännyimme meidän tieltä maantielle.Joutsen kävellä lätysteli parinsadan metrin päässä tiellä.Säikähti sitten ja nousi lentoon,kun toisesta suunnasta lähestyi auto.Oli kyllä uljas näky,kun joutsen lensi tietä pitkin vastaan ja ihan meidän ohitse.Kamerakin ois ollut käden ulottuvilla,mutta tilanne oli niin yllättävä,että palasi mieleen vasta,kun oli myöhäistä.














Piha vilisee pieniä turisteja.Peipposia,mustarastaita,punakylkirastaita,järripeippoja...isä on nähnyt punarinnankin,minä västäräkkejä.Ihana sirkutus raikuu joka puolella.Sepelkyyhky huhuilee tien takana kuusikossa.Lehtokurppalinja on avattu. (Lehtokurpan soidinlentorata ylittää meidän pihan.Joka kevät joka ilta pitkälle yöhön kuuluu piiskutus,kun se lentää edestakaisin.Lasten kanssa ristimme sen aikanaan lehtokurppalinjaksi.Kuinka vanhaksi lehtokurpat elää?Ei kai se voi olla aina vain yksi ja sama lintu?) Mustarastaan laulu menee taas suoraan sydämen perukoille asti.Se on kauneinta kaikista.













Voi pojat,mä oon niin ylpeä teistä:)! Mun puksipuupallerot on elossa! Selvisivät talvesta pikku ripsauksella turvetta varpailleen ja paksulla lumitäkillä.I'm so happy:)
My buxus sempervirens survived under thick snow.I'm so proud of them.They shouldn't make it in Finland's zone 5.














Terttuseljan ostin viime keväänä ja nyt näen ekan kerran nämä kerrassaan viehättävän kirjavat silmut.Tämähän ei kuulu meidän normikasvustoon,joten voin vain ihailla sitä.Jossain päin Suomea tästä kai käytetään vähemmän imartelevia nimityksiä eli on vissiin vähä niinkuin roskakasvi..?



















Tiistaina oli harmaa sadepäivä ja sopivasti oltiinkin suunniteltu miniän kanssa reissu Haaparannan Ikeaan sille päivälle.Löytyi tämmöinen hempeänvihreä puutarhakalusto.
Tuesday was grey and rainy and I went shopping with my daughter-in-law to Ikea.











Ikean juustokakku maistui kesältä
Ikea's cheesecake tasted like summer















Mun yin ja yang-kivi meditaatiomestassa.Sinussa on valo,sinussa on yö...
My yin and yang-stone in my meditation corner.You've got the light,you've got the night...

















Vihdoin on se aika,kun ei malttaisi sisällä olla ollenkaan.Monta kertaa päivässä täytyy kierrellä pitkin pihaa,kyykkiä ja kumarrella,tutkia tarkasti,hihkua ilosta...
Finally it's the time to live outdoors.Take a tour around the garden many times a day to see what has happened in few hours...




Riemukasta kevätviikkoa kaikille lukijoille.
May your week be cheerful.

12 kommenttia:

  1. Oi, postauksestasi todella henkii kevään riemu. Upeaa, että nuo kaikki kasvit ovat selvinneet sielä pohjoisessa. Meilläkin lehtokurppa lentää ympyrää pihan yllä: mutinaa, mutinaa, tsirp...mutininaa, mutinaa, tsirp... Loistavaa kevätviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Ihania kevätuutisia teiltäkin! Peony Hill on aika mahtava ja mahtipontinen :-D Mutta sehän on todellinen kukkula! Nyt ymmärrän hyvin sun keräilyvimman, kun on noin hyvä paikka.
    Eläköön puksit, ei ne täällä vaan noin vihreitä ole, vähän sellaisia hailakan kellanvihreitä ovat, vaikka hengissä näyttävät olevan kylläkin.
    En minäkään raaski olla sisällä laisinkaan, nytkin tulin vain vahingossa täyttämään mehulasin. Ihanaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Ihana kevät tuli vihdoinkin, jeee ! Onpa sun puksipuut hyvän vihreitä. Mietinkin yksi päivä, että menestyisivätkö maahan istutettuina. Mulla on yksi puksi ollut terassilla talven, näyttää aika keltsulta. Laitoin sen nyt vesisateeseen josko virkistyisi. Nyt lähden ulos, on niin hieno ilma täällä, aurinko paistelee eikä tuulekaan. Keväistä viikonlopunjatkoa :)

    VastaaPoista
  4. Ei voi ku yhtyä edellisiin, mietin että millä muulla sanalla tuota ihanaa vois kuvata, mut ei oikein tule mieleen.. ;D siis ihania kuvia, kuulostaa niin mukavalle. Ja nuo linnut on tulleet meillekin, eilen kuulin mustarastaan ensimmäisen kerran, voi että tuli niin hyvä mieli. Meiltä myös lähti lumet parissa päivässä, eikä vesikään seiso enää missään. Se on kevät tosiaan! :)

    VastaaPoista
  5. Makee tuo Peony Hill! Tuskin maltan odottaa kuvia kesältä, kun ovat kukassa, on varmaan upea. Ja ihan oikea kevät se nyt teilläkin jo on:) Nautinnollisia tutkiskelukatselmuksia ja rapsutteluja.

    VastaaPoista
  6. Oo-la-laa miten hauskat krookus kuvat!
    Ei muuta kuin rinta rottingilla puksipuista :)

    Kiva että teiltäkin lumet sulaneet. Heti kun on yksikin ihanan aurinkoinen päivä niin, kevät etenee oikein aimo harppauksin.

    VastaaPoista
  7. Ihanaa kierrellä blogeissa, täällä on oikea kevätkukkapuutarhanäyttely. Peony Hill kuulostaa eksoottiselta ja ihanalta paikalta. Nuo lumesta urheasti puskevat krookukset ovat tosi vaikuttavia.

    VastaaPoista
  8. Mukava postaus, kevään ilo välittyi kyllä käsinkosketeltavasti!

    Tuo lintuaihe kiinnosti mua kovasti, ihana se teidän lehtokurppalinja. Mullakin meinasi pihapuuhat tänä viikonloppuna aina välillä unohtua kokonaan, kun istahdin lintujen puuhia tarkkailemaan. On ne mahtavia otuksia.

    Ja täytyy mainita, että meillä on samanlainen Ikea-kalusto, mutta valkoisena. Hyvin on säilynyt jo useamman vuoden, kun säilyttää talvelta (lumelta) suojassa. Tuo vihreä väri on kaunis!

    VastaaPoista
  9. Cheri,on kyllä riemukas olo.Oon varmaan hymyillyt huomaamattani koko päivän...ihana kevät<3Lehtokurpan mutina ja piiskutus on mukavan kuuloista:)

    Saila,mää aina välillä sorrun mahtipontisuuteen:) Täällä on niin tasaset maat,että pienikin hill on hill.Pieni pioni hill?
    Nythän mä ihan ylpistyn,kun kehaisit mun poikia tummemmanvihreiksi kuin teidän siellä etelässä.on ne niin terhakan näköisiä.Milloinkahan mun kantsis parturoida ne,vähä tukka rehottaa?
    Ei malttais sisällä olla yhtään.Taidan oikeesti leiriytyä tuonne ulos kunhan vähän lämpenee?

    Eija,mulla oli nyt nuo kolme koekaniinia eri paikkaan istutettuina ja kaikki selvisivät.Ai niin,ja se yx ressukka on vielä kellarissa,pitää päästää se äkkiä vapauteen sieltä!

    Puutarhuri,ihanaa on<3 meillä on tuolla takapihalla niin toivottoman tiivis -tosin ohut- savikerros,että siitä ei mikään sulamisvesi mene hetkessä läpi,varsinkaan kun lumet sulaa nyt vauhdilla.

    Pirkko,hengissä siellä peony hillillä ollaan,kaikissa pioneissa on punaisia alkuja.Laitan kyllä sit kesempänä kuvia kunhan kukkivat.

    Heidi-Maaria,nyt on lumet saaneet kyytiä,varsinkin tämän päivän aikana tapahtui tosi paljon.Muutamassa tunnissa tuli esiin uusia alueita,joten päivä on pihaa kierrelty:)

    Paula,minäkin oon tässä tekemässä kunnon blogikierrosta.ihana kevätriemu on joka blogissa melkein käsinkosketeltavissa.krookukset on kyllä urheita ja sinnikkäitä ja niin kauniita.

    VastaaPoista
  10. Geranium,lintuja on mukava seurata.Mä oon miettinyt tuota lehtokurppalinjaa monena keväänä...siis että onko se sama pari,joka sitä jauhaa vuodesta toiseen.Ei voi olla,ei ne voi elää yli kymmentä vuotta?Kai.Sit oon miettinyt,että onko tuolla ilmassa jonkinlainen latu,jonka vain lehtokurpat näkee...olen siis todella paneutunut tämän arvoituksen ratkaisemiseen:D
    Hyvä tietää tuo kaluston säilytys,sitäkin ehdin lehtokurppamysteerion ohessa miettiä,että mahtavatko kestää talvea säiden armoilla.Nuo on kyllä niin nätit,että taidan ottaa ne pirttiin ja tehdä talveksi jonkinmoisen puutarhanurkkauksen,jossa luen puutarhalehtiä ja tunnelmoin!

    VastaaPoista
  11. Voi mahdotonta - Nothing is real and nothing to get hung about.Peony Fields forever...
    Ja että puksitkin talvehtivat ulkosalla ! Miten se onnistuu ?? Haluaisin niin kokeilla, mutta pelaan varmemman päälle ja kasvattelen norjanangervoista palloja parhaillaan....ja pallotuijiakin on parit hankittuna...
    Kyllä kevät on ihanaa aikaa

    VastaaPoista
  12. Aila,aivan:) Mä siis hankin viime kesänä neljä puksipuuta ja kolme niistä istutin eri paikkoihin testimielessä,yhden kanssa minäkin pelasin varman päälle eli pistin kellariin talvehtimaan.Se on tuo paksu lumi,mikä näköjään saa ihmeitä aikaan?Turvetta laitoin tosiaan ihan minimaalisen vähän noille kahdelle,se yksinäinen sai oikein reilun keon ylleen.minuunkin iski pallokuume muutama vuosi sitten,pallotuijia on muutamia.norjanangervopalloistasi tulee varmaan myös hienoja!

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)