sunnuntai 7. lokakuuta 2012

A match made in heaven




Tämmöisiä ihanuuksia sieltä Barkholtin Taimistolta tuli myös. Puistoatsaleoja.























Tämmöistä lämminsävyistä väriloistoa pitäisi keväällä olla odotettavissa.Näiden vieressä on vanha narsissi-istutus,jossa on enimmäkseen keltaisia, joten saattaa näyttää kivalta niiden mahdollisesti yhtäaikainen kukinta.
Se kolmas puistoatsalea on nimeltään 'Berryrose' ja väriltään vaaleanpunainen keltaisella keskustalla.





 
 
 
 
A match made in heaven. Kyllä oli ihan pakko istuttaa valkokletra purppuraheisiangervon viereen,niin hyvältä ne näyttivät yhdessä.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaunotar pääsi just toivomaansa kasvupaikkaan.Uskoisin sen siinä viihtyvän, päärynäpuun ja purppuraheisiangervon välissä. Vieressä on meidän takapatio - myös aurinkopationa tunnettu - jonka reunalla voin istuskella kahvimukin kanssa kletraa ihailemassa.
 
Poikani pistäytyi eilen kotosalla ja toi tullessaan yökylään tyttöserkkunsa H:n. Illalla tyttäreni ja H:n kanssa iltaa istuessamme puhuin jotain puutarhajuttuja ja hehkutin ensi kevään ihanuutta.Totesin sitten,että kun alkaa harrastaa puutarhahoitoa,elämä muuttuu niin optimistiseksi.Talvi menee,että tsiuh vaan ja taas on kevät! Toivottavasti muistan tuon "tsiuh vaan" sitten joskus maaliskuussa,kun iskee hirvee angsti kinosten keskellä,eikö ne ikinä sula...
 
 
 
 
 
 
 
 
Iltaa istuttiin myös kynttilänvalossa pelatun erittäin tasaväkisen Scrabblematsin merkeissä.Lautapelit vain on niin ihania!ja nykyään valitettavan harvinaista herkkua.Oi niitä menneiden aikojen mahtavia Pictionary- ja Aliasturnauksia...Scrabble on kiva,kun sitä pystyy pelaamaan kahdestaankin.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tämmöisen bongasin yhtenä iltapäivänä.Tänä kesänä hankkimani toinen austinruusu 'Charles Rennie Mackintosh' on ehtinyt vaivihkaa kukkaan.Tässä on huomattavasti isommat kukat kuin siinä pikkuriikkisessä vanhemmassa yksilössä. Alla sinikämmenen isot syysasuiset lehdet.
 
 
 
 
 
 
 
Väri on aina vain yhtä lumoava <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ensimmäiset maistiaiset siitä isän muistoksi istutetusta Pekka-omenapuusta.Raikas ja mehevänmakea, komean tummanpunainen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Omenaa syödessäni seisoskelin tämän mun sydänpuun, vanhan raidan katveessa ja yht'äkkiä siihen pölähti parinkymmenen pikkulinnun parvi sirkuttamaan: sini-, hömö- ja talitiaisia.Sieltä niitä erottuu, kun tarkkaan tihrustaa.
 
 
Mulla on tässä ruhtinaallinen neljän päivän vapaa, toinen päivä alkamassa. Olisi hyvä pilvipoutainen kukkasipulien istutussää,mutta iltapäivällä pitää mennä käymään Oulussa. Ostimme liput The Irish Festival of Oulu- päätöskonserttiin, joka on kaupunginteatterissa.  Kukkasipuleita tuli sekä Kauppilalta että Korpikankaalta parin laatikollisen verran.Siellä ne kellarissa nököttää odottelemassa maahanpääsyä. 
 

12 kommenttia:

  1. Vau, Barkholt onkin hieno taimisto, olen käynyt siellä joka kerta kun on ollut mahdollisuus, jos matka on vienyt Tampereen ja Helsingin välille. Ostin kaksi atsaleaa monta vuotta sitten, mutta peura kalusivat ne maan tasalle ja atsaleat kuolivat. Eikä tonttini savimaakaan ole niille hyvä, pitänee odottaa parikymmentä vuotta että on saanut maan parannettua ja ehko siihen mennessä peuratkin on metsästetty pois (todellista optimismia!)
    Aivan ihana tuo ruususi, edelleen sellainen hopeisen vaaleanpunainen.
    Scrabble on yksi kivoimmista lautapeleistä, en ole kylläkään pelannut sitä suomeksi, ei se kai ole ollutkaan Suomessa vielä kovin kauaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila,ensi kesänä munkin täytyy päästä paikanpäälle Barkholtille.mielellään kuorma-autolla:D Hyi että niitä peuroja,tee niistä höystöä. ihan kamalan ajattelematonta niiltä jyrsiä toisen atsaleat ja mitä kaikkea muuta ne ovatkaan tuhonneet!
      Kaikki jalommat ruusut ovat vielä ihan liian hyvässä iskussa,tummanvihreät lehdet ja nuppuja vain puskee...sama juttu oli viime syksynäkin,mutta hyvinhän ne talvesta selvisivät,joten toivottavasti nytkin.
      hmm,montakohan vuotta meillä on tuo Scrabble ollut,neljäköhän...tyttäreni on lähdössä käymään Lontoossa ensi kuussa,pyysin häntä tuomaan sieltä englanninkielisen Scrabblen,ois kiva vaihteen vuoksi pelata sitäkin:)

      Poista
  2. Oi, mitä ihanuuksia! Tässä pikkutontin puutarhailija katsoo ja kuuntelee ihan äimänä, että mitä kaikkea mahtavaa sitä isommille tonteille saisikaan istutettua. Nyt pähkäilen muutaman kymmenen kukkasipulin kanssa, että mihinköhän ne saisi upotettua, heh.

    Tuo "tsiuh"-asia on niin tuttu, se ajatus pitää tosiaan pitää päässä vahvana, kun maaliskuun loppu lähenee ja hanget sen kuin kasvavat...

    Tänään on mentävä hankkimaan Scrabble, ehdottomasti. Lautapelejä meilläkin usein pelataan ja S olisikin mainio uusi hankinta pelipinoon. Kiitos vink(e)istä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Geranium,nuo on kyllä ihan herkuista herkuimmat,oon ihka onnellinen<3 kukkasipulien kanssa se on aina lievää pähkäilyä,minulla ainakin.Eilen sentään pääsin jo alkuun ja piilotin ekat vaaleanpunaiset kevättähtöset sininatojen ja hopeatoppojen väliin.
      Niin,kyllähän sinne pikkutontillekin saa survottua yhtä ja toista,kun tiheään istuttaa;)

      Poista
  3. Osaatko vielä kertoa Pekka-omenasta mitään? Onko hyvin rupiherkkä ja altis muumiotaudille? Meidän pihassa kasvaa kauniin tummanpunaisia omenoita tekevä puu, jolla on juuri nuo edellä mainitut ominaisuudet, ja olen etsinyt sille nimeä jo monta vuotta. Varmuutta ei ole, mutta Pekaksi sitä epäilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intopii,en tiedä Pekan tavoista ja mahdollisista huonoista puolista vielä mitään.Meillä ei ole muidenkaan lajikkeiden (Pirja,Borgovskoje ja Anisovka) kanssa mitään ongelmia,ei rupia eikä muumioita,joten toivottavasti Pekkakin niiltä säästyy. Oikein hyvänmakuinen omena ja väritys on komea.

      Poista
  4. Tällä hetkellä tuntuu, että kevääseen on ikuisuus. Joulun jälkeen jo helpottaa!

    VastaaPoista
  5. Upeita taimia olet löytänyt, kelpaa sitä kevättä odotella :) Mulla on myös tuolla haave listalla muutama puu ja enkä millään malttaisi odottaa ensikevääseen saakka niiden hankintaa..

    Charles on ihana, *huokaus*..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat ne kyllä niin ihania.miten sitä voikin olla niin kertakaikkisen ihastunut kasveihin,että on ihan onnesta mykkyröillä niitä katsellessa ja hypistellessä:)
      Oispa kiva kuulla sun haavepuulistasta,mitä siinä on?

      Poista
  6. Toivottavasti loppuviikosta sää poutaantuu,jotta tosiaankin pääsisi istuttelemaan nuo kukkasipulit pois kuljeksimasta.

    Lautapelejä on kiva pelailla;meillä tykätään erityisesti Carcassonesta,mutta myös Trivial Pursuit,Monopoli,Finanssi,Scrabble ja Pictionary ovat usein käytössä. Hiukan vaihtelua pleikka-ja tietokonepeleihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja,onhan se aina omanlainen operaatio saada kukkasipulit kunnialla maahan.Mutta se mielentila,minkä siinä saavuttaa,on niin ihana,toivoa täynnä,tulevan kevään väriloisto väikkyy edessä...Lautapelit on ihan huippuja,tuota Finanssia meillä ei ole,muut löytyy ja edelleen niitä silloin tällöin pelaillaan,kun on porukkaa riittävästi koolla.

      Poista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)