keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Yhdeksän kuvaa kesään

 
21.10.2012 näkymä tyttäreni huoneen ikkunasta takapihallemme
 
 
 
 
Oikeasti tämän haasteen nimi on kymmenen kuvaa kesään,mutta mattimyöhäisenä kerkesin nyt vasta mukaan. Tarkoitus on siis kuvata kerran kuussa jostakin kodin ikkunasta avautuva näkymä, syyskuusta - tai lokakuusta :) - kesäkuuhun ja lopuksi tehdä kuvista kollaasi.
 
 
 
 
 
 
 



Voi voi...miten tässä nyt näin on päässyt käymään...? Siis ihan totta, en oo istuttanut vielä mitään muuta kuin yhden pussillisen vaaleanpunaisia kevättähtösiä ja muutamia kirjopikarililjoja ja tuoksulaukkoja...Täytyi raa'asti lajitella kahden laatikon - Kauppilan ja Korpikankaan - sisältö ulos istutettaviin ja ruukkuihin istutettaviin.Millään en taida kaikkia maahan enää ehtiä laittaa, ja osan suunnittelin alunperinkin ruukkuistutuksiin. Osa tulppaaneista on ollut haasteellisia täällä näin pohjoisessa, esim viridiflorat ja muutamat myöhäiset lajikkeet eivät ole kukkineet,ekana kesänä on tullut kyllä lehtiä,mutta siinä kaikki ja myöhempinä kesinä lehdet ovat kutistuneet kutistumistaan. Englantilaisen puutarhagurun Carol Kleinin innostamana päätin istuttaa suurimman osan tulppaaneista ruukkuihin, hänkin kun kuulemma omassa puutarhassaan Glebe Cottagessa harrastaa tulppaanien ruukkuviljelyä, tosin savisen maaperän takia.

kuvassa näkyy mun toinen murheenkryynikin, nimittäin lumikello, Galanthus nivalis.En edes viitsi muistella miten monena syksynä olen toiveikkaana peitellyt pieniä sipuleita multaan, ulos ja ruukkuihin.Enkä koskaan, en ikinä oo yhtään lumikellon kukkaa livenä nähnyt.Buhuu...Toissa keväänä pääsin jo niin pitkälle,että kellarissa ruukkuun tuli  hienot versot. Menin sitten ja innoissani vein ruukun ulos, kun oli jo kevät pitkällä ja mukavan lauhaa.Tulipa -10 C:n pakkasyö enkä muistanut koko lumikelloja...sitten kun muistin,näky oli surkea...

Oh my, how did this happen..? I haven't got time to plant all these bulbs and now it's too late for some of them.I simply have to plant them into pots and put them to cellar for winter. Besides, that's how Carol Klein does too,she plants her tulips into pots!
Perhaps this time I'll manage to grow snowdrops.I've tried so many times...








Tämmöisiinkin tuli sorruttua: Nepalinlilja,nuokkulilja ja turkinpikarililja. Ruukkuihin!







Eipä tyyriin sipulin koko päätä huimaa...
Small but expensive, it cost almost ten euros...







Roseraie de l'Hayn hieman väsähtänyttä lokakuun lopun kukintaa
She looks a little tired.







Valon suunta muuttuu ja kaikki näyttää äkkiä ihan erilaiselta
The light is different, comes from a new direction and suddenly everything looks brand new













Välillä on pakko kipaista kameran kanssa rantaan







Meri ja taivas <3









 
 
 
 
 
 



Kurpitsan kaivertaja keskittyy
( Itse istun kuvanottohetkellä pöydän toisella puolella kulhollinen tyttäreni keittämää maukasta kurpitsakeittoa edessäni)
My daughter made delicious pumpkin soup and afterwards she carved Jack- o'-Lantern






Veera arvioi kaiverruksen näköisyyttä
Does it look like me? is Vera the cat wondering






Valokissa
Cat of light







Pimeä pakottaa sisään niin aikaisin, ja hohhoijaa, talviaikaan siirtymisen jälkeen yhä vain aikaisemmin...Mutta mikäpä siinä. Poltellaan kynttilöitä, laitetaan puuta pesään ja annetaan syksyn kääntyä talveksi sitten kun on sopiva hetki.
Mun puolesta voi lumi tulla vaikka huomenna, vaihdoin eilen talvirenkaat.Ja se mikä jää lumen alle, löytyy sieltä ensi keväänä.No stress :)
Kompostori kyllä pitää tyhjentää, se on nääs ääriään myöten täynnä. Ja tietty on yhtä ja toista mikä olisi mukava vielä tässä syksyn aikana tehdä. Enkä sitäpaitsi oikeesti usko,että nyt luvassa oleva kylmempi jakso tietää vielä oikeaa talven tuloa:)

14 kommenttia:

  1. Ihania kuvia kaikki, kurpitsat ja meret ja sipulit ja valo puutarhassasi :) Sulla on vielä sipulinpiiloitusurakkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos:) on kyllä pienoinen urakka edessä,no,onnex en sentään tilannut entiseen malliin mitään kahen ja puolen kilon jättipakkauksia narsissinsipuleita;)

      Poista
  2. Hieno lyhty tuli! On sulla istuttamista. Minä istutin vain nelisenkymmentä sipulia, joten homma oli nopea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,vaikka sitä yrittää pitää itsensä aisoissa kuvastoja selatessa,jossain vaiheessa mopo karkaa hiukan käsistä:)

      Poista
  3. Minäkin harkitsin ruukkuistutuksia, mutta kyllä ne sipulit meni kaikki maahan. Ja paljon minä niitä laitoinkin, innostuin vielä alesta ostamaan lisää. Toivottavasti myyrät antavat olla rauhassa!
    Kyllä tuota hommaa pihalla olisi vielä vaikka kuinka, mutta nyt lopetan. Meillekin on loppuviikkoon luvattu lunta ja renkaat olis vaihdettava. Nyt nautitaan kynttilänvalosta ja syksytunnelmasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivotaan,ettei myyrät kajoa sipuleihisi vaan pääset nauttimaan keväällä kukkaloistosta.Mikäpä sen mukavampaa kuin hommailla päivä ulkosalla ja pimeän tullen mennä sisään ja sytytellä kynttilät palamaan,juoda jotain lämmittävää...syksy<3

      Poista
  4. Voihan lumikello! Todella huono tuuri niiden kanssa, ääh. En tiedä auttaisiko jos saisit niitä tuoreina jostakin, aikoinaan luin, että ne eivät niin helposti lähde kuivasta sipulista. Mutta sittemmin luin, että tämä teoria on hölynpölyä. Ota nyt sitten selvää. Mutta jos jostain pihasta saisi niitä suoraan siirrettyä keväällä tai alkukesällä, voisi sitä ainakin kokeilla.
    En myöskään usko, että talvi tulee oikeasti nyt, tämä on vasta ensimmäinen talvinen jakso. Mutta eihän sitä koskaan tiedä.
    Ihan mahtava tuo Veera-kurpitsa! Ja muutenkin niin tunnelmallista, syksyinenkin ikkunanäkymä on kaunis. Ja meri.
    Turvallista liukasta keliä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo millään lailla kadehtivaa sorttia,mutta täytyy tunnustaa,että viime keväänä kirpaisi,kun melkein joka blogissa esiteltiin ihania kukkivia lumikellotupsuja...itekki olin vuorenvarma,että kyllä niitä nyt minullekin tulee,uskoin istuttaneeni ne ihan pomminvarmaan paikkaan.Vaan mitä vielä!
      Kurpitsalyhty on ihanan tunnelmallinen, kaunis oranssi valopallo,alkaa vain pehmetä uhkaavasti,Veeran naama painuu kasaan.

      Poista
  5. Ihana kissa-kurpitsa ja mitkä upeat merimaisemat. Kyllä tuollaista käy mielellään ihailemassa ja nautiskelemasta siitä.
    Minunkin täytyy tunnustaa,että aivatin ainuttakaan sipulikukkaa en ole vieläkään istuttanut,vaikka aikomukset ovatkin olleet kovat..toteutus vaan pakkaa hiukan ontumaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähän se on kurpitsoja koverrella,kun mallit istuskelee vieressä:)
      Harvoin tänne blogiin tulee noita merikuvia laitettua,vaikka se on niin upea ja äärimmäisen rakas sielunmaisema mulle.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Niin ovat.Pilvet on ihania<3

      Poista
    2. Onpa hyvä ajatus kuvata kodin ikkunasta syyskuusta lokakuuhun tai miksei jokaisenkin vuodenajan mukaan ja tehdä niistä lopuksi kollaasi.
      Kaunis ja avara on näkymäsi nyt lokakuussakin tyttäresi huoneen ikkunasta ottamasi kuva. Kaunista lokakuun lopun kukintaa ja pilvet ovat aina minunkin mielialan kohottajia voisin vaikka loputtomiin niitä kuvata ovat alati vaihtuvia.
      Minä myös olen istutellut en nyt tänä vuonna en ainakaan vielä lumikelloja, mutta kun ne on istutetteva aika lähellä maanpintaa, niin luulen että meillä ainakin kurret kiikuttavat tai syövät ne ennenkuin kevät koittaa. Joitain on kyllä jäänyt itsellenikin ihasteltaviksi ja juttukaveriksi, siis lumikelloja:) Tulppaaneja olen nyt laittanut maahan ja muutaman narsissin sekä hyasintin ja muutamia anenomeja. Tulppaaneja voikin istuttaa niin kauan kun kuokka suostuu uppoamaan maahan.
      Siinä taitava tyttäresi keskittyy kurpitsaan ja sinä maistelet makoisaa kurpitsakeittoa ja nautit täysin sydämin niin näkymästä kuin keitostakin.
      Veerakin ihastelee tyytyväisenä<3

      Poista
  7. Näyttää sinullakin olevan siellä sipuli poikineen...
    Minä laitoin kaikki maahan. Voisiko vielä kenties ehtiä laittaa ruukkuihin? Saas nähdä, jos jossakin vielä törmään niihin, niin saatan siis vielä hankkia.
    Upeita merikuvia!
    Hauskoja kurpisahetkiä.

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)