torstai 15. marraskuuta 2012

Tehohoitoa!

Käsipuoli puutarhuri pisti tänään kaikki peliin. Aamulla hurautin Ouluun, jossa oli aika varattuna vyöhyketerapeutille. Olen itse opiskellut refleksologiksi Tampereen Medika Novassa ja onnekseni bongasin syksyllä samassa opinahjossa opiskelleen terapeutin Oulusta ja varasin heti hänelle ajan. Vyöhyketerapian jälkeen kävin vielä naprapaatilla,joka paikallisti vaivojeni alkulähteeksi jumiutuneen yläselän.
Huomen aamulla menen toisen kerran tällä viikolla fysioterapiaan,joten on kumma,jos ei jotain ala tapahtua,vai mitä;) 
 
 
Onneksi pistin lähtiessä kameran laukkuun.Oli ihan pakko kuvata tämä ihana tiesmitenvanha puunrunko,joka on Oulussa Isonkadun Heinäpään puoleisessa päässä.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tätä on vuosien varrella lyhennetty useamman kerran.Joku salavahan tämä on.
 
 
 
 
 
 
 
Viimeisimmän operaation jälkeen on jäljellä enää  vankka tyvi ja kohta,josta puu on haaroittunut.Oli niin surullista aina nähdä,että puuta oli ollut pakko lyhentää.Ihme sinänsä,että teknologiakaupunki Oulussa säästetään mitään vanhaa...:( Tästä on varmaan kiittäminen puutarhapuolen osaajia.Ihanaa,että tämä on säästetty. Vai mitä mieltä olette? Onko tuo teistä muista kaunis? Vai oonko ihan pervo,kun hurmaannun ikivanhoista puiden rungoista??


 
 
 
Täällä blogimaailmassa on näkynyt useammassakin postauksessa upeita orkideoja,joten niiden perässä käväisin kotimatkalla Bauhausissa. Nuo kukkapuketit kuvasin sen takia,että ne ovat yksi asia,josta erityisesti Bauhausin vihermaailmassa tykkään. He pakkaavat ostokset paperiin ja sitovat komeuden paperinarulla <3 Ekoterroristi-Tiina kiittää! Läheisen cittarin muuten niin hyvä kukkakauppa käärii päällimmäiseksi muovin ja sitoo puketin synteettisillä nauhoilla...
 
 
 
 
 
 
Siinä ne mun komeat orkideat köllii :)
 
 
 
 
 
 
 
 No enpä sit ostanutkaan orkideoja,pihiys iski. Ostin pienellä rahalla pari mähkää,valkoisen tulilatvan,valkoisen joulukaktuksen ja sypressejä.Kotona kaivelin pari sinkkivatia esille ja kohta oli raikkaan vihreävalkoiset silmänilot valmiina.
 
 
 
 
 
 
 Vihreäksi värjättyä sisalkuitua aukkopaikkojen täytteenä
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ja vielä tämä.Kukkien kuningatar
 
 
Gardenia <3
 
 
 
 
 
 
Ensimmäisen kerran muistan tutustuneeni gardenia-nimiseen ihanuuteen pikku tyttönä.Äiti oli saanut joltakin kukan tuomisiksi ja ihmettelin napakan oloista puhtaan valkoista kukkaa.Ja se tuoksu...jo pienenä olin hullaantunut hyviin tuoksuihin:)
Niin,olispa se orangerie,talvipuutarha,viherhuone,mikä vain.Siellä viihtyis gardeniat ja kameliat ja muut menneen ajan kaunottaret.Nykyasunnot on niille liian lämpimiä.Saattaa olla,että kiikutan tuon jossain vaiheessa takin povessa tuonne vaarin puolelle.Pidän siellä pientä peruslämpöä pattereissa ja käyn lämmittämässä hellaa ja uunia säännöllisesti vähäsen.Pelakuut olen jo vienyt sinne talvehtimaan.
 
Gardeniantuoksuista hyvää yötä blogiystävät <3
 

13 kommenttia:

 1. Sullahan oli vallan jouluiset ostokset :) Olin viime joulun kukkakaupalla ja nyt on ikävä sinne, koko kukkakauppaa ei enää ole. Siellä oli mukava tunnelma <3 Gardenian tuoksuista viikonloppua, kaimaseni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän lipesi jo joulua kohti..mut hyasintit jätin vielä ostamatta! Tosin vain siksi,että ei ollut valkoisia;) Kiitos samoin sinulle mukavaa ja tuoksuvaa viikonloppua:)

   Poista
 2. Upean kierteinen runko tuolla vanhalla salavalla.
  Gardenia on varsinainen sulotar, mutta oikullinen. Itse sain sellaisen pysymään pari kolme vuotta hengissä. Sitten se oli hyvästeltävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on Irene.Niinpäs on,suuret kaunottaret vissiin tapaavat aina olla vähän oikukkaita:) Viime syksynä ostin marraskuun lopulla niinikään gardenian.Se on ihme ja kumma vielä elossa,mutta melko kitukasvuisin lehdin.Yleensä ovat kuolleet muutamassa kuukaudessa...siksi olisikin ihanaa,kun olisi se orangerie,jossa hieno kasvi saisi arvoisensa olosuhteet.Mutta kun ei oo,täytyy yrittää muilla keinoilla,nähdä vähän vaivaa sen viihtyvyyden eteen.

   Poista
 3. Toivottavasti hoidot alkavat purra. Tuollainen puuvanhus herättää kunnioitusta, valtava elämänvoima. Talvipuutarha olisi unelmien täyttymys, viettäisin siellä viileässä varmaan koko talven kukkien kanssa. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisen paremmalta tuntui tänään,ekan kerran pariin viikkoon sain rintsikatkin suljettua ja avattua ilman,että tarvii turvautua mummotyyliin:) Harvoin täällä pohjois-Suomessa noin muhkearunkoista puuta näkee,tuo on niin upea<3 Niin kai minäkin leiriytyisin sinne kasvien kans,jos joskus sellaisen saisin;) Samoin sinulle autuasta viikonloppua <3

   Poista
 4. On tuo puunrunko todella kaunis, kunnioitettava kun on varmasti paljon elämää nähnyt. Ja vallan vääntäytynyt rullallekin välillä !
  Tykkään myös että ei käytettäisi tuota muovia niin paljon - plussaa tästä Bauhausille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi mielenkiintoista tietää kuinka vanha puu on.Varsinkin nyt,kun muovia ei enää kierrätetä,ärsyttää miten paljon sitä kertyy.Ja ärsyttää,kun piittaamattomat ihmiset polttelee nyt kotitulisijoissa tai pihoilla kaikenlaisia muoveja,hohhoijaa...Tämä kukkien pakkaus noin nyt on pieni ekoteko,mutta kuitenkin.

   Poista
 5. Kaunis puunrunko, tykkään minäkin :) Ja sun ostokset, hurmaavat kukka-asetelmat olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava,että muutkin tykkää ja arvostaa vanhusta. pakko edes jotain tehdä,kun ei oikein mitään ole pystynyt tekemään.Laitella vaikka kasveja ruukkuun ja siirrellä kippojen paikkoja,ettei ihan tylsisty:)

   Poista
 6. Mitähän kaikkea noin vanha puu on nähnyt. Kauniita asetelmia. Paranemisia sinulle:)

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)