tiistai 27. marraskuuta 2012

Hyvin hallittu möykky

Eksyin iltapäivällä nettisurffailulla pahaan paikkaan...Neuvonpa teidätkin sinne!
Plant World Seeds- niminen nettikauppa...Vau mitä kaikkea sieltä löytyikään.


Oli kyllä vähä niinku Geraniumin syytä,että päädyin sinne.Aloin googletteleen tummalehtisiä kurjenpolvia ja hupsis, yht'äkkiä seisoin keskellä karkkikauppaa!

Olin kyllä päättänyt,että yhtään siementä en tilaa.Mutta...kun siellä oli vaikka mitä tarpeellista:) Saattaahan se olla, että jossain vaiheessa pienimuotoinen tilauksentynkä lähtee, vielä kummiskin hillitsin itseni.

En oo käyttäny google-kääntäjää ikinä,mutta nyt jostain syystä klikkasin sen päälle,(ehkä blogissani kommentoineen ruotsalaisvieraan inspiroimana,joka oli saanut aika riemukkaan käännöksen mun tajunnanvirrasta.)

Kuulkaas tätä:

"Houkutteleva ja ihana vuotuinen ruoho, joissa suuri vapina lockets monta varret.""

Tai mites olis tämä:

"Pitkäikäisen ja sitkeitä. runsas johtajat riipus kukkia liikkua ja todella kolina pienintäkään tuulta."Mutta se mikä minuun teki suurimman vaikutuksen, oli ehdottomasti tämä:

"Tekee tiukkaa, ei itku, hyvin hallittu möykky." Näin jämäkän luotettavalta kuulosti heinä nimeltä Calamagrostis (Stipa) BrachytrichaAlkuperäiskielellä asia ilmaistiin vähemmän lennokkaasti pelkästään toteamalla, että "Makes a tight, non-weeping, well-controlled clump"


hah, sain kyllä hyvät naurut. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan google-kääntäjää tylsän päivän piristykseksi :)Tässä vähän tylsänpuoleisia ikkunanäkymiä liittyen kuvahaasteeseen kymmenen kuvaa kesään, johon tosin osallistuin vasta lokakuussa,joten mun kuvia tulee olemaan vain yhdeksän kesäkuuhun mennessä.

 
 
24.11.
 
 
 
 
 


21.10.
Huomasin tuossa, että mun blogiin on livahtanut virhe!! Väitin ihan pokkana tuolla muutama postaus aiemmin, että puutarhaguru Pentti Alangon kolumni olisi Kotipuutarha-lehdessä.No,sehän ei kylläkään pidä paikkaansa vaan kolumni on todellakin Viherpihassa!
Anteeksi epähuomiossa tehty moka,sitä kun innoissaan kirjoittaa ei hoksaa välttämättä oikolukuvaiheessakaan,että tekstissä piilee kämmi:)Näihin ankeisiin kuviin ja hilpeisiin tunnelmiin. Mukavaa viikkoa viherpeukalot ja muistutan vielä,että marras-arvonta jatkuu 8.12. asti.

25 kommenttia:

 1. Tuo kääntäjä on tosi tylsä, näin kielitaidottoman kannalta. Se on niin kökkökieltä, että siitä ei meinaa ymmärtää yhtään mitään ;( Mitä kummallisempia lauseita sieltä tulee. No monesti kyllä naurattaakin se käännös.

  VastaaPoista
 2. Aika hurjaan paikkaan johdatit :) Pikaisella silmäyksellä meni jo jalat alta. Yritän löytää jostakin tehokkaan itsehillintäkurssin ja palaan tuohon puotiin sen jälkeen. Nuo käännökset ovat lystikkäitä, koskaan ei voi olla varma osuuko asia edes sinne päin. Tekee tiukkaa, ei itku.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä hurja paikka...en malttanu pitää omana tietona moista;)

   Poista
 3. Apuva, tuskin sinne uskaltaa kurkata vaikka hallittu möykkykin viekottelee. Ja tummaa geraniumia, iiih.
  Mahtavat käännökset, mä usein kokeilen niitä unkarinkaverien kanssa ja melkoinen nero saa olla, että sisällöstä saa jotakin tolkkua. Mutta facebookki kommentoinneissa pärjäilee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kurkistin kuitenkin ja ihan järkyttävä paikka, siellä on esim kukkien siemeniä 1700 eri laatua! Ja sitten lisäksi kaikki kiipeilijät, heinät, puut, pensaat ja koko hyötysiementen valikoima. Sieltä saa kaiken!

   Poista
  2. Eikö oo ihan mahoton paikka! Huh huh,kun nyt malttais sit olla tilaamatta älyttömästi siemeniä,kun entisiäkin on tosiaan vielä vaikka kuinka paljon...

   Poista
 4. Onneksi on tällähetkellä rahavarat senverran jäissä,että ei uskalla hairahtua mihinkään yllätysostoksiin...mutta pitäähän siellä käydä tsekkaamassa :)

  Suurinpiirtein viisi minuuttia sitten naureskelimme miehen kanssa Facebookissa olevan kääntäjän tekstejä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei tosiaan oo varaa tilailla mitään,onneksi.Mut onhan siellä ihanuus poikineen...

   Poista
 5. Onneksi varoitit, en aio mennä edes kurkkaamaan, sillä olen harvinaisen altis nettiostoksille. Joulukin tulossa, joten ne rupisimmatkin kolikot ovat nyt tarpeen.
  Klikkasin kerran vahingossa google-kääntäjää, ja hetki meni ihmetellessä kummallista tekstiä. Ehdin jo miettiä, kuka ihmeessä kirjoittaa niin merkillisesti. Nuo kasvikäännökset ovat kyllä varsin hauskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netti on sangen paha paikka,ostaminen on hiukka liian helppoa;) Täytyy huvitella jatkossa tuon kääntäjän kans lisää,on se niin päätöntä tekstiä:)

   Poista
 6. Kiitos vain vinkistä. Melkoinen karkkikauppa näkyy olevan. Täytyy tutustua ajan kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kyllä aika kuluu,kun kattelee kaikkia ihanuuksia.

   Poista
 7. Ääk! Kurkkasin karkkikauppaan ja tuli ihan suuri vapina lockets: tomaatteja melkein 160 lajiketta! Miten niistä valitsee vain kaksi?

  Olipa kyllä paljon kiintoisaa siellä, joko täytyy mennä yhdeksi illaksi tutustumaan tai pysytellä hirmu kaukana – riippuu, että haluaako käkiä tammikuussa luottokorttilaskun äärellä että "Tekee tiukkaa, ei itku" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäkin pitäisi olla sellainen tykkää -nappi!

   Poista
  2. "Tekee tiukkaa,ei itku",luottokorttilaskun äärellä,LOL!
   Epäilen,että jotain heiniä saatan sortua tilaamaan,mutta vasta tammi-helmikuussa.

   Poista
 8. Ihana möykkykauppa, ja vaarallinen... Sitten kun itellä tulee hillitön tarve tilata, niin käyn ensin katsomassa siemenlaatikkoani, ja yritän miettiä toisenkin kerran : ) Menestyksestä ei ole takeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä,pitäis tosiaan hillitä ittensä,kun niitä nyssyköitä on vaikka miten jo ennestään...

   Poista
 9. "Tekee tiukkaa, ei itku, hyvin hallittu möykky." Tuo oli kyllä aika kuvaava :DD

  VastaaPoista
 10. Kiitti vinkistä, en mene, enen, en edes kurkista :o) Hauskoja nuo käännökset!

  VastaaPoista
 11. Moi Tiina ! Muutin oman blogini yksityiseksi. Yritän täälä hiki hatussa saada lähetettyä sinulle kutsua lukijakseni, mutta osoitteesi; peonypath@luukku.com ei tallennu ei sitten millään asetuksiini ! Onkohan tuo osoite kirjoitettu oikein ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ihan oikein on kirjoitettu.Kävin just katsomassa,kyllä siellä oli monta kutsua sinulta.Kunhan nyt vaan osaan toimia oikein sen linkin kans.

   Poista
  2. Osoitteesi ei näy vieläkään lukijoissa, mutta pääsetkö jo lukemaan blogiani ? Kerrothan sitten, jos tähän yksityiseen blogiin kirjautumisessa on liikaa vaivaa tai ongelmia :)

   Poista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)