maanantai 3. joulukuuta 2012

Lumi.Snow.Snö.Neve.Neige.Etelä-Suomessa on kuulemma myrskynnyt ja tullut lunta roppakaupalla.No,me ei saatu tällä erää kuin pikku ripsaus.Hädin tuskin pari senttiä puhdasta valkoista, joka maiseman kaunistaa ja valaisee.

In South Finland there's been winter storm and there's plenty of snow.We are not so lucky, not that I like storms but more snow would be nice and necessary for my tender plants.


Olisin kyllä ottanut mielelläni yhtä paljon lunta kuin te siellä etelässä,jos olisin tiennyt miten pakkanen alkaa paukkumaan.Monta päivää mentiin -12 C:lla ja eilen illalla kiristyi -20C:een...Eipä itellä oo mitään hätää,kun pistää lämmintä vaatetta ulos mennessä,mutta voi kasviparat...siellä ne reppanat hytisee.
It's so freezing.-20 C since last night. My poor plants...

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lumen sijaan  sateli tunnustuksia tuolla viime kuun puolella. Tiina Tina's ja Pirkko Elämää ja elämyksiä -blogeista muistivat tällä
Tämänhän voi antaa eteenpäin mukavalle blogille, jolla on alle 200 lukijaa.
Tunnustuksen saajan tulee kiittää tunnustuksen antajaa ja linkittää blogiin,josta tunnustus tuli ja lopuksi ojentaa tämä viidelle blogille,joiden toivoisi saavan enemmän lukijoita.
Kiitos kaunis molemmille tunnustuksesta.Lykkään tämän eteenpäin laittamista, koska en ole nyt hirveesti ehtinyt blogeja kierrellä.Aika monelle tämä on ehtinyt syksyn aikana,ois kiva laittaa jollekin,joka ei sitä vielä ole saanut.Palataan asiaan tuonnempana!

 
 

Palju on koekäytetty. En oo ikinä ennen päässyt kokeilemaan, mutta etukäteen arvelin,että se on varmaankin ihan siistiä. Voi vau...Eipä haitannut pakkanen eikä viima, kun lillui lämpimässä vedessä hyvässä seurassa.
Extraefekteinä kun oli vielä kirkas kuutamo, tähtitaivas ja jossain huhuili pöllö, eihän sieltä olisi malttanut pois lähteä ollenkaan. Saunasessiot venyy varmaan tästä lähtien koko illan mittaisiksi,silloin kun paljua haluaa käyttää.
Oon tullut niin vilukissaksi viime vuosina -vanha avantouimari ja kaikkea- että tekee ihan hyvää vähä karaista itteään pakkasessa kipaisemalla uikkareissa saunan ja paljun väliä paljain jaloin :)

Last weekend we tested our new hot tub and it was amazing!
 
 
 
 
 
Mukavaa alkanutta viikkoa viherpeukalot:)
 
 
 

10 kommenttia:

 1. No kuule, voin sanoa, etelän immeisenä, ettei tuo perjantai ollut ensinkään niin mukavaa täällä, kun lunta tuli vaakatasossa ja liikenne oli ihan kaaoksessa. Lunta oli joka paikassa, terassit ja ulko-ovikaan ei meinannut aueta, kun oli tupruttanut suoraan siihen. Huoh..aina kaikkee tulee kerralla ja liikaa, ihan kuin vettäkin koko viime syksyn.Vähempikin olisi riittänyt. Mutta etteköhän tekin sitä lunta vielä saa.

  VastaaPoista
 2. Voi Tuija,en mäkään siitä myrskystä olisi välittänyt enkä sitä teillekään olis suonut.Tämä vain oli taas pahin mahdollinen yhtälö eli runsaiden vesisateiden jälkeen kunnon pakkaset eikä yhtään lunta suojana,pakkanen pääsee puraisemaan esteettä syvälle.Tähän aikaan lunta odottaa ja siitä osaa nauttia sopivissa määrin saatuna,maaliskuussa on sit kokonaan toinen ääni kellossa.

  VastaaPoista
 3. Ole hyvä :) Voi että, mahtoi olla aika ihanaa tuolla paljussa kunnon pakkasella ja vielä kuutamolla!! PS. Voitko ottaa kommentoinnin sanavahvistuksen pois? En näe tihrustaa niitä suhruisia numeroita :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan super-ihanaa. What!!?? En oo tiennyt,että mulla on se ärsyttävä sanavahvistus päällä!Eihän se mulle itelle sitä ehdottele.Kävin poistamassa sen.Sorry...

   Poista
 4. Härligt! :-) Jag menar, trots att plantorna kanske far illa. Det är så vackert med snö! Fina bilder!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa niin ihanalta... kuutamo ja tähtitaivas : )
  Pidetään peukkuja, että kasvit kestävät nämä pakkaset. Ja toivottavasti lunta tulee kohta lisää. Tänne eteläänkin kyllä lunta saisi tulla vielä vähän enemmän.

  VastaaPoista
 6. Taatusti oli tunnelmallista paljussa kuunnella pöllön huhuilua. Ihan uusi kokemus tässä elämänketjussa. Lunta tosiaan tänne tuli ja nyt toivotaan, että myös pysyisi.

  VastaaPoista
 7. Kasvien hytinä kuuluu melkein sisälle asti täälläkin, voi karmeus näitä pakkaskelejä! Sulla kyllä tuo paljuilu on ihan mahtavan kuuloista talvipuuhaa, ei sieltä tähtitaivastunnelmasta varmaan kiire ole pois.

  Ja paljasjalkakaraistus on varmasti myös hyvä juttu, sitähän voisi kokeilla paljutonkin saunoja täällä hankien keskellä ;D

  VastaaPoista
 8. Aijai..kuulostaa ihanalta - tähdet ja kuutamo.. Meillä oli aamusella pakkasta -27,3 astetta...nyt vain -14. Mitähän noille kasveille tapahtuu, kun lunta on niin vähän ja routaa tulee varmaan metrikaupalla:(

  VastaaPoista
 9. Ihania talvikuvia!
  Palju on varmaan upea!

  Mukavaa viikonloppua, KArolina

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)