tiistai 1. lokakuuta 2013

Back to London: Holland Park Lauantain käännyttyä iltapäivän puolelle  käytiin siemaisemassa vähän virvoketta, jätettiin Portobellon vilinä taakse ja suunnistettiin kohti mukavan kävelymatkan päässä olevaa Holland Parkia. Taas edettiin totuttuun tapaan: tyttäreni käveli kaukana edellä ja minä pysähtelin muutaman askeleen välein kuvaamaan jotain mielenkiintoista :) Hatunnosto rakkaalle N:lle, olet ihanan kärsivällinen <3
Nämä rungolliset punakukkaiset kameliat on niin ihania kuin olla voi. Pitäisiköhän seuraavaksi haasteeksi ottaakin kamelian kasvatus täällä V-vyöhykkeellä - nyt kun ensimmäinen magnolia tuli jo menestyksellisesti kukitettua ;)

After some refreshments  we headed to Holland Park. As usual, my daughter was walking far ahead and I kept stopping, photographing interesting plants and tiny gardens...Thanks for being so patient, princess <3.
I just love these camellias. Perhaps my next gardening challenge is growing camellias,  now that the first magnolia flower in my northern garden is reality :) Älkää antako tuon auton keulan häiritä, monenkirjavia pensaita sulassa sovussa. Tykkään niin paljon just tuosta brittien tavasta mahduttaa vaikka postimerkin kokoiselle alueelle uskomaton määrä erilaisia kasveja. Nimimerkillä Vastustan massaistutuksia :) 
Onhan ne joskus paikallaan, myönnettäköön. Silloin kun on lääniä mihin levittäytyä, mutta mun silmää miellyttää enemmän kasvilajien runsaus.
I also love the way the british gardeners plant dozens of plants in a small garden. They just know how to do it! Nämäkin miellyttää mun silmää erittäin paljon. Eurooppalaiseen kaupunkikulttuuriin kuuluvat hamlatut lehtipuut, useimmiten varmaan lehmuksia. Kyllähän tätä Suomessakin harrastetaan, ainakin etelässä. Nuo oksanpäiden "nyrkit" on kivoja ja myöhemmin kesällä niihin puhkeavat lehtitupsukat.
These pollarded trees are my favourite! You don't see many of them in Finland.


Kohteessa!


Vaikka kuinka tiirailin pensaan ympäristöä,ei löytynyt nimilappua tälle tuoksuvalle, kiiltävälehtiselle kaunottarelle. huhuu,Saila...?
Does anyone know what this shrub is, shiny leaves, nice fragrance...?
Seuranaan sillä oli vaaleanpunakukkainen magnolia, kukat kuin oksille lehahtaneita perhosia siivet supussa.
Next to it a pink flowered magnolia.


 Tuommoisen japaninverivaahteran ostin itsekin keväällä. Mikä lienee sen juurella levittäytyvä matala pensas...?Nyt luotan taas Saaripalstan Sailan asiantuntemukseen. Villi veikkaukseni on, että tämä on joku orjanlaakeri, Ilex, mitä sanoo Saila :)

Niin paljon kuin ennakkoon odotin Kyoto Gardenin näkemistä, tämä ylitti senkin. Valtava hevoskastanjavanhus, joka veti puoleensa magneetin lailla.
In advance I thought Kyoto Garden would be the best part of  Holland Park. But for me the number one experience was this enormous old horse chestnut.

Jos ja kun käytte Lontoossa, käykää ihmeessä istumassa näillä penkeillä. Puun alla on ihan uskomaton rauhan ja intensiivisen energian alue.
If or when you visit London, take time to go and sit on the bench under this magnificent tree. The calmness and intensive energy is indescribable.Positiivisen ajattelun alue - toden totta.Tyven ympärysmitta on muhkea ja siitä lähtevät haarat vastaavat semmoista meikäläisten puiden keskivertopaksuista runkoa...Latvus levittäytyy korkealle ja laajalle.
The trunk is so thick  and the branches spread high and wide.

Lumoutunut puiden taputtelija. Olen jo kauan epäillyt, että minussa on  pieni liraus kelttiverta...
Charmed by the gorgeous tree. I'm pretty sure I might have a drop of celtic blood...
 Close uppia vähän pienemmän hevoskastanjan kukinnostaPulu pitää seuraa lordi Hollandille
A pigeon keeps company to Lord HollandUpea marjakuusiportti.
Great yews.
Lumoavia jouluruusuja.
Charming hellebores.
 


Acer palmatum Dissectum
Japanese maple
Tarkkaan puntaroitua veden, kivien ja kasvien harmoniaa.
Harmony of water, stones and plants.Kyoto Garden on siis Kyoton kauppa- ja teollisuuskamarin lahja Kensingtonin ja Chelsean kaupunginosille. Sillä on haluttu osoittaa kunnioitusta Britannian ja Japanin pitkään kestäneelle ystävyydelle. Kyoto Garden avattiin 17.9.1991 Walesin prinssi Charlesin ja Japanin kruununprinssin toimesta.
Kyoto Garden is a gift from the Kyoto commercial and industrial chamber to the Royal Borough of Kensington and Chelsea. It was built to commemorate the long lasting friendsip between Britain and Japan. Kyoto Garden was opened September 17th 1991 by H.R.H.Prince of Wales and H.R.H. Crown prince of Japan.
Puiston kuuluisimpana osana Kyoto Garden oli luonnollisesti katselijoiden kansoittama
As the most famous part of Holland Park Kyoto Garden was packed with people.
Hienoa bambuaitaa. Tästä inspiroiduin, kenties ensi kesänä voisi tehdä samantapaista ihan kotoisista puunrangoista...
I don't have bamboos but perhaps I could make something like this out of  our native trees...Next summer!

Lisää magnolioita...
More magnolias, flowers are like butterflies...
Upean värinen alppiruusun kukka
Great coloured rhododendron.

Hieno vesiputous. Harmin paikka, että kaikissa muissa kuvissa on niin paljon ihmisiä, että en viitsi laittaa niitä tänne...Joten tässäpä tämä. Ensi kerralla sitten kohti Sissinghurstia :)
Nice waterfall. There are so many people in my other pictures so unfortunately this is it. Next time we'll visit Sissinghurst :)

17 kommenttia:

 1. Kiitos aivan ihanasta kuvakavalkaadista. Olisiko valkokukkainen pensas kenties pandorea jasminoides.

  VastaaPoista
 2. Ihan selvästi sinussa on kelttiverta, näkeehän sen jo päällepäin ;-)
  Olipa paljon kysymyksiä, onneksi osaan vastata :-D
  Kukkiva ja tuoksuva on Choisya ternata, siis sama jonka keltalehtinen lajike sinulla olikin jo edellisessä postauksessa. Maanpeittopensas lienee Cotoneaster horizontalis.
  Orjanlaakeriksi epäilemäsi on mahonia, Mahonia x mediat on tuollaisia, joiden lehdet on pitkissä parilehdykkäisissä muodostelmissa, meikäläinen japaninmahonia on huomattavasti epämääräisempi lehdistöltään, niin sitä ei heti samaksi arvaisi. Ja nuo ovat korkeampiakin, pystykasvuisia, kun japaninmahonia on lamoava.
  Holland Park on ihana, kiitos taas tästä - ja huippua se, että kuvissasi on toukokuu - aah <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila,pienenpieni pisara ei välttämättä näy päälle päin :D Suuri kiitos taas nimistä! Mahonia,tottakai. Oonhan nähny tämän marjovanakin ja marjat on siniset.Jos oisin vähä pysähtyny miettimään tarkemmin,oisin ehkä hoksannu itekkin.Helpompaa vaan kysyä Sailalta,ei tarvi käyttää omia hoksottimia :) Sieltä se uusi toukokuu taas lähestyy,päivä päivältä pikkuhiljaa...

   Poista
 3. Olipa hienoja kuvia! Kiitos niistä!

  VastaaPoista
 4. Kaunista, aivan mahtava tuo marjakuusiportti(kin) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Holland Park on ihana keidas miljoonakaupungin sydämessä.

   Poista
 5. Oijoi... <3 Ihan mieletöntä!

  VastaaPoista
 6. Voi mitä ihanuuksia siellä onkaan.. huokailen vaan

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia! Hienoa oli piipahtaa Lontoossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva, kun voi jakaa matkakokemukset näin muidenkin kanssa.

   Poista
 8. Onneksi sinulla menestyy V-vyöhykkeellä magnolia, sillä istutin toukokuussa mediän etupihalle yhden;)

  Minäkin pidän just siitä, että kasveja on paljon ja niiden annetaan rohkeasti koskettaa taloja tai kiivetä niitä pitkin. Meillä on kivitalo ja tämä peittyköön köynnöshortensiaan!

  Kuvittele, jos sais tuollaisen vesiputouksen omalle pihalle. Siinä yhdessä Minervan puutarhakirjassa sellainen oli tehty. Kirjan nimi on Uusia ideoita puutarhaan - Pengerrykset, kiveykset, muurit ja altaat.

  Kiitos kierroksesta!

  VastaaPoista
 9. Sulle ois haaste mun blogissa :)

  VastaaPoista
 10. Kaunis kiitos riemastuttavasta puistokierroksesta!! Upea puro, tuollasen kun rakentaisi. ah..

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)