keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Odottelua.killing time.




Pitihän se arvata, että kevään teossa tulee takapakkia...Lumettomia perennapenkkejä piti vähän suojailla, kun sääennusteet alkoi lupailla pakkasia. Kerkesin jo tehdä ihan kivoja löytöjä, mm palloesikot olivat lähteneet kasvuun pikkuruisin heleänvihrein lehdin...








...kuolanpionissa monia muhkeita silmuja,,,





Musta harjaneilikka Sooty jatkaa siitä, mihin syksyllä jäi.






Köynnösruusu Constance Spry näyttäisi selvinneen kunnialla talvesta seinänvierelle taivutettuna suojanaan talvensuojaturvetta ja havuja - ja tämän pakkasjakson ajaksi peittelin sen toistaiseksi pakkaspeitteellä.






Ensimmäiset kiinanpionin alut löysin 8.3.!!! Kaikkien aikojen ennätys. Viime vuonna löysin ekat 15.4. ja kävin todellakin tarkalla seulalla läpi pihaa ennen sitä.  Pikkuruisia nukkapähkämön lehdyköitäkin paljastui lumen alta. Oli pakko silittää <3






Keinu odottelee istujia. Ja uutta katosta, entinen rikkoutui viime kesänä. 







Krookuksiakin jo löytyi, mutta piti peitellä lehdillä ja kuivilla heinillä toistaiseksi.





Niitä löytyy, kun tietää, mistä etsiä.  Narsissin versoja  vuorenkilpien suojissa.





Daalian juurakot ostettu kellariin odottelemaan toukokuuta ja esikasvatusta.






Kiharakarvainen noutaja Lenni katselee maailmaa muovikaulurin kehystämänä. Lenni piti operoida pari viikkoa sitten, kun teräväreunainen luunpala jumittui ohutsuolen päähän. Lääkityksen seurauksena tuli vielä rankka allerginen reaktio, mutta nyt tilanne näyttää onneksi jo hyvältä.




Aamupalaa!! Vasemmalta oikealle labbikset Lempi ja Hera, kihara Lenni ja meidän valkkari Luna. Rakas lauma <3




Mikäs peiton takaa pilkistää...?







Meidän neidillä on eka juoksu. Nyt sitä huomaa, miten helpolla on päässyt, kun kaikki aikaisemmat koirat ovat olleet uroksia ;)
Jälleen kerran tuli todistettua, että minusta ei tässä elämässä tuu aamuihmistä. Toissa aamuna vein Lunan aamupisulle ja pihalla pyöriessämme ja Lunan jo pissittyä hoksasin yht'äkkiä, että koiraparalla on vielä juoksupöksyt jalassa...No,onneksi oli vaihtopöksyt pestyinä ja kuivina laittaa jalkaan. Sinä aamuna ei mikään muukaan tahtonut onnistua, kahvistakin tuli eka yrittämällä laihaa litkua. Parempi aamu se silti oli kuin seuraava eli eilisaamuna iski taas migreeni täysillä ja messupäivä jäi haaveeksi...





Lenkitkin on tylsänpuoleisia talutinlenkkejä kunnes juoksusta päästään.Tai ei ne ehkä ihan tylsimmästä päästä kuitenkaan oo: yritän kompensoida sitä, ettei Luna pääse vapaana kirmailemaan, ja mennä rymyämme pitkin umpimetsiä pakkasen puremia puolukoita syöden ja nuuskutellen kiinnostavia hajuja.






Tämmöinen kiva maata myöten kasvava kuusi bongattiin yhtenä päivänä.


Jännät on maaliskuiset maisemat :D









Yhtenä päivänä satoi vähän lunta. Luna haistelee kuono pystyssä, että mitä valkeita hitusia sieltä taivaalta tipahtelee.









On mukava seisahtua hetkeksi ja kuunnella teerien kukerrusta ja huuhkajan huhuilua.







Maanantai-iltana oltiin pari tuntia tämmöisen taivaan alla. Oulun puutarhayhdistyksen vuosikokous pidettiin Hupisaarilla kasvihuonekahvilassa. Ei varmaan tule yllätyksenä, mutta taas kerran orangerie-unelma nosti päätään...Karolina toi ihania pelakuun pistokkaita, Mårbackaa ja Drottning Ingridiä ja vaikkei pistokkaista saisikaan kiittää, sanon kuitenkin vielä kerran SUURET KIITOKSET <3







Mun valeorangeriessa eli meidän eteisessä kukkii ekat ruukkutulppaanit.





Ja ensimmäinen krookus.





Chelsean tuliaisliljat viettivät talven ruukuissaan kellarissa ja muutaman viikon valossa oltuaan ja vettä saatuaan ovat jo näin hyvässä kasvussa.







Hyvässä kasvussa ovat myös helmikuussa istutetut tulppaanit, jotka pääsivät tänään pois kellarista. Puutarhakoira Luna tutkii tilannetta kiinnostuneena.


Netissä on tietysti tullut seikkailtua ja tilauksia on singahdellut jo sinne tänne. Mielenkiintoisia puita ja pensaita on tulossa, ja tietysti kärhöjä ja perennoja. Tein talvella inventaarion puuvartisistani ja kunhan ehdin, laitan listan jonnekin sivupalkkiin. Luonnonpuusto ja lajikkeet mukaan laskettuna sain saldoksi 178. Onhan se jo pieni arboretumin alku vai mitä :)

Sääennuste näyttää jo vähän lupaavammalta eli viikonloppuna mentäis sen mukaan taas plussan puolelle päivälämpötiloissa. Mulla ois enää kymmenen työvuoroa ja sitten alkaa VUOROTTELUVAPAA!!!Neljä kuukautta villinä ja vapaana, jes!!

13 kommenttia:

  1. Joo, kyllä tämä pieni jääkausi taisi olla tässä ja perjantaina ollaan jo selvästi voiton puolella!
    Ihana aamupalajono <3
    Todella kauniit metsämaisemat teilläpäin! Ja selvästi on arboretum, ei enää pelkkä alku, tuolla määrällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa,plussan puolella ollaan taas täälläkin :) tosin yöllä on satanut lunta muutama sentti, mut jospas ne äkkiä sulais pois. ite pidän tätä aina vain alkuna arboretumille, rima on korkealla :) Metsässä kävellessä löytää aina uusia hienoja paikkoja, nautimme niin kovasti Lunan kanssa.Ehkä eri syistä,mutta kuitenkin :)

      Poista
  2. Voi huikea tuo vuorotteluvapaa kuulostaa niin täydelliseltä <3

    Kiitos ihanasta kuvamatkasta sissinghurstiin. Upeita kuvia ja ne avautuivat niin paljon enemmän kun kerroit niistä.
    Onnea pistokkaiden kanssa =)
    Jos menee mönkään tuut hakemaan uudet ja laitetaan silloin vesilasiin matkan ajaksi.

    Blogissani on sinulle haaste "Kirjoittaja Blogin takana", käyppäs kurkistamassa =)
    Olisi hauska lukea ajatuksiasi!
    Mukavaa aurinkoista viikkoa,
    Karolina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä tosi tosi onnellinen,että saan vapailla toisen kesän, on varmaan samanlaiset fiilikset kuin kevätlaitumille laskettavilla vasikoilla ;) Eipä kiittämistä, kyllähän tuollaisilla kuvamatkoilla on kiva olla "oppaana". Pistokkaat näyttää tosi terhakoilta, uskoisin,että lähtevät kasvuun. Kiitos kivasta haasteesta, kunhan selviän viikonlopun töistä,vastailen. Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  3. Mukavan näköinen koiraporukka siellä. Juoksuissa on aina oma operaationsa! Ei puhettakaan, että yhdet pöksyt riittäis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se niin ihana pieni lauma, niiden touhuja ei väsy seurailemaan <3 no onhan se melekosta,mutta äkkiä tuohon näköjään tottuu, kolmas viikko jo menossa...

      Poista
  4. Sinullahan oli jo kevät tosi pitkällä,ennen tätä uutta talvea. Noh..onneksi sekin taitaa olla kohta takanapäin ja kevät saa jatkua omalla painollaan.
    Ihanat koirat sulla, Väinökin syö välillä kaiken maailman keppejä ja tikkuja ulkona ja pelkään, että se saa jonkun tikunpalan suolistoonsa. Kerran sillä oli jäänytkin pieni kepipala poikittan suuhun, siinä sitten kaivelin kädet koiran suussa sen pois.tiukassa oli, kerkesin jo hätääntymään.
    Mullakin on kaikki koirat olleet poikia, joten juoksuista tiedän vain sen, että ei niistä helpolla pääse uroksenkaan omistajat :)
    Mukavaa kevään jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut niin epätodellinen olo, kun helmikuussa jo oli melkein sulat maat...Tänä aamuna on pitkästä aikaa maa valkoisena ja nyt näköjään alkoi taas pyryttää, plussan puolella kuitenkin ollaan ja toivottavasti pysytäänkin tästä eteenpäin!
      Noutajat on mun pojan ja hänen avovaimon, valkkari mun ja mun tyttären ikioma.Paljo nähdään, niin lauma on hitsautunut mukavasti yhteen <3
      Luut on kyllä pelottavia,samoin kepakot, niitäkin täytyy aina kanniskella suussa ja Lunan mielestä pieni ei oo kaunista,joten aina on otettava joku hirveenkokonen karahka mukaan...Samoin sinulle ihanaa kevättä ja kasvun odotusta <3

      Poista
  5. Mahtava koiralauma! Meidän Ritalla juoksu kesti 2,5 vkoa. Vanhuus tulee, niin juoksu vain pitenee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne niin ihania <3 Mekin ollaan varauduttu kolmeen viikkoon maksimissaan,nyt on jo kolmas viikko menossa. Sais jo loppua,että päästäis takas normaalielämään!

      Poista
  6. Kyllä se vaan sääennusteen mukaankin näyttää lämpenevää tuleville päiville. Kivaa:)

    VastaaPoista
  7. Apua, miten minulla on yli 400 kasvia! Jouduin laskemaan kun annoin kokonaisen ala-asteen tutustua yhden iltapäivän ajan puutarhaaamme muutama vuosi sitten. Mietin tehdä meidän lehdosta metsäpuutaraa hitaasti, mutta varmasti.

    Ihana lauma sinulla siellä♥

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)