tiistai 29. heinäkuuta 2014

Koirien ja pionien heinäkuu. July - the month of dogs and peonies.

 
 
 
 
Tästä se alkoi, lupaus jostain ihanasta...
A promise...

 
 
...Marechal Mc Mahon räväytti elämänsä kukinnan ja aloitti pioniviikot.
...and fullfillment.

Takapihan katveessa mätäskurjenmiekan lempeän sinivioletinsävyiset kukat tulivat ja menivät melkein huomaamatta.
A pretty little Iris graminea.
Tuoksuköynnöskuusamassa niin paljon kukkia, että iltaisin tuoksu kantautui pitkän matkan päähän.
My Lonicera caprifolia flowered so generously, in the night the scent lingered in the air.
 
 

Poikani ja hänen Turusta kotoisin oleva kihlattunsa kahden koiransa kanssa lähtivät alkukuussa kahden viikon lomalle J:n kauniiseen kotikaupunkiin ja saaristoon veneilemään. Ihana Hera eli Hertta tuli meille lomalle <3 Helteet alkoi todenteolla ja päivän kuumimmat hetket koirat olivat sisällä viileässä tai sitten istuskeltiin ja loikoiltiin kiikussa varjossa.
My son and his fiancee with their two dogs went to south Finland, Turku, which is J's hometown, for two weeks. The elderly labrador retriever, Hera, came here for holiday <3Oli niin ihanaa, kun talossa oli kaksi koiraa. Tarkoitushan on ensi keväänä/kesänä ottaa Lunalle kaveri.
I loved to have two dogs in our house. We are planning to take another dog next spring/summer. This was good practice!


Toisetkin pionit alkoivat pikkuhiljaa raotella salaisuuksiaan. Duchesse de Nemours.
More secrets...
 
 
Pionien kypsytellessä nuppujaan touhusimme koirien kanssa. Kävimme rantaan tekemässämme juoksutarhassa leikkimässä ja joka päivä uimassa. Hellejakson tosissaan käynnistyessä en enää vienyt koiria lenkille muualle kuin rantasäikille ja siellä noudettiin palloa ja juosta roiskutettiin sydämen kyllyydestä.
While I was waiting for my peonies to bloom I played with the dogs. Long walks to the beach, playing with ball and swimming every day. The weather got very hot.Koissut joutuivat posettamaan pionien kanssa...
The dogs had to pose with my peonies......ja ruusujen :)  Asennot on vähän levahtaneet rannassa riehumisen ja uimisen jälkeen :)
...and roses :) Tired dogs after playing and swimming :)
 
 
Ja eräänä aamuna unelmien täyttymys!! Iki-ihana Duchesse de Nemours avasi ekat kukkansa <3 Tänä kesänä kukkivat molemmat Duchesseni runsaasti ja kukintaa riitti pitkään.
 
And finally one morning a dream came true!! My absolute favourite, Duchesse de Nemours opened it's first flower <3 My both Duchesses flowered generously this summer.
 
 
Tämä on vissiin Angel Cheeks.
This probably is Angel Cheeks.
Tyttäreni kävi kolmen viikon reissun Jenkeissä ja tuli sopivasti nimipäiväkseen kotiin <3
My daughter went to America for three weeks and returned for her nameday <3Sain tuliaisiksi pionintuoksuista body lotionia :)
My daughter brought me peony scented body lotion :)


Lunan emännälle Luna-patukoita :D Blogger on tökkinyt koko heinäkuun niin, etten ole päässyt tekemään postausta ja tämän kuvan se itsepäisesti latasi aina väärinpäin...
Treats from America. For me, not for our dog, Luna :)


Jättiverbenat ovat kukkineet pitkään. Tästä tuli hyvinkin hempeä ja cottage garden-tyylinen kohta ruusuineen, pioneineen, sormustinkukkineen, jättiverbenoineen...Värimaailma on jo liiankin pliisu, suurimmaksi osaksi valkoista ja vaaleanpunaista. Täytyy räväyttää sekaan jotain hiukka värikkäämpää.
I love my verbenas. This is a true cottage garden spot with roses, peonies, foxgloves and verbenas. Colour scheme, I think, is too pale, mainly white and pale pink. I must do something to fix it!

Noutajalla täytyy aina olla jotain suussaan :) Kettu näyttää nauttivan olostaan :) :) 88-vuotias runoilijakummitätini kutsuu Heraa shampanjanväriseksi noutajaksi ja siitä onkin tullut yksi Heran lempinimistä. Niitä kyllä näillä koirilla piisaa <3
A retriever loves to have something to carry around all the time. Seems that the fox doesn't mind, it looks very happy :) My godmother calls Hera "the champagne coloured retriever". It's a good pet name for this lovely, gentle dog <3


Nyt tulee postaukset tosiaan viiveellä, kun blogger ei oo suostunut lataamaan kuvia monista yrityksistäni huolimatta. Mutta voihan näitä kuvia katella jälkikäteenkin.
Ihania heinäkuun viimeisiä päiviä kaikille viherpeukaloille <3

6 kommenttia:

 1. Labbis on niin ihana rotu. Meillä oli ennen Olgaa Julia, musta labbis, joka oli melkein suoraa Englannin tuontia eli sitä rintavaa, rotevaa näyttelylinjaa. Hän oli aina vedessä, kuten oli Olgakin. Viikonloppuna uimisessa kunnostautui tyttären kääpiövillakoira Dina. Taika, sheltti 1 vee, vielä vain kahlaili.

  Kiva, että otatte toisen koiran. Minustakin kaksi koiraa on kiva juttu. Ollaan saatu kokeilla, kun tyttären koiruudet ovat meillä heidän reissatessa.

  Hauskaa, koiramaista suven jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Wau, mitä ihania pionien kukkia! Ihanat sessut sulla! Oikein mukavaa viikonjatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa koiraelämää olette viettäneet siellä kauniissa puutarhassa. Luna on saanut kaverin - ainakin vähäksi aikaa.
  Noutajat ainakin viihtyvät vedessä. Meillä oli kultainen nuotaja ja se hyppäsi veteen aina kun oli siihen mahdollisuus.

  VastaaPoista
 4. Olipas mukavia kuvia koirista ja kukista! Kauniita nuo vaaleat pionit.
  Näin se kesä menee ja elokuu alkaa näyttää valitettavasti jo loppukesän ja alkavan syksyn merkkejä tullessaan.

  VastaaPoista
 5. Eipä haittaa, vaikka kuvat tulevatkin "viiveellä" - emmehän tiedä odottaa niitä ennen kuin ne ovat näkysällä :-D Huikeita pioneja, ja hilpeän näköistä koiraseuraa sinulla!

  VastaaPoista
 6. Hurmaava pioni tuo Marechal!
  Ja tunnen jo kuusaman tuoksun...
  Lähetän vielä kottikärryllisen lämpöä täältä etelästä sinne syksyn tummeneviin iltoihin!
  Nauti elämästä ja pionien kesän muistoista!

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)