keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Jälleen kerran Lontoo. London once again.
Matkapostauksia on mukava lukea. Piipahdetaanpa Lontoossa! Tämä reissu tehtiin kaverini kanssa liki vuosi sitten. Lontoo on mun ykköskaupunkilomakohde, jonne voin palata yhä uudelleen ja uudelleen. Tyttäreni asui muutaman vuoden Lontoossa ja hänen kanssaan kaupunki tuli tutuksi pääpiirteissään. Rakastan Lontoon tunnelmaa, sen ihmisvilinää, monenkirjavaa katukuvaa, ihmisiä kaikkialta maailmasta. Vilinän ja miljoonakaupungin taustakohinan vastapainona on kuitenkin rauhallisia keitaita ja kasvillisuutta yllättävänkin paljon. No tottakai, britit, he osaavat.

Lempeän hillitysti hymyillen the Queen toivotti meidät tervetulleiksi valtakuntaansa. Tällä kertaa lennettiinkin Heathrown sijaan Gatwickiin. Sieltä nopealla junayhteydellä suoraan Victorialle.

Seuraavana aamuna suunnistimme ensitöiksemme kohti Natural History Museumia. Koska oli pääsiäinen ja koululaisilla vapaata, perheet olivat jo ehtineet edellemme. Sisäänkäynneille kiemurteli pitkänpitkät jonot. Valitsimme lyhyimmän ja selvisimme kuitenkin suht' lyhyessä ajassa sisälle. Pääsymaksua ei ole, joten sekin nopeuttaa jonojen etenemistä.
 
Merten friikkiosastoa. Pimeistä syvyyksistä.
 
 
 
Vitriinikuvat nyt ovat mitä ovat, mutta tämäkin oli pakko kuvata. Ihan kuin puu, mutta korallihan se on.

Aivokoralli


Koska kuitenkin oltiin luonnonhistoriallisessa museossa, eihän kai heidän käy päinsä koota eri ötököiden osista uusia mieleisiään, eihän? Väistämättä tätä katsellessa herää epäilys, että tämä on kasattu jostain leikkaa ja liimaa-setistä. Todella hämmennystä herättävä hahmo, eikä ihan pienikään. Tämmöiseen en tahdo törmätä  tässä enkä seuraavassa elämässä.

Itse kukin voi pohtia tykönään omistaako pesusieni-, labyrintti-, ämpäri-, kamera-, tietokone- vai kirja-muistin. Vaiko kenties kuitenkin yhdistelmän niistä kaikista.


Näiden vitriinien äärellä olisin helposti saanut kulumaan koko päivän. Nämä aarteet ovat ihan ylimaallisia.Väkeä oli tosiaankin paljon, mutta koska rakennus on valtava, tilaa riitti kaikille enemmän tai vähemmän. Ruuhkaisinta oli tietysti eläinosastoilla sekä lahja- ja matkamuistopuodissa.


Muutaman tunnin kierreltyämme palattiin ulkoilmaan. Aurinkokin oli sillä välin tullut esiin ja hemmotteli lämmöllään talvesta kohmeisia suomalaisia. Tästä pensaasta en ole ihan varma, mutta veikkaan, että se on kerria. Korjatkaa joku (Saila? :), jos olen väärässä.


Mahonia


 
 
Meillä kotona oli vielä lunta valkoisenaan, täällä ihana kevät.
 
 
 Thamesin rantamia seuraillen suunnistimme Westminster Abbeyn ja Houses of Parliamentin nähtyämme kohti Toweria.


The Tower

Ikivanhaa ja modernia Lontoota rintarinnan.


 Ennen muinoin kuninkaalliset ovat tykänneet lahjoitella toisilleen myös villieläimiä. Leijonat, norsut ja jääkarhut ovat ymmärrettävästi vähän haastavia lahjansaajalle ja niinpä Towerin paksuja muureja hyödynnettiin turvaamaan sekä eläinten että kaupungin asukkaiden turvallisuus. Ensimmäiset villieläimet tulivat Toweriin 1200-luvulla ja viimeinen lähti 1835. Lontoon eläintarha toimi siis alkujaan täällä, kunnes osa eläimistä siirrettiin Regents Parkiin perustettuun eläintarhaan. Kunnianosoituksena tälle osalle Towerin historiaa  taiteilija Kendra Haste on luonut Towerin liepeille eläinveistoksia, joista minun mielestäni ylivoimaisesti vaikuttavin on  tämä kolmea leijonaa esittävä. Kolme leijonaa on toki muutenkin tärkeä kansallinen symboli briteille.

The Shard, ihailtu ja inhottu. Cityn alueelle nousseet modernit mielikuvitukselliset arkkitehtoniset luomukset jakavat perus-lontoolaisten mielipiteet.


Tower Bridge

Taustalla niinikään Lontoon modernia arkkitehtuuria.


Ja koska Lontoossa, illalliseksi fish and chips. Voin kertoa, että maistui.

Seuraava aamu valkeni tasaisen harmaana.  Harmaa toimii hyvänä taustana hempeänvärisinä kukkiville koristekirsikoille, magnolioille, ja muille ihanuuksille.


Rauhallinen puisto kamelioineen ja magnolioineen veti puoleensa, mutta kaikkiin puistoihin ei ole asiaa, osa on yksityiskäytössä ja tavikset saavat tyytyä kurkistelemaan aitojen yli.


Sitten päästiinkin hetkeksi asian ytimeen eli saavuimme Regents Parkiin. Tämä maratonpostaus päättyy upeana kukkivan loistomagnolian katveeseen ja tästä jatkamme puistokierrosta ensi kerralla.16 kommenttia:

 1. Oi aah, kameliat ja magnoliat ja kaikki muut! Kerrialta minustakin näyttää.
  Ihanaa päästä kanssasi hetkeksi Lontooseen. Lontoon museotarjonta on ylivertainen.
  Fish & chips ja mushy peas, nammmm!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Voi jos ne meilläkin kukoistaisivat noin...Lontoo on kyllä ihana kaupunki ja nähtävää riittää reissusta toiseen. Eihän tuollaista isoa museota jaksa yhtenä päivänä katsella kuin pienen osan. Ja todellakin, kun niitä on paljon. Siihen vielä kaikki näyttelyt, teatterit, musikaalit jne...:)

   Poista
 2. Kiitos tästä ihanan keväisestä Lontoo- kierroksesta.

  VastaaPoista
 3. Matka- ja puutarhakuvista ei saa koskaan tarpeekseen!
  Lontoo ja koko Englanti on mulla vielä käymättä. Vain koneiden vaihtoa Heathrowilla.
  Olen ollut tänäänkin monta tuntia pihahommissa, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinä olet jo päässyt pihahommiin! Meilläkin lumet ovat sulaneet hurjaa vauhtia, mutta vielä on jäljelläkin. Toivottavasti pääset jossain kohtaa käymään Lontoossa tai jossain muualla Englannissa. Voin vaikka vannoa, että varsinkin se ensimmäinen kerta Brittein saarten maaperällä on puutarhaihmiselle mullistava kokemus <3

   Poista
 4. Ihana Lontoo ja ihanat matkakuvat. Lontoo on yksi suosikkikaupungeistani. Joka kertaa se jaksaa kiehtoa. Kiitos kuvien jakamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit postauksesta. Lontoo on kyllä todellakin kiehtova kaupunki. Eikä näkeminen ja kokeminen lopu, vaikka siellä kävisi miten monta kertaa.

   Poista
 5. Upea keväinen Lontoo!
  Ihanaiset puistot magnolioineen ja muine istutuksineen. Mahtavaa, että luonnonhistorialliseen museoon on ilmainen pääsy. Meillä vähennettiin eläinmuseon resursseja niin, että siellä ei pystytä enää järjestämään näyttelyitä (luki Hesarissa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästelin tätä aihetta sopivaan vuodenaikaan,kun viime vuonna oli blogipaussi ja jäi silloin postaamatta. Monet museot Lontoossahan ovat ilmaisia, hieno juttu. Suomessa vain leikataan ja höylätään nyt urakalla...:(

   Poista
 6. Olipa mielenkiintoista lukea Lontoon matkakertomuksesi ja katsoa erityisesti puutarhakuvia, koska olen lähdössä Lontooseen huhtikuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän tämä sattuikin just sopivaan ajankohtaan! Pääset kohta itse livenä kokemaan kaikki ihanuudet - toivottavasti ainakin osa kukkii matkasi aikana.

   Poista
 7. Kaikellaasia kummajaasia sitä löytyy. Aivan ihanat magnoliat. Jos olis suajaasempi puutarha kokeelisin ittellekki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta :) Sinähän voit tehdä magnolialle suojaisen paikan, esim. jotain aitaviritelmää ja vaikka nopeakasvuisia tuijia pahimmilta tuulilta suojaamaan? jonnekin rakennuksen läheisyyteen. Mä asun tosiaan Oulun korkeudella ja mulla on useampikin magnolia, japanin-, pensas- ja tähtimagnolioita. Pieniä, mutta elossa olivat ainakin viime kesänä, saa nähdä onko syksyn kova pakkasjakso ilman pienintäkään lumisuojaa tehnyt tuhoja...:(

   Poista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)