lauantai 6. maaliskuuta 2010

Maaliskuu maata näyttää(kö?)

Tänään kolaillessani alkuviikon lumipyryjen jäljiltä ahtaaksi käynyttä pihaa siistimmäksi ja lapioidessani polkua lintujen ruokintapaikalle talon taakse heräsi vahva epäilys,että tänä vuonna ei taida maalis maata näyttää.Eikä sitten taida huhti humauttaakaan...Jos vanhoihin sananparsiin on uskominen.Useinhan niissä on vinha perä.
Mutta toisaalta,aurinko kyllä jo ihan oikeasti lämmitti poskia paisteellaan,vaikka ensin ajattelinkin,että kuumotus johtui lämpimästä vaatetuksesta ja työntouhusta.Vaan kun se sulatti portailta ohuen lumikerroksenkin,niin uskottava se oli:).Pikkulintujen sirkutuksessakin oli selvää kevätmeininkiä jo kuultavissa,ei nyt ihan titityytä vielä,mutta sinne päin.



Nyt alkaa pikkuisen jo kiinnostaa,mitä tuolla hankien alla tapahtuu...Viime vuonna olin kuvannut ensimmäisiä kevätpiippoja huhtikuun alkupuolella,nyt tuskin siihen päästään.Saapa nähdä miten ovat ankarasta pakkastalvesta selvinneet esim nämä kaunottaret,jotka viime kesänä pihallemme istutin...Yläpuolella koristeomenapuu Makamik.



Ihanista ihanin Peace-ruusu,kaunis ja niin hyvältä tuoksuva.Edellisen talven selvisivät hyvin ilman extrasuojauksia,syvään istutettuina,toivottavasti nytkin.


Tämä upea Niobe talvehtii ruukussaan kellarissa jo toista talvea,samoin muutama muu jalokärhö.Kokeilumielessä istutin useita viini-, tiuku- ja jalokärhöjä pihallekin.Ruukkuihin istutettuina niistä on aina oma vaivansa,helpommallahan sitä pääsisi,jos ne menestyisivät täälläkin pihaan istutettuina.Ainakin edellisenä kesänä istuttamani Prince Charles selvisi talvesta ja  kukki tosi runsaasti ja pitkään.Kärhöt ovat kyllä niin upeita,että niiden takia on valmis näkemään vähän vaivaakin:).
No,ettei totuus unohtuisi,tyttären kanssa kotiin ajellessamme nautimme täysin siemauksin loistavan vaaleanpunaisesta iltaruskosta tykkylumisten puiden taustalla,aivan uskomattoman kaunista,taikatalvi jatkuu.

Ruusujen ja rikkaruohojen Tuija oli ojentanut minulle ihanan kevätkukkasen hienon runon saattelemana,mistä kaunein kiitos:).Tumpelo kun olen täällä blogimaailmassa,en osaa sitä tänne hakea?

12 kommenttia:

  1. Heips,
    pionihulluutta ja varmaan muutakin hulluutta löytyy täältä. Minä myös olen uusi bloggeristi,
    näyttää ikä ja horoskooppikin täsmäävän :D :D

    Varmaan satoja blogeja olen lukenut ja nyt ajattelin, että olisiko aikaa omallekin...
    mutta menee näköjään oma aikansa, että tähän oppii.
    Kivalta näyttävät sinun kuvat ja toooooooosi kauniita ovat kukkaset!

    Onnea ja menestystä bolgillesi!

    VastaaPoista
  2. Jostakin eksyin minäkin uuteen blogiisi, olen myös juuri aloittanut tämän harrastuksen.
    Aivan intona odottelen lumien sulamista, että pääsen tutkimaan mitä pihalta taas nousee...
    Aina tulee uusia ideoita ja suunnitelmia talven aikaan, kunhan edes jotakin saisi toteutettua. Kevät-terveisiä Eevireginalta täältä Jokirannasta

    VastaaPoista
  3. Maria,kiitos vierailusta ja tervetuloa lukijakseni:)

    Eeviregina,mukava,että eksyit:).Sekin on niin viehättävää tässä bloggailussa,että aina törmää uusiin kivoihin blogeihin.Tsemppiä vain sinullekin!

    VastaaPoista
  4. Melkoisen keltanokka tunnen olevani vielä täällä blogilandiassa, aloitin oman harrasteblogini viime kuun puolivälissä (keramiikka, tildailu, puutarhanhoito yms.). Ihastuin tuohon Niobeen, todella kaunis väritys!!!

    VastaaPoista
  5. Intianminttu,käväisinkin blogissasi tänään,onnea vain sinullekin seikkailuun täällä blogilandiassa:).Tuo Niobe on tosi upean värinen,melkein musta,sopii tosi hyvin ruukkukaverinsa,vaaleanpunaisen Hagley Hybridin kanssa yhteen.

    VastaaPoista
  6. Yllättävän pitkälle se maaliskuukin on jo kerinnyt ja lunta riittää - ihme kyllä jos maata näkyy jo maaliskuussa muutakin kuin auratuilta asvalttiteiltä.

    Kasveilla on ainakin ollut hyvä lumipeite suojanaan tänä talvena, arvelluttaa vaan kuinka paljon myyräntuhoja löytyy kun lumi sulaa....

    Hyvää naistenpäivää!

    VastaaPoista
  7. Täältä löytyikin ihania kuvia :) Vaikkei vielä pääse puutarhahommiin kunnolla, niin ihanaa kevääntuntua ilmassa kuitenkin kun linnut laulavat ja aurinko paistaa. Kai se pian on, toukokuu.

    VastaaPoista
  8. Onnea uudelle blogille! Kauniita kuvia, jatka samaan malliin vaan :)!
    Tuo Peace on tosi kaunis ruusu. Pitäisköhän sitä yrittää saada menestymään...

    VastaaPoista
  9. Hanna,joo myyrillä on ollut hyvä mellastaa,kun lumi on ollut niin pehmeää maahan asti:(.
    Hanna & Eve,kiitos kehuista ja mukava,kun tulitte kurkistamaan blogiani:)

    VastaaPoista
  10. Eksyneenä minäkin täällä ja heti jäin lukijaksi.Samoja ajatuksia näyttää kaikilla aloittelijoilla olevan....Ihania lajeja sinulla ja hyviä kuvia. Tuskin maltan odottaa kuvia ranskalaisista pioneistasi:)

    VastaaPoista
  11. Heissan, tervetuloa blogi"höppänöitten" joukkoon.Tämä on ihan oma maailma. Ihana sellainen.
    Kivalta nayttää sinun kukkakuvakulmat. Jatka
    innolla.
    Kaisa

    VastaaPoista
  12. Aila,ihanaa saada sinutkin lukijaksi:)Pionikuvia tulet varmasti näkemään,kaikki ovat lähteneet kasvuun,osassa jo vihreää pörhistelyä havaittavissa:)
    Pajupirtti,tuttu paikka:).Kiitos,täällä on kyllä mukava seikkailla ja tosi mukavia ihmisiä täältä myös löytää:)

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)