maanantai 5. huhtikuuta 2010

Kasvihuoneilmiö

Sataa sataa ropisee...Eilen heräsin puoliltapäivin yövuoron jälkeen ja nauttiessani aamukahvia sängyssä kera puutarhalehtien,alkoi kuulua outo ääni.Kevään ensimmäinen vesisade!Piti avata ikkuna ja vetää raikasta kosteaa ilmaa keuhkoihin,kuunnella ropinaa ja pisaroiden tipahtelua räystäältä.Kaiken kruunasi mustarastaan viheltely.Tuli se kevät siis meillekin:).
Peippoja oli tänään jo useita hangilla ja pihan sulalämpäreissä hyppelemässä,punarinta ja sepelkyyhkyparvi isäukon lintulaudan alusia tutkimassa,varikset kantavat risunpätkiä rantamäntyyn...Actionia piisaa!
Posti toi viikko sitten odottamani mukavan paketin eli Kauppilan kevätkuvastosta tilatut taimet



Taimien lisäksi sain kivan ja hyödyllisen tilaajalahjan,tällaista vois käyttää vaikka hyttyshattuna tai sydvestinä?




Ja sokerina pohjalla, tadaa...siinä se nyt on,mun unelmien täyttymys:)



Mini greenhouse.Vihdoinkin siis sain kasvihuoneeni:).Puutarhakissa Leevikin ihastui ikihyväksi...







No tools required vakuutti laatikko...


Selkeän ohjeen mukaan härveli olikin helppo napsautella kasaan - ihan ilman työkaluja:)


Helpottaa muuten kovasti esikasvatusongelmaa!Hyllyille mahtuu mukava määrä taimilaatikoita ja kosteusolosuhteet ovat huomattavan suotuisat.Kaunishan se ei varsinaisesti ole,mutta eteisessä se tuskin ehtii häiritä ulkonäöllään.Ja kohtahan se komistuu,kun taimet pursuilevat hyllyillä:).



Limenvihreitä ja melkein mustia koristebataatteja...




Liikuttavan pieniä heliotrooppeja. kaikissa pikkuruiset nuput...Raa'asti piti ne napsauttaa pois,ettei pikkutaimi tuhlaa voimiaan kukintaan vaan käyttää ne kasvamiseen. Heliotroopin tuoksu,jota rakastan, on makea ja voimakas,ihana tuoksu.


Näiden ihanuuksien lisäksi paketissa tuli riippaverenpisarantaimia, tuuheaakin tuuheampia pikkiriikkisiä laventelin taimia,jotka nekin tuoksuivat huumaavasti pienestä koostaan huolimatta, ruusunnuppu- ja omenankukkapelargoni,siniviuhkoja ja hopeavitjoja.

Jonkinlaista tuntumaa on siis täälläkin jo saatu istutuspuuhiin,ai että oli mukavaa!

6 kommenttia:

  1. Voi kääk =O Minäkin haluaisin juuri tuollaisen pikkukasvarin, kun ei sitä isompaakaan ala kuulua... Just luin noista bataateista uudesta puutarhalehdestä ja päätin ensi vuonna hankkia. En tiennytkään, että taimia voi näin aikaisin tilata. Kelpaa noita odotella ja hoidella. Heliotrooppi kuulosti ihan vieraalta, pitää näköjään tutkia asiaa...Meillä vasta ihan taviksia purkeissa...

    VastaaPoista
  2. Oih, mitä kaikkea ihanuuksia sinulla onkaan... Voin kuvitella niiden huumaavan tuoksun : )
    Tuota limenvihreää bataattia haluaisin pihalle, mutta sille ei ole vielä paikkaa. Se on niin kauniin värinen... Selvästikin minulla on himo limenvihreään, sillä hankin limenvihreälehtisen kultatesman siemeniä ; )

    VastaaPoista
  3. Voi sua onnellista - saat jonnekin mahtumaan tuollaisen pikkukasvihuoneen :) Vau !
    kaikenlaista ihanaa pikkutainta olet kanssa tilaillut... mukavia kevätpuuhia ja kasvatuksen onnea sinulle!

    VastaaPoista
  4. Aila,turkulainen Kauppila(osasin jo laittaa linkinkin tuohon sivupalkkiin,vau:) tarjoaa keväisin monenmoisia esim kesäkukkien taimia. Luotettava ja laadukas ostopaikka.

    Sari,mulla myös limenvihreä änkeää sinnikkäästi mukaan kesäsuunnitelmiin:)

    Hanna,kiitos samoin sinulle,on niin ratkiriemukasta päästä vihdoin aloittelemaan kasvatushommia:)

    VastaaPoista
  5. Voi mitä ihanuuksia! Ja pahus, heliotroopit jäivät kylvämättä - ne pitäisi laittaa tosi aikaisin, jos aikoo saada kukkiakin ihailla....

    VastaaPoista
  6. Inkivääri,minä päädyin jo toisen kerran noihin "valmistaimiin",kun ei mun kylvöheliotroopeista ikinä tullut mitään.Ja niin se vain käy joka kevät,että joku suosikkikukka jää kylvämättä.No,ensi keväänä sitten:).

    Intianminttu,tervetuloa lukijaksi:)

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)