tiistai 26. heinäkuuta 2011

Back to black
Viime viikonlopun järkyttävät tapahtumat eivät ihan heti mene pois mielestä...Onneksi on puutarha,joka hoitaa mieltä ja sielua silloin,kun uutisista tulvii pelkkää murhetta ja mustaa.
Last weekends shocking news won't be forgotten.I'm so fortunate to have a garden which comforts my mind and soul even when there's only sorrow and pain in the news.

Nukkapähkämö kukkii
Lamb's ear bloomsRitarinkannus Astolat lepäilee pation kaiteella
Delphinium 'Astolat' is resting on our patio railing

Siskonsa Dusky Maidens
Her sister 'Dusky Maidens'Loistokärhö Fujimusume talvehti kellarissa ja pääsi alkukesällä maahan kasvamaan.Tässä ekat kukat.
Clematis patens 'Fujimusume' overwintered in our cellar and in June I planted it in our garden.Here are the first flowers.

Mikäs tämä karvaturri on...?
What is this furry thing...?


Hopeasalvia.Tämän ihanuuden kohtasin ekan kerran toissa kesänä Puolangalla Kyllikki Heikkisen uskomattomassa perennatarhassa.Omat kylvin viime keväänä.
Salvia argentea.For the first time I saw this plant in Kyllikki Heikkinen's perennial garden.The one in the picture I sowed last spring.
Mustialanruusu Minette ja sormustinkukka
Rosa alba 'Minette' with her friend foxglove
Lapsuuteni kesät sumuun vajonneet,palasiksi muistojeni läjään hajonneet...(Eppu Normaali).Sormustinkukan siementaimia saivat mukaansa lauantaina puutarhakierroksella käväisseet lapsuudenystäväni S ja S <3 My childhood friends visited on Saturday and till the end of our garden tour I gave some foxglove seedlings with them.
Tämä on tosi komea,monihaarainen ja reilusti yli kaksi metriä korkea.
This one is magnificent,over two meters tall.Keväällä laitoin tänne kuvan jänisten surkeaksi tyngäksi jyrsimästä terijoensalavasta.Epäilin josko se enää herää henkiin.
No,kuten kuvasta näkyy,siitä tulikin entistä ehompi:)
Last winter rabbits ate the brances of this young salix fragilis.I thought it can hardly survive.Well,as you can see,I was wrong,it's more vital than ever:)
Ilta-aurinko hehkuttaa verikurjenpolvia.
Late sun makes the geraniums glow.
Keijunkukka,Heuchera 'Key lime pie'

Komeakuunliljan nuppu
Lauantaina kuuden aikaan sain tyttäreltäni viestin Lontoosta.Hän oli poikaystävänsä ja muiden kavereiden kanssa Camdenissa,missä juuri oli alkanut levitä tieto Amy Winehousen ennenaikaisesta kuolemasta.Ei mikään yllätys,mutta niin sääli.Uskomattoman upeaääninen laulaja.Kunpa Amy olisi haistellut enemmän ruusuja ja vähemmän jotain muuta...R.I.P.
7 kommenttia:

 1. Voi mitä kaikkia ihanuuksia sinulla onkaan! Onneksi tosiaan on puutarha, jossa voi välillä unohtaa maailman pahuuden, silloinkin kun se iskee liiankin lähelle...

  VastaaPoista
 2. Upeita kukkia sinulla! Ja mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia. Sormustinkukka on yksi monien vielä haaveissa siintävien kasvien joukossa.

  VastaaPoista
 3. Surullisia ovat viime päivien uutiset, nuorten elämien ennenaikainen loppuminen pysäyttää. Puutarha antaa niin paljon, lihaskuntoa ja mielen ravintoa, suuhunpistettävääkin alkaa jo olla :-)
  Ja mukava huomata, että jänisten suuhunsa pistelemä salava voi noin hyvin!
  Tuo Dusky Maidens -ritarinkannus on ihan uskomattoman suloisen värinen!

  VastaaPoista
 4. Jeg kom lige forbi din blog.
  Hvor har du mange skukke blomster.
  Tak for kigget.

  VastaaPoista
 5. Samoin ajatuksin...
  puutarhasi kaikkinensa on lumoavan kaunista, niin kaunista kuin olla ja voi, ihanaa että tässä maailmassa on puutarhoja, joista saada voimaa rakkautta iloa,
  veljeni on sanonut minulle hoida kasvejasi niinkuin ne olisivat omia lapsiasi, joka on minusta hyvä neuvo.
  Jään vielä toviksi puutarhaasi.. katselen ja kuiskaan olette kaikki kauniita ja niin hyvin voivan näköisiä, teillä on hyvä hoitaja, sitten hymyilen ja hekin hymyilevät..Kiitos.

  ps. vastasin sinulle omaan blogiini.

  VastaaPoista
 6. Inkivääri,kiitos.

  Susanna,kiitos visiitistä,mukava,jos löydät uusia ihastuksia täältä blogistani.Sormustinkukan taimia mulla olisi kyllä vaikka millä mitalla...

  Saila,tuntui,ettei niistä pysty edes kirjoittamaan...onneksi on meri,suuri sielunhoitaja,vieressä ja puutarha,paras terapiapaikka.Jänöt olin valmis jo pistämään pataan,mutta ehkä muutaman jätän vipeltämään.

  Landbohaven,tack för ditt visit:)

  Sirkka,kiitos :)

  VastaaPoista
 7. Oi, sullahan onkin tuo komeus ja ylhäisyys,'Fujimusume'...googletin sitä ja sinun sivut tulivat vastaan...kivaa...nyt voin sit siulta kysellä, jos mulla tulee ongelmia "hänen" kansaan :D, on siinä sit kauniit kukat...

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)