sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Pioniaika alkoi! It's peony time!Hehkuva neonpinkki Feerie avasi vihdoin nuput,jotka ovat keikkuneet pitkien varsien päässä monta viikkoa samanlaisina,kiusoittelevina.
Neon pink peony Feerie started finally blooming.For many weeks buds have stayed same,teasing.Tämä kirja on ollut ostoslistallani jo pitkään ja viikolla bongasin pokkariversion akateemisesta.Ihanan hellepäivän vietin Hanna Tuurin ja hänen Ciaráninsa seurassa usein sateisen ja tuulisen Irlannin toinen toistaan hienommissa puutarhoissa.Ah ja voi...ennenkuin tästä elämästä erkanen haluan kyllä omin silmin nähdä Birr Castlen magnoliat,Fotan saaren arboretumin,jossa kasvaa yli tuhat puulajia,Rowallanen alppiruusut ja atsaleat...
Tykkään Hanna Tuurin kolumneista Kotipuutarha-lehdessä,säästän ne aina viimeiseksi.Kirjasta tietysti henkii sama kasvien ja luonnon arvostus joka sivulta,herkästi havainnoituna ja kuvailtuna.Tämä on yksi niistä kirjoista,jotka lukee ahnehtien ja samalla toivoen,ettei se loppuisi ikinä.Kirja,jonka tulen lukemaan yhä uudelleen ja uudelleen.
This book has been on my shoppinglist for a while.I spent one hot day with Hanna Tuuri and her husband Ciáran visiting Irelands most wonderful gardens
Oh my...what can I say? Except that I refuse to die before I have seen the magnificent magnolias of Birr Castle,thousand trees on Fota Island,rhododendrons and azaleas in Rowallane...
I love her style,the way she writes about plants and nature.It's one of those books you read so fast,and same time you wish it would never end.The book which I'll certainly read over and over again.


Ruusuisessa mukissa yrttiteetä omien patioruukkujen yrteistä,sitruunamelissaa,ananassalviaa,piparminttua...Tykkään niin paljon sitruunamelissan ruotsinkielisestä nimestä,hjärtans fröjd.Sydämen ilo.
In my rosy mug there's herb tea made of my own herbs in patio pots.


Aurinkoista ja kukkaista heinäkuun eka viikkoa kaikille.Ja tervetuloa uudet lukijat:)
Sunny and blooming first week of July for everyone.And new followers,welcome:)

3 kommenttia:

 1. Kaunis, kaunis pioni tuo Feerie. Minulla kaikki punaiset vielä nuppuina jököttää. Sama kirja ostoslistalla minullakin ja nyt se on siis viivana hankittava !

  VastaaPoista
 2. Olen vasta pari vuota sitten hurahtanut pioneihin, joten pieniä ovat omani vielä, mutta yksikin kukka ilahduttaa. ´White Swirl´lajike sytytti todella kauniilla kukallaa. Matala, mutta suurikukkainen punainen etsii vielä nimeään;)Upeita kuvia!

  VastaaPoista
 3. Aila,hanki ihmeessä,se tempaa sut mukaansa täysin,veikkaisin:).

  Eija,mä hurahdin kunnolla 2008,jolloin varsinainen keräily sit alkoi.Totta,yksikin kukka on iso ilo ja vielä kun tietää,että vuosien vieriessä kukinta vain komistuu:)

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)