perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kevät!Spring!
Pistäysin keskiviikkona Bauhausin vihermaailmassa haistelemassa kevättä.Orkideavalikoimat olivat suorastaan ylitsepursuavat,eri lajikkeita ja värejä oli valtavasti.
Kaksi ihanuutta toin kotiin eli vitivalkoisen perhosorkidean (Phalaenopsis) ja puikkokämmekän (Dendrobium), jonka lime-purppura väriyhdistelmä hivelee silmää.


Tämäkin väriyhdistelmä hivelee mun silmää.Keskiviikkona oli posti tuonut ylläripaketin Viannalta
Ihanan lämpöinen ja pehmoinen,me like<3 Suuri kiitos,Vianna! Myös tämä kaunis tekstaus ilahdutti silmää


Suklaasta ja karkeista pystyn helposti kieltäytymään,mutta en näistä...puutarhalehdet on mun suuri heikkous.


Paitsi englantilaisen olen myös vankasti ruotsalaisen puutarhakulttuurin lumoissa.Tämmöiset ihanuudet,joissa esitellään toinen toistaan hienompia yksityisiä ja julkisia puutarhoja joista joitakin olisi ihana päästä näkemään,löysin suosikkinettikirjakaupastani,joka on adlibris.com

Todella laaja valikoima suomalaisia ja ulkolaisia puutarhakirjoja.ja varmaan kaikkea muutakin,jostain syystä mun kirjamaku on hiukka suppea nykyään;)
Carol Klein on varmaan useimmille tuttu kasvo monista BBC:n puutarhaohjelmista,joita on nähty Suomessakin.
Life in a Cottage Garden kertoo kuukausi kuukaudelta hänen oman Glebe Cottagensa puutarhan elämästä.Teksti on yhtä lämminhenkistä kuin hänen tapansa esiintyä tv-ohjelmissa,melkein voin lukiessani kuulla hänen kertojanäänensä korvissani.Kuvitus on myös tosi ilahduttava,kauniita yksityiskohtia ja laajempia näkymiä.

Tämä ei kyllä mitenkään lievennä mun sisäistä paloa päästä Brittein saarten puutarhoja kiertelemään...no,lennot on jo varattu joten keväämpänä hetkeksi helpottaa:)


Muistaneeko joku tämän mystisen kuokkavieraan,joka ilmiintyi viime kesänä Piilu-kärhön ruukkuun?Ihmettelin sitä yhdessä postauksessa ja epäilin,että se vois olla kermesmarja.
Syksy tuli, kuokkavieras kuihtui ja nostin ruukun kellariin talvehtimaan.Tänään kurkkasin mitä kellariin kuuluu ja tämmöinen hyökkäsi vastaan:


Kermesmarja oli kasvattanut huikeat metrin mittaiset versot,joten nostin sen eteiseen odottelemaan ulospääsyä.


Myös harsojapaninvaahtera 'Dissectum' oli alkanut kasvattaa pikkuruisia lehtiä joihin kirvat olivat hyökänneet joten sekin pääsi suihkun kautta eteiseen ja valoon.

Keväistä viikonloppua viherpeukalot<3

4 kommenttia:

 1. Voihan kermesmarja! :-D Mahtavaa uskoa kesän tuloon. Olen muuten tosi iloinen, että et ole lopettanut blogin pitoa, niin kuin jossain vaiheessa uhkailit, kun nettisi tökki (tai bloggeri tökki, en nyt muista kumpi).
  Puutarhakuvasi ovat uskomattoman reheviä, kauniita ja vihreitä... mutta kun niitä vihreitä neliösenttimetrejä kuoriutuu tuolta lumen alta niin pakko on uskoa, että kesä ja vihreyskin ovat olemassa.

  Voi hiisi, toivottavasti juuri tuo Gardens Illustratedin numero on vielä ensi viikollakin myynnissä kun pääsen kaupunkiin, Beth Chatton kasvit ja -yhdistelmät ovat vertaansa vailla. Jossain vaiheessa olin tilaajakin, mutta sitten päätin ostaa numerot irtona, mikä oli ehkä tyhmä idea, sillä käyn Akateemisessa kirjakaupassa ehkä kaksi kertaa vuodessa... enkä ole nähnyt lehteä juuri muualla...
  Tuo Den svenska trädgården kutkuttaa minuakin, onko se hankkimisen väärti?
  Aivan ihana Dendrobium! Ja ihana myssy myös, onnea!

  VastaaPoista
 2. Saila,voihan kermesmarja tosiaan:) Se saa nyt kesän tullen muuttaa pysyvästi asumaan johonkin sopivampaan paikkaan,eiköhän se menesty ulkonakin.Piilu-paran se on tainnut tukahduttaa tai ainakin ryövätä kaikki ravinteet itselleen...
  joo,yhessä vaiheessa kyllä turhautti rankasti koko bloggaaminen,kun kuvien lataaminen ei onnistunut,kommentointi ei onnistunut,mikään ei onnistunut...nyt näyttäis onneksi,että ne hankaluudet on ohi.kuvat vain ei vieläkään lataudu kuvina vaan pitkinä koodeina,talviblogin puolella on sikäli parempi tilanne,että kuvat näkyy kuvina koko ajan.
  piti vähän herkutella noilla vihreillä kuvilla,kun on ollut niin kevättä ilmassa kahtena päivänä:)
  Itse oon ainakin tyytyväinen,että hankin tuon Svenska trädgårdenin.Siinä esitellään 16 puutarhaa etelästä pohjoiseen,kuvat on myös hyviä.muutama puutarha on ennestään tuttu Allt om Trädgård-lehdistä,mutta suurin osa on ainakin mulle uusia tuttavuuksia.
  Tuossa toisessa ruotsalaisessa Trädgårdsriketissä esitellään lääneittäin peräti 850 puutarhaa!Lyhyesti ja ytimekkäästi,silti runsaasti kuvitettuna.

  VastaaPoista
 3. Aurinkoista viikonloppua!
  Minäkin kävin Bauhausissa ja enkä voinut vastustaa orkideoita =)

  VastaaPoista
 4. Kermesmarja näyttää lievästi sanoen elinvoimaiselta! Itsellenikin iski nyt puutarhalehtikuume -influenssan lisäksi. Jos sitä vaikka apteekkireissulla tänään ostaisi jotain kivaakin...

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)