lauantai 17. maaliskuuta 2012

Loma,mikä mukava olinpaikka.Winter holiday,such an enjoyable place to be:)





Pistäysin eilen asioilla tuossa kaupungin liepeillä,Bauhausissa ja cittarissa ja hakemassa vaarille lääkkeitä.
Bauhausin Puutarhamaailma on keskellä talveakin semmoinen viherkeidas,jossa on ihana pistäytyä,vaikka ei mitään ostettavaa löytyisikään,ihan vain fiilistelemään.Usein sitä ostettavaa kyllä löytyy liiankin kanssa,niinkuin eilen...menin hakemaan lecasoraa ja Biolan-huonekasviravinnetta ja ostinkin ne.Mutta niiden lisäksi satuin bongaamaan nuo yläkuvan herkut ja nämä:








Sinisarjaa ja ruostekukkaa en ole kasvattanut koskaan aikaisemmin.Olen kyllä ihaillut kuvissa upeita ruukkusinisarjoja ja ruostekukkien siro tulta hehkuva kauneus on puhutellut jo parin vuoden ajan,joten nyt tuli sit sopiva hetki ostaa juurakot ja mukulat ja kokeilla!








Noille violeteille daalioille suunnittelen tekeväni ihan oman penkin johonkin sopivaan paikkaan.Niiden seuraksi istutan sitten osan näistä eli gladioluksia.Daalioiden ja gladiolusten kukinta osuu täydellisesti yksiin loppukesästä ja värien pitäisi mätsätä melko mukavasti.Saattaa tulla ihan siistinnäköinen penkki...
Gladiolukset on aina olleet mun lempikukkia - siis monien muiden lisäksi.Kasvatin niitä monena kesänä onnistuneesti kunnes yhtenä keväänä esikasvatusvaiheessa jostain ilmestyi liiankin elinvoimainen ripsiäisarmeija ja koko gladiolussatsi meni pilalle.Yritin vielä parina keväänä uudestaan,mutta aina ne pirulaiset ilmiintyivät jostakin ja gladiolusten kukinta jäi haaveeksi.Lannistuin ja lopetin koko touhun.
Mutta nyt käyn taistoon uusin asein,kaapissa on Provado-puikkoja,jotka tökätään tuholaisten vaivaaman kasvin ruukkuun ja zap! - kohta riesa on muisto vain!Tervetuloa ripsiäiset...


Yesterday I did some shopping,tubers of gladioluses,dahlias,crocosmias...I'm planning to make a bed of these purple dahlias and gladioluses,I'm pretty sure they'll look fabulous together in August.











Tämmöisiä röyhelöisiä kaunottaria meidän kellarissa on varttunut!Ruukkuihin istutettuina narsissit Edinburgh ja Replete
These potted narcissi have grown in our cellar and now they are blooming so beautifully.











Tässä taannoin onni potkaisi Ainosofian arpajaisissa ja yhtenä päivänä posti toi näin kauniin paketin






ja söpön kääreen sisältä paljastui ihanat iltalukemiset lisukkeineen:






Jeanne d'Arc Livingin numero on silmäniloa tulvillaan.Välillä industrial-tyyli tunki jo hieman liikaakin lehtiin,mutta nyt on taas enemmän perinteistä Jeannea.Mukana myös suomalainen koti sekä iki-ihania kukka-asetelmia!Kiitos Ainosofia:)











Nämä pienet vihreät ruipelot tekee mut niiiiin onnelliseksi<3 kylvin viime viikolla pussillisen Höyhenheinä Stipa tenuissima 'Ponytails'ia ja melkein kaikki itivät! These green little things make me sooo happy<3 Stipa tenuissima 'Ponytails'






Kasvien ja puutarhanhoidon lisäksi myös musiikki on iso ilon lähde elämässäni,elähdyttävä,virkistävä,lohduttava,mitä milloinkin.
Eilen illalla olin Hailuodon kirkossa,jossa sai Suomen kantaesityksensä Gilles Mathieun teos Irish Mass.Konsertti oli osa Oulun musiikkijuhlien ohjelmatarjontaa.

Nyt tulee hehkutusta ja ylistystä!Mahtava,upea,ilahduttava,herkistävä...Kempeleläinen kamarikuoro Aiolos lauloi upeasti iirinkielisen messun,Oulun kamariorkesteri säesti ja lisämausteena cembalo,Uilleann pipes,tinapillit ja viulu.Kaunista<3 Lisäksi kuultiin myös muita irlantilaisia sävelmiä,myös jigejä ja reelejä,jotka menivät niin jalan alle,että hartaasta ympäristöstä huolimatta melkein olisi tehnyt mieli pistää tanssiksi:) Irlantilainen musiikki on kenties sydämeenkäyvintä musiikkia mitä tiedän.Se liikuttaa,koskettaa jonnekin sielun sopukoihin asti ja saa myös tuntemaan ylitsepursuavaa puhdasta iloa ja riemua.Varsinkin Uillean pipes eli irlantilainen säkkipilli lumoaa soitollaan,ja tinapillit sekä bodhran eli irlantilainen kehärumpu tuovat ainutlaatuisen tunnelman musiikkiin.Love it! Among gardening music is a great pleasure and joy in my life.Last night I was in concert in the church of Hailuoto.Gilles Mathieu's Irish Mass was performed for the first time in Finland by choir Aiolos.So amazing...I love Irish music so much,the Uilleann pipes and bodhrans are full of enchantment...




Googlettamalla säveltäjän nimen netistä löytyy infoa ja näytteitä messusta.Jos irlantilainen musiikki kiinnostaa,käykäähän kuuntelemassa!

If you google the composers name you'll find more info and music samples of the mass.







Yksi huonevehka sekä yrttejä lähti myös Bauhausista mukaan: rosmariini,laventeli ja salvia.

I bought also a Zantedeschia and some herbs yesterday from Bauhaus: rosemary,lavender and sage.



Viikolla tupsahteli tunnustuksia ja haasteita,mutta jottei tämä postaus veny liian pitkäksi,palataan niihin seuraavassa,jonka pyrin tekemään mahdollisimman pian.kiitokset jo etukäteen Karoliinalle ja Eijalle!

8 kommenttia:

  1. Hyvänen aika noita sun narsisseja! Ne ovat puhdasta lumoa...

    Ihana puutarhakirja on ilmestynyt: Puutarhan aika.

    Minä taidan nyt tilata mesimarjan taimia. Aion istuttaa ne isoihin ruukkuihin, että voin patiolla niitä napsia. Eivät taida olla siten muuta kuin yksivuotisia. Jos istuttaisin vaikka hedelmäpuutarhaan, linnut söisivät ne ja talvehtimen ei olisi eski-Suomessa varmaa ollenkaan. Mesimarja on lapsuuteni marja, mutta asuinkin silloin meren rannalla ja sitä kasvoi vielä siihen aikaan yleissti.

    VastaaPoista
  2. Tuo messu kuulostaa upealta kokemukselta. Kirkoissa akustiikkakin on usein kohdillaan, tunnelmasta nyt puhumattakaan.
    Voi että, minäkin kävin juuri eilen ihan vahingossa taimiliikkeessä, jonne olivat jo tulleet mukulapussit! Noin komeaa saalista en hankkinut, mutta ruostekukka, idänunikko 'Patty's Plum' ja tuoksumiekkalilja lähtivät mukaan, samoin kuin nupullaan olevat kirjopikarililjaruukut ♥ Eihän niitä voinut vastustaa!
    Mahtava idea kasvattaa narsissit ruukuissa kukkimaan jo nyt. Mulla ei pysy kellari plussan puolella, niinpä siellä ei ole oikein otolliset kasvatusolosuhteet. Noiden mukuloiden talvetus on siis vähän hankalaa ja ajattelinkin kokeilla, jos ruostekukka - se tavallisin peruslaji - selviäisi pihalla. Vanhempieni pihalla Helsingissä se aikoinaan pärjäsi parin talven yli. Mutta eihän se silloin oikein ehdi kukkaan loppukesällä.

    VastaaPoista
  3. Kuullostipa tutulle tuo sinun ostosreissu, aina vaan mukaan tarttuu kaikkea ihanaa vaikka kuinka päättäisi , että nyt en osta juuri mitään :D

    VastaaPoista
  4. Tuosta daalia/gladioluspenkistä tulee varmasti aika herkullinen ja ihana, voisin kuvitella :) Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo messu.

    VastaaPoista
  5. Ihania narsisseja! Gladioluspenkki höystettynä daalioilla kuulostaa tosi hienolta. Jotain tuttua tuossa asioilla pistäytymisessä :D...

    VastaaPoista
  6. Voi kun hienoja narsisseja, varsinkin alimmainen, ihanan hennot terälehdet.

    VastaaPoista
  7. Leena,ovat kyllä ihania narsisseja - ne jopa tuoksuvat.Istutin noita samoja toissa syksynä ekan kerran ruukkuun kellariin ja kevään tullen ihana kukinta teki niin ison vaikutuksen,että tilasin uudet sipulit ja laitoin homman uusiksi.Edellissyksyn sipulit istutin pihalle syksyllä,toivottavasti kukkivat taas yhtä upeasti.
    Luinkin arvostelusi ja kirja vaikutti todellakin hankkimisen arvoiselta.

    Saila,messu oli kyllä oikea elämys.
    hupsis,että ihan vahingossa osuit taimiliikkeeseen...;)sellaista sattuu:) mulla on ollut noita Patty's Plumeja joskus,mutta ne on kadonneet.Ne on kyllä hienon värisiä,pitäis saada uusia.Ajattelin nuo ruostekukat kasvattaa ruukussa samoin kuin tietysti tuon sinisarjankin.Kellari on kyllä tosi hyödyllinen,just sopiva talvetuspaikka.

    Mie vaan,niinhän se usein käy.Harmi,että joskus silloinkin,kun pankkitilin saldo on sitä mieltä,että pitäis pitää älä osta mitään-viikko ennen tilipäivää...

    Tiina,no sieluni silmillä jo näen ihanaa purppuran loistetta yhdessä tietyssä paikassa pihalla.Jos penkistä tulee esittelykelpoinen,katsellaan sitä täällä yhdessä elokuussa!

    Ansa,taitaa olla semmoinen naisten yhteinen juttu tuommoinen asioilla pistäytyminen:)

    Eija,ne on tosi kauniita.Korpikangas niitä myy,wink wink;)

    VastaaPoista
  8. Ai sinullakin tuppaa tarttumaan kaupasta muutakin mukaan kuin sitä mitä piti :). Minä totesin jo hieman piilottelevani siipalta omia ostoksiani, nimittäin kasvi-sellaisia... Viikon päästä Turusta tulee kuitenkin taas ostettua vaikka ja mitä kotiinviemistä.

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)