torstai 19. huhtikuuta 2012

Eilen silitin lampaankorvaa.

Nyt joku tekee kiusaa.

Siis kyllä,tykkään talvesta,ei siinä mitään.Mutta: Talvi meni jo!

Tahdon kevään,tahdon sulan maan,tahdon tarttua lapioon ja haravaan,tahdon sanoa moi mun ihanille rakkaille kasveille...




Makkarin ikkunan alla on vähän sulaa ja alkaa jo pitkästyttää kyykkiä vain tässä yhessä paikassa,mutta minkäs teet,kun muualla on vielä paksulti lunta.Tässä ovat heränneet hopeahärkki,ihana silkinpehmeä lampaankorva eli siis nukkapähkämö:) ja muuan viiruhelpin verso ja oh yes,ekat punaiset pionin alut:)








Äskeisten perennojen vieressä on mun koekaniini.Näyttää,että se on hyvinkin hengissä,vai mitä?
Tämän puksipuun tilasin kavereineen Kauppilalta viime keväänä,se toinen on talvehtinut kellarissa.kumpikin ovat olleet alusta asti vähän oudon kellertäviä...Ostin viime keväänä myös Bauhausista kaksi puksipuupalloa ja ne olivat syvän vihreitä niinkuin pitääkin.Saa nähdä ovatko selvinneet hengissä tuolla talon länsipäädyssä,ovat vielä lumen alla piilossa.no,eilen käväisin hakemassa kaksi uutta nättiä palleroa:)

Tuossa vieressä säkkikankaan ja turpeen alla on Augusta Luise-ruusu,jonka kohtaloa olen hiljakseen hirvitellyt koko talven.olisi pitänyt sittenkin kaivaa se ylös ja viedä kellariin...Tosin sen vieressä kasvaa hybridipioni Bartzella,jota niinikään vähän jo surin,koska sen niskaan tuli vielä joulukuussa hurjasti vettä.Kaatosateella nääs ränni syöksee vedet ryöppyämällä yli just tuosta kulmasta,mihin Bartzellan istutin.Suunnitteluvirhe.
Nyt se kuitenkin on tullut jo vähän esiin lumen alta ja ylts ylts,siinä on hienoja silmuja pitkin varsia.Itteenikin paleli,kun ne näin ja peittelin ne vielä toistaiseksi talvensuojaturpeella:)







Talon päädyn köynnösportin vieressä on talven hytissyt yksi syrikkä pakkaspeittonsa sisällä.Muut kaksi ovat saaneet pärjätä talvensuojaturpeen ja lumen suojaamina,saapa nähdä tuleeko niihin mitään elonmerkkejä.







Voi olla,että en vielä vapuksi pääse tätä talon takustaa haravoimaan;) Toistametrinen kinos kattolumia ja siellähän ne rymätsöys-tikkaatkin rojottaa.








Posti toi lohdutukseksi RHS:n jäsenlehden






hyviä vinkkejä daalioiden,perennojen ja kesäkukkien yhdistämisestä istutusastioihin













Eilen alkoi FST5:llä mun suosikkipuutarhaohjelma eli ruotsalainen Puutarhaperjantai.Pernilla Månsson Colt ja puutarhuri John Taylor alkavat herättää uuteen kukoistukseen villiintynyttä puutarhaa ja taitava kokki Tareq Taylor varmaankin syöttää heille huomaamatta puolet rikkaruohoista maukkaissa keitoksissaan:)



Edellisessä postauksessa jo vastasin hyvänmielen haasteeseen ja koska Eija Päärynäpuun varjossa-blogista oli vielä haastanut minut uudelleen,käyköön nuo ylläolevat jutut vastauksena.Niin paljon hyvää mieltä ne ovat tuottaneet tällä viikolla.

Lisätään vielä yksi suuri asia,josta toivottavasti pääsen kuukauden sisällä nauttimaan.





Meri<3

13 kommenttia:

  1. Täällä on vähän samanlaiset tunnelmat: yhtä sulaa kukkapenkkiä käyn tuijottelemassa muutaman kerran päivässä ja joskus yölläkin taskulampun kanssa :) On niin ikävä kaikkia kasveja, jotka vielä nukkuvat lumen alla.

    VastaaPoista
  2. Meillä Ukkokulta naureskelee minulle, kun käyn päivittäin lapioimassa lunta matalampiin kasoihin ja levälleen sulaneisiin paikkoihin. Väittää, että kevät tulee vähemmälläkin, mutta uskon vakaasti, että hiukan voin itsekin sitä edistää...
    Kauniit värit tuossa merikuvassa.

    VastaaPoista
  3. Täälläkin ollaan kuin "kissa pistoksissa" tuon lumen kanssa. Ei muuta kuin lisää vaan sataa!
    Onneksi tänään on jo aurinkokin paistanut, sulattais vaan pian lumet pois.
    Melkein harava kädessä täällä odotellaan ja kesätyötkin on jo alkaneet. Sisähommia näin aluksi, mutta haravointi on jo takaraivossa odottamassa.
    Minäkin käyn pihalla joka penkkiä tarkistamassa ja kyllä siellä jotain vihertävää pilkottaa.
    Onneksi on ensiavuksi puutarhaperjantait ja muut!

    VastaaPoista
  4. Hyvä että ovat selvinneet rakkaasi talvesta. Meillä kävi tikapuille ihan just tolleen ja tietty vielä keskellä yötä tulla rymisivät alas lumien kanssa, ja olivat meidän makkarin ulkopuolella,,,Pikkasen nousi tukka pystyyn!
    Meillä on onneksi eteläpuoli jo ihan sula ja kukkaa pukkaa esiin, varjossa vielä on lunta, muttei ihan noin isoja kasoja.
    Onneksi lohdukkeita on paljon tarjolla - tosin ne pistävät sormet syyhyämään vielä enemmän=D

    VastaaPoista
  5. Saisi kyllä jo talvi ja lumi riittää. Kasvisi näyttää tosi hyviltä.

    VastaaPoista
  6. Niin ovat tuttuja fiiliksiä nuo kuvailemasi tunnot täälläkin. Meillä piha on ollut tämän viikon jo kokonaan sula, mutta tuuli tulee suoraan Jäämereltä eikä mikään oikein uskalla vielä kasvaa.

    Alkaa jo vähän epäilyttää, että tuleko tästä oikeaa kevättä ollenkaan vai alkaako suoraan uusi talvi. Siinä tapauksessa pakkaan laukun ja lähden trooppisiin maisemiin. Rajansa se on rääkkäykselläkin :)

    Tuo RHS:n jäsenlehti näyttää kyllä ihanalta. Ja innolla jään odottamaan pioniesi heräämistä, pakko vielä uskoa sen kesän saapuvan...

    VastaaPoista
  7. Samoissa fiiliksissä muuten, paitsi ettei meillä vielä yksikään kukkapenkki kurki kinoksista, grr..suunnitteluvirhe.. Mitäpä jos kaikki yhdessä tahdottais kevät tänne hetinyt ja lumet huspois, auttaiskohan se?

    VastaaPoista
  8. Cheri,kuulostaa niin tutulta:)

    Betweenland,ainahan ne miehet tuppaa jollain naureskelemaan:) Meillä on vielä niin paljon lunta,että lapioimisesta ei tässä vaiheessa ois hyötyä.Paitsi että patiolta lapioin eilen lumet pois,testasin samalla mitä selkä tykkää lapiohommista.Eihän tuo vielä ainakaan protestoinut pahemmin.

    Eeviregina,nyt mä näen sieluni silmillä sut koko aika istumassa harava kädessä valmiina singahtamaan pihalle:D On kyllä turhauttavaa odottaa,ei enää malttais.Viime vuonna ja edellisenä lumet suli niin aikaisin,ettei nyt osaa yhtään eläytyä.

    Mustakissa,huhhuh,on varmasti ollut veretseisauttava rymähdys teilläkin!kyllä sormet syyhyää jo niin,että vaikka käyn monta kertaa päivässä sitä nukkapähkämöä hypistelemässä,ei tahdo enää riittää.Eilen rämmin lumihangessa pitkin takapihaa ja löysin uusia jänisten aikaansaannoksia...Molemmat villapajut oli typistetty,2 terijoensalavaa muotoleikattu ja suklaakirsikkaakin oli käsitelty...

    Pirkko,niin riittää!kiitos ihanasta paketista,joka tulla tupsahti eilen heti tämän postauksen tehtyäni,muuten sekin olisi päässyt mukaan!

    Geranium,on ihan samat epäilyt hiipineet mieleen...talvesta toiseen?En minäkään jäis sitä katselemaan,voisin jäädä sit toukokuussa sinne Lontooseen,jospa joku huolis mut puutarha-apulaiseksi;)

    Vianna,voih...toivotaan,että ne sinunkin kukkapenkit pian ilmestyisivät näkyviin...Jotain taikoja tässä pitäis alkaa keksiin.koitetaan tehä semmonen kollektiivinen puutarhaihmisten talvenhäätötaika,pakkohan sen on auttaa?

    VastaaPoista
  9. Hei hei,
    Kysyit sekatööreistä :)
    Se firma mistä mä aikonaan ostin niin se ei ole enää pystyssä. Muuta googlaa ja etsi
    "josepht bently sekatör", niin löytyy :9
    /nina

    VastaaPoista
  10. Oi ei, onpahan vielä jonnin verran lunta siellä. Jos tätä menoa loikottaa vettä siellä kuin täällä on tullut tänään niin luulis aika nospaan kinosten häviävän. Kivaa viikonloppua inspiroivan lehden parissa :)

    VastaaPoista
  11. Jösses, onpa teillä vielä lunta. Ihan hirveää puutarhurille, pakko on myöntää. Minä potkin juuri viimeisiä lumiplänttejä levälleen; ulkona on sen verran lämmin, että ei niitä varmaan enää huomisen jälkeen ole yhtään. (Anteeksi...)

    VastaaPoista
  12. Niina,kiitos!oonkin googlettanut mm noita Joseph Bentleyitä,mutta jälleenmyyjiltä en oo löytänyt mieleisiäni sekatöörejä.Metsästys jatkuu!Toivon,että löytäisin viimeistään sit toukokuussa Lontoon tuliaisiksi jotkin kivat.

    Tiina,eikö oo ihan liikaa,lunta siis;) Tänä iltana vasta alkoi täällä kunnon vesisade,toivottavasti aamulla jo jotain muutosta on havaittavissa!

    Intopii,ei se mitn:) Otan ihan hyvillä mielin osaa teidän etelän eläjien iloon ja nautin teidän kevätmeiningistä.Eiköhän se riemuksi repiä täälläkin kohta:)Mutta on kyllä vähän turhauttanut tämä odotus,viime ja edellisenä keväänä lumet hupeni jo huhtikuun alkupuolella kivasti...

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)