sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Ihana Ewelina.Lovely Ewelina.











Viimeisimpänä pioneista avautuu aina Ewelina.
The last but not least - Ewelina.









Ehdottomasti yksi lempilapsistani pionien joukossa.Roteva ja silti herkän kaunis.
Definitely one of my favourites.








Ewelinan vaalea kauneus korostuu purppuraheisiangervon tummia lehtiä vasten.










Bowl of Beauty haalistuneena









Yhtenä päivänä onneksi satoi kunnolla.Vettä jo kaivattiinkin.















Huikaiseva iltapilvi
















Jasmikkeet kukkivat edelleen.Laskin ne.Niitä on seitsemän eri puolilla pihaa,tähti- ja pihajasmikkeita.Tuulen mukana tulee ihania tuoksupilviä.Etupation vieressä on kaksi isoa pensasta ja heti ovesta astuessa on vastassa jasmikeparfyymi.Mä nyt ihmettelen suuresti,kun esim puutarhalehdistä saa lukea,että näissä em jasmikkeissa on mieto tuoksu.Kyllä nämä ainakin tuoksuvat melko vankasti.Hmm..?Onko mahdollista,että ne tuoksuvat täällä pohjoisessa vahvemmin kuin etelä-Suomessa;)
Anyway,saattaapi olla,että syksyn päälle ilmestyy vielä uusia jasmikkeita strategisiin paikkoihin sijoitettuna.



































Vogue







Aza Gray  Edit: Ama No Sode







Siinä se nyt on - hopeakuusi.Ja sen takana purppuraomenapuu 'Kuningatar'.Kuvasta puuttuvat tukikepit.Hopeakuusen säätämisessä saikin olla tarkkana,koska varrennuskohdassa on loiva mutka ja taimi pyrki kallistumaan sen suuntaisesti.Se saa nyt kasvaa muutaman vuoden tuettuna,jospa se ei sitten vinoutuisi.

27 kommenttia:

  1. Kaunis on sun Ewelinas. Minulla kukki Bowl of Beauty niin upeesti, että ei koskaan ennen. Leikkaatko pioneista kukkavanat pois, vai annatko siemenkotien valmistua??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin tuo Bowl of Beauty teki ennätysmäärän kukkia.En oo poistanut siemenkotia,en tee pioneille mitään ennen ensi kevättä,jolloin siistin kuolleet kasvustot pois.

      Poista
  2. Kauniita ovat kukkasi ja ihmeellisesti sie saat pionitkin kaikki kukkimaan vaikka sen täytyy olla vaativa tehtävä niillä seuduilla. Sää olet kukkataikuri. =) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Una,kukkataikuri,kiitos:) En voi kyllä ottaa kunniaa pionien kukinnasta,mähän oon vain istuttanut ne.Kiinanpionit viihtyy täällä,kun lunta on talvella paljon suojana,ei kovatkaan pakkaset haittaa.

      Poista
  3. Upea tuo Eweliina ja tumma tausta yhdistelmä hieno. Kaikenmoista sulla kukkii kauniisti ja jasmikekokoelmasi on hyvin vaikuttava, voin vain kuvitella sitä tuoksun määrää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkko,oon itekin tyytyväinen tuohon yhdistelmään.Joskus sitä onnistuu ihan vahingossa.

      Poista
  4. Onpa kaunis 'Ewelina'. Tuollainen hankintalistalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina,Ewelina löytyy ainakin Pionien Kodin valikoimista.

      Poista
  5. Ewelina on kaunein!

    Huikeaa, miten paljon sinulla kukkii nyt juuri. Onneksi malvat aukenivat vihdoinkin ja tietysti kaikki ihanat ruusut ovat auki, siis kun puhun ruusuista, tarkoitan pensasruusuja.

    Odotan niin viileämpää ja se alkaa joskus hortensian kukkien myötä...ehkä.

    Sormustinkukat tuovat puutarhaan villiä romantiikkaa. Siirsin nyt kaksi kukassa olevaa valkoista digitalista pieneen kuupuutarhaosiooni. En jaksanut odottaa;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena,nyt on kukinta huipussaan.Nämä on ne mun cottage garden-viikot,on niin romanttista,että itteenikin hirvittää;)
      Mulla ei oo enää malvoja ollenkaan,vain harmaamalvikkia,mutta sekin yllätti ja vaaleanpunaisten joukkoon on ilmestynyt kaksi valkokukkaista taimea.
      Hortensiat ei täällä jaksa kukkia,hengissä selviävät,mutta tekevät vain lehtiä.Ehkä jos siirtäisin hiukka toisenlaiseen paikkaan...?

      Poista
  6. Kaunis Ewelina, pitääpi laittaa nimi muistiin ;) Katsoin omaa hopeakuustani, sen varressa oli tosiaan mutka. Aika suurikin sellainen.

    Voisitko ottaa jasmikkeiden kukista lähikuvaa ? Olisi kiva nähdä, onko kukka erilainen kuin mun pensaissa. Mietin, että tuoksuuko eri lajikkeet voimmakkaammin, kuin toiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eija,istuttaessani en sitä mutkaa huomannut ollenkaan,kun oksia on alhaalla asti.Eikä sitä huomannut kuin yhdeltä suunnalta katsoessa,että koko taimi törötti vinossa.
      Minäpä laitan lähikuvaakin.saattaahan niissä lajikkeissa olla eroa.On vain ihmetyttänyt se "mieto tuoksu".vuorokaudenaikakin vaikuttaa,ja lämpötila.

      Poista
  7. Ihania, ihania pioneja! Ja tosi monta jasmikettakin sinulla on, kyllä siinä tuoksussa kelpaa puutarhassa käyskennellä...

    Meillä on pihalla yksi vanha pihajasmike, ja se tosiaankin tuoksuu voimakkaasti. Ehkä se ei tiedä, että sen kuuluisi tuoksua vienosti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Geranium,kelpaa kyllä tuoksutella.Laskin muuten väärin,unohdin kaksi ronskisti nuorentamaani pensasta,jotka eivät tänä kesänä kuki...siis 9.Ehkä ne riittää?
      Niinpä,ehkä se ei oo lukenut alan kirjallisuutta eikä siis voi tietää ?

      Poista
  8. Ai että, minun on kyllä pakko lisätä pionivalikoimaani. Pitäisikö ihan perustaa pionipenkki jonnekin *ryhtyy tuumimaan* Ihania silmäniloja sinulla.

    Meidänkin jasmikkeessa - lajia en tiedä - on hurjan voimakas tuoksu. Se on itse asiassa meidän "juhannusruusu", kun se aloittaa kukintansa yleensä niillä main (ja oikea juhannusruusu on yleensä siinä kohdin jo kukkinut...) Naapurilla on joku toinen jasmike, kun siinä on ihan erilainen tuoksu. Seitsemän on jo todellinen aarrekokoelma!

    VastaaPoista
  9. Intopii,perusta pionipenkki!Siitä on niiiin paljon iloa.mulla kävi vieraita viikolla ja hekin ensin ihailivat mun "juhannusruusuja" kunnes menivät lähemmäksi katsomaan:)

    VastaaPoista
  10. Hienoa nähdä Ewelina kukassa, itse ostin sen viimekeväänä vain tuon nimen perusteella : pikkusiskoni on Eveliina :) Mun Ewelina ei kukkinut vielä tänä vuonna, mutta odotellaan..

    Ihania kuvia puutarhastasi, oih :)

    VastaaPoista
  11. Hanna,kannattaa sitä odottaakin,on se niin hieno sitten,kun se päättää kukkia:)

    VastaaPoista
  12. Aivan herkullisen kauniit kuvat sulla täällä, sormustinkukat ja pionit.Ihania.
    Mulla ovat jo poiskukkineet...Nyyn..sormustinkukkia vielä jokunen sinnittelee..
    Aamulla kun olin Väinön kanssa ulkona, oli jotenkin niin (kauheeta sanoa tää sana) sykyistä..hui ihan puistatti....
    Toivotaan, että elokuu on vielä lämmin ja aurikoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuija,kiitos.loppua kohti kallistuu mullakin sormustinkukat,onneksi ne kylväytyy itsestään,kukkaloisto on taattu tulevina kesinäkin:) Täälläkin oli eilen aamulla ihan syksyisen tuntuinen tuuli.Ja mustaherukat alkaa kypsyä,se on mulle kans semmoinen lähestyvän syksyn merkki...Toivotaan,että lämmintäkin vielä tulis,että jaksetaan talven yli sinnitellä:)

      Poista
  13. Pionit ovat niin ihania! Onko sulla pikkujasmiketta, siinä kun on niin ihana ja voimakas metsämansikan tuoksu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elsbet,mukava,kun osuit blogiini:) mulla ei ole pikkujasmiketta enkä ole sitä ikinä livenä nähnytkään.On kyllä kiinnostanut kovasti,just tuon metsämansikan tuoksun takia.

      Poista
  14. Tiina, nappaan tuosta yhden Ewelinan ja linkitän sut. Ellei sovi, ilmoita nopeesti;-9

    Siis tarkoitan hortensioilla syshortensiaa, ensi sijassa. Kyllähän se nyt pärjää kai missä vaan. En ole laittanut edes rodomultaa, mutta tarjoan aina Robertsin suklaakahvin böönit ja jämäkahvit. Sitten kasvamassa on myös kuutamo- ja mustilan hortensia. Wikipedia on napannut sen kuvan mun syyshortensiasta, kun se on kuin raskaana ja pakkanen on sitä jo puraissut.

    Lumoavaa elokuuta sinulle!

    VastaaPoista
  15. Leena,sopii,hyvin sopii:)
    ai niin,mulla tuli vain kaikki Endless Summerit ym vastaavat mieleen:) Oi miten ihanat oltavat sun syyshortensialla on,kun se saa suklaakahvin pörheistä nautiskella;) Mun suosikki on vaniljakahvi<3 Ehkä mä alan tarjoilla sitä mun syyshortensialle?
    kuutamohortensia on hankintalistalla,sekin on hieno pensas.ja mustilan-...Elokuu lumoaa aina,pimenevät illat,ensimmäiset kynttilälyhdyt hämärtyvään puutarhaan sytytettyinä,ja kuutamo,josta nyt ollaan päästy nauttimaan<3

    VastaaPoista
  16. Lumet lähten eet ja maa sulaa, alkaa kukat kietoa sydämen ympärille

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)