perjantai 11. tammikuuta 2013

niitä näitä.This and that
Niitä ja näitä tuli tilattua, kun vauhtiin pääsin.Eli Plant Worldilta tilasin tuon ihanan Ravenswingin siemeniä ja siinä sivussa muutamanlaisia hemaisevia heiniä ja kolmenlaisia tomaatteja, useamman sorttisia papuja, pikku meloneita, tummalehtisiä kurjenpolvia ja heiltä löytyi se kauan etsimäni hohtopiikkiputkikin 'Miss Wilmott's Ghost'!
Korpikankaalta hieman suoraan kasvupaikalle kylvettäviä kesäkukkia, kahdenlaisia kesäkurpitsoita ja Mustilan arboretumin puiden siemeniä.
Exotic Gardenin hinnastoakin ruksailin, mutta päädyin sit tilaamaan tuolta Plant Worldista, heillä kun näytti olevan edullisemmat hinnat...

I ordered this and that from Plant World Seeds. Tomatoes, beans, geraniums,grasses...And the best of all Eryngium giganteum 'Miss Willmott's Ghost',and Anthriscus sylvestris 'Ravenswing' which both are magnificent plants!Yhdeksän kuvaa kesään- haasteen kolmas kuva eli seitsemän kuvaa kesään on jo myöhässä,tämä on napattu joulun pyhinä.

tässä marraskuinen maisemaja sama paikka lokakuussa


Heidi-Maaria Perennapuutarhurin blogista ojensi tämmöisen ihanan tunnustuksen. Suuri kiitos Heidi-Maaria <3
Tunnustuksen saajan kuuluu kiittää asiaankuuluvasti tunnustuksen antajaa ja kertoa kahdeksan asiaa itsestään sekä antaa tunnustus eteenpäin.
Mitähän mä nyt osaisin itsestäni kertoa...Otetaan tällä kertaa tämmöisiä puutarha-aiheisia paljastuksia,paitsi eka on jotain ihan muuta!

1. olen tällä hetkellä tehokkaan kipulääkityksen vaikutuksen alaisena.Tiistaina minulta poistettiin nielurisat ja tiesin varautua siihen,että tulen olemaan tosi kipeä seuraavat pari viikkoa. Mutta että näin kipeä...:( Sängystä sohvalle ja takaisin kulkee mun reitti,välillä keittiöön nappaamaan särkylääkkeitä,tarkan aikataulun mukaisesti.Tällä hetkellä Panacod on mun paras kaveri!Viime yönä en viitsinyt laittaa herätystä ja kaduin katkerasti,kun heräsin karmivaan kipuun puoli kuudelta...En kyllä toista kertaa mene nielurisaleikkaukseen ;)
Onhan tässä tietysti hyväkin puolensa,paino ainakin putoaa, kun syömiset on hyvin rajoitettuja...

2. jänskätän kovasti miten mun arkajalat selviytyy tästä talvesta eli ne kaikki seitsemän magnoliaa, upouusi valkokletra ja puistoatsaleat, puksipuut, hevoskastanja, kirsikkapuu, pihaorjanlaakeri, Austin-ruusut...

3. liityin äsken Oulun Puutarhaseuraan. olen myös RHS:n eli Royal Horticultural Societyn ja Dendrologian seuran jäsen

4. ensi kesän puutarhahaaveita ovat kasvihuone ja kunnon kasvulavat hyötykasveille, joiden viljelyyn aion pitkästä aikaa paneutua oikein huolella

5. odotan innolla kevään ja kesän puutarhamatkoja. Toukokuiseen Lontoon Chelsea Flower Showhun on jo liput ostettu.Tänä vuonna en aio missata Avoimet Puutarhat-tapahtumaakaan, joka viime vuonna jäi töiden takia kokematta. Osais vain valita kaikista houkuttelevista puutarhoista mahdollisimman monta,joihin ehtii paikan päälle

6. haaveilen puutarhabloggaajien kesätapaamisesta...Olisi ihana tavata livenä teitä kaikkia rakkaan harrastuksen jakavia ihmisiä

7. olen jo mielessäni laatinut ensi kesän istutussuunnitelmia, toinen toistaan hemaisevampia kasviyhdistelmiä

8. just nyt tammikuussa, valkoharmaiden päivien ja lumen keskellä nautin siitä,että puutarha nukkuu talviunta eikä mikään paikka huuda rapsuttamaan, nyppimään, leikkaamaan, kitkemään... Kaikki on niin rauhaisan ja levollisen näköistä, puhdasta ja kaunista ja tiedän,että kolmen kuukauden kuluttua alkaa hidas herääminen ja sitten kauhea säpinä. Nyt on levon aika ja hyvä niin :)


Ja sit se vaikein homma eli tunnustuksen jakaminen eteenpäin. Teitä on niin paljon, joille haluaisin tämän antaa.


Ja nyt ei blogger näköjään hyväksy mun linkityksiä...Mutta seuraavat blogit ja bloggaajat, olkaapa hyvät, täältä pesee Kaunis blogi-tunnustus:

Paulalle Arkiporinaa-blogiin
Mörököllille Tylsä Mörökölli- blogiin
Heidille Heddas-blogiin
Hannalle Hannalaan
Salaiseen Puutarhaan
Tiinalle Tina's-blogiin
Viannalle Puutarhastelua-blogiinRentouttavaa viikonloppua for each and everyone!

12 kommenttia:

 1. Ah,kuinka ihanaa on suunnittelu ja tilailu :)

  Sulla onkin ihana puutarhamatka edessäpäin.

  Multa myös leikattiin hiukan vanhempana nielu-ja kitarisat. Voi hyvä tavaton kuinka kipeä olinkaan. Ei riittänyt,että oli kurkku kipeänä,kun sattui suuhun,hampaisiin,nenään ja korviin 8o

  VastaaPoista
 2. Kiitos tunnustuksesta! :) Tuollaista puutarhabloggaritapaamista mäkin olen miettinyt, sellanen ois tosi kiva :)

  VastaaPoista
 3. Oi, kun sinulla on ihana puutarhamatka jo tiedossa :)
  Kerrot varmaan istutussuunnitelmistasi lisää myöhemmin..

  Kasvimaa on minullakin tarkoitus laittaa. Saa sitten nähdä kun kevät koittaa, pakkaa aina työkiireet mennä harrastusten edelle.

  Kiva ajatus tuo bloggaajien kesätapaaminen..

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 4. Onnea tunnustuksesta. Mukavat sun vastaukset, paisti nielurisakipusi ei ole kiva -menköön se pian ohitse! Ja otahan kipulääkettä, siihen ne on tarkoitettu;)
  Tein juuri karseen suuren siementilauksen ja nyt kun luen juttuasi niin tahtoisin tietysti niitä tummia kurjenpolvia ja heiniä!

  VastaaPoista
 5. Tsempit nielurisanpoistokipuihin. Onneksi nyt on talvi, niin ei tarvitse huolestua puutarhatöiden tekemisestä.

  VastaaPoista
 6. Toivotan pikaista toipumista ja kivutonta olotilaa! Puutarhasi on ihastuttava eikä ihme tuollaisella omistautumisella. Kiva kuulla keväällä miten herkkiksesi ovat selviytyneet talvesta, toivottavasti hyvin.

  VastaaPoista
 7. Kyllä ne siemenluettelot jo antavat tuntumaa tulevaan kesään. Itselläni on aina vaikeuksia pitää mielessä, että esikasvatustilaa on rajallisesti, olen kuin lapsi karkkikaupassa noiden luetteloiden kanssa...

  VastaaPoista
 8. Pikaista toipumista. Kylläpä sinulla on istutettavaa ja kasvatettavaa:) Odotan innolla miten kaikki kasvavat ja miten menestyvät nuo erikoisuudet.

  VastaaPoista
 9. (Yritin jo kolme kertaa kommentoida, mutta tekstit aina hävis jonnekin.. Kokeillaan vielä kerran.)

  Kiitos tunnustuksesta ♥

  Puutarhabloggaajien kesätapaaminen on niin hyvä idea että ehkä on pakko toteuttaa. Jossain taimistolla kenties?

  Tsemppiä risattomuuden opetteluun.

  VastaaPoista
 10. Oi, kiitos, huomasin vasta nyt, että sain tunnustuksen! Samoja harrastuksia on ollut, olen plärännyt siemen- ja puutarhasivuja netistä, lehdistä ja luetteloista.

  VastaaPoista
 11. Hei, blogissani on sinulle jotain!

  VastaaPoista
 12. Kiitos tunnustuksesta :)
  Oikein ihania haaveita ja matkoja sinulla tulossa talvipaussin jälkeen.
  Kita ja nielurisat vietiin multa jo lapsena, meillä kun ei kukaan nukkunut toisessakaan päässä taloa meikä kun kuorsasi kovempaa kuin paikallinen saha :) Jäätelöä suosittelen ja sitä kipulääkettä. Pikaista paranemista !

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)