sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Taidetta puutarhaan.Garden art.

Viime toukokuun Chelsea Flower Showssa Lontoossa oli esillä myös paljon taidetta. Laidasta laitaan.Jokamiehen ulottuvilla olevista pienistä puutarhan kaunistajista tällaisiin upeisiin luomuksiin.
Chelsea Flower Show last May also featured a lot of art. Everything from cheap and pretty to these masterpieces.

Jan Sweeneyn ilmeikkäät ja eloisat jänisveistokset (Myös taiteilija itse oli hurmaava ja kertoi mielellään teoksistaan.Hän järjestää myös kursseja.Jos olisin vähänkään lahjakas,voisin mennä yrittään tehdä omaa jänöttiä...) Jänis oli muuten kaikenkaikkiaan suosittu aihe,monen muotoisia ja monesta eri materiaalista tehtyjä jänöjä tupsahteli vastaan tuon tuosta.

Vigorous and expressive hares made by talented Jan Sweeney.

Näiden rautalangasta väännettyjen teosten tekijä sensijaan ei jaksanut enää shown ja päivän loppuvaiheessa olla erityisen aurinkoinen
The artist who made these was a little grumpy.Well it was the end of the long day,endless stream of garden enthusiasts...
jos nyt en ihan väärin muista,tuollaisen ison eläimen tekeminen kestää kuukauden.
Nämä James Doran-Webbin upeat ajopuuveistokset olivat vaikuttavuudessaan ihan omaa luokkaansa.Mahtavan intensiivisiä. Heti kun voitan lotosta,tilaan häneltä tuommoiset taistelevat kauriit meidän pihalle :)

Intensive driftwood sculptures made by James Doran-Webb


Eri tavalla valloittavia olivat sitten taiteilija David Gooden hurmaavat pronssiveistokset
Engaging in a different way were these charming bronze sculptures of David Goode.

Cauldron Fountain. Noidankattilalähde
Näistä tulee niin hyvälle tuulelle
Wizard. Velho.Aikaisemmassa postauksessani esiintynyt Comfort Food - Lohturuokaa.
This was already in my previous post: Comfort FoodJackpot!
Mustaa huumoria: The Garden Gnome Hunter. Puutarhatontunmetsästäjä
Tämä kuva on taiteilijan brosyyristä.Hmm...jos ois paljon hammasrattaita ym kiintoisaa pikkusälää ja runsaasti vapaa-aikaa, tämmöistähän voisi kokeilla itsekin värkkäillä ;)
Kaksi lohikäärmettä :)
Two dragons :)

Toissapäivänä putkahteli mieleen kylvöajatuksia,mietin multatilannetta ja lecasoran määrää,ruukkuja ym kylvökippoja...otin jopa toisen siemenlaatikon esiin.Eilen kurkkasin jääkaappiin ja otin sieltä kylmäkäsittelyssä olleet siemennyssykät ja niin tuli ekat kylvöt tehtyä.joo,tiedän,kuunaika on ihan väärä kylvöpuuhiin - alakuu. Mutta kun nämä on semmoisia siemeniä joiden itäminen tapahtuu vasta pitkän ajan kuluttua, ei näiden oo tarkoituskaan alkaa vielä kasvaa ;)
Mustajalopähkinän pähkinöitä oli neljä kappaletta stratifioitumassa ja yksi oli haljennut kivasti ja kasvattanut lupaavan näköisen juuren ja pienen verson.Oi onnentunne :)
Sit oli semmosia,jotka nyt kylvin ja ruukut saa olla ensin kolme kuukautta huoneenlämmössä minkä jälkeen ne menee kolmeksi tai neljäksi kuukaudeksi jääkaappiin ja vasta sitten ulos ja vasta sitten on ehkä luvassa jonkinmoista itämistä.
Voi miten ihanaa oli taas upottaa kätöset multaan ja pyöritellä eri näköisiä ja kokoisia siemeniä kämmenellä, oli harmahtavan ruskehtavia mattapintaisia pavun näköisiä, kiiltäviä mustia kuin jotain koppakuoriaisia, kolmion muotoisia oranssihtavia...Ja kaikissa niissä lupaus jostain ihanasta vihreästä <3

Exotic Garden ja Korpikangas on jo lähestyneet siemenluetteloilla,mutta hirveen hyvin oon pystynyt itteni hillitsemään.Ainakin toistaiseksi...
Siemeniä on todellakin jo ennestään kaksi suurehkoa peltistä keksilaatikollista. Kysymys kuuluu kuinka paljon siemeniä yksi keskiverto puutarhafanaatikko voi tarvita. Ja ennen kaikkea kuka ja milloin ne kaikki saa kylvetyksi??

At this time of year you start to think of seeds and sowing. And yes, I sowed the very first seeds yesterday.
So far I have received two seed catalogues and successfully resisted to order anything - yet...I have two big cookie tins full of seed packets, do I really need more?

12 kommenttia:

 1. Myös mielenkiintoista on, että minne ne kaikki laittaa esikasvatukseen?? Joillakin tämä on varmasti paremmin kuin minulla hallussa.

  VastaaPoista
 2. Siis apua mitä patsaita ja veistoksia! Ihania ja vähän vähemmän ihania :D Osa vois aiheuttaa melkoisia sydämentykytyksiä, kun hämärässä tulis vastaan!

  Siemeniähän saa ja kuuluu olla rajattomasti, ainoa ongelma on just toi esikasvatus, että mihin ne kaikki purnukat oikein laitetaan, että jokainen saa valoa ja meillä on vielä sekin ongelma, että Helmi rakastaa multaa ja tonkii kaikkia ulottuvilla olevia multaa sisältäviä purkkeja. Mä oon vielä toistaiseksi onnistunut hillitsemään itseni. Ja sitä ne ostokset on sitten vähän paremmin harkittuja, kun tilaa vasta hetken päästä? ;)

  VastaaPoista
 3. Noita kaikkia siemeniä ei millään saa mahtumaan mihinkään huusholliin kasvamaan. Mutta jostakin kumman syystä on vaan pakko vähän tilailla lisää siemeniä vuosittain. Minäkin uppouduin eilen tuohon siemenluetteloon ja suunnittelin mielessäni, mihin puutarhassa nuo ihastuttavat uutuudet taas mahtuvat.
  Puutarhataide on kiinnostavaa. Noita peuroja ja jäniksiä mielellään sijoittaisin omaankin puutarhaani...niin ja noita maahisia ja velhojakin.

  VastaaPoista
 4. Huikeat puutarhapatsaat, meinasin tulla hulluksi jo kuvia katsomalla. Tahtoisin noista vaikka kuinka monta....
  Sulla jo siemenet hyppysissä, oih sitä iloa :)

  VastaaPoista
 5. Upeita, upeita puutarhateoksia! Voi jeskamandeera, olisin ottanut likipitäen kaikki, jos se vaan olisi mahdollista... Oijoi, niin huikeaa silmäniloa, että.

  Olisi kyllä jossain vaiheessa ihana saada iso taideteos johonkin täsmäkohtaan pihaa. Joo, yhden vanhan omenapuun voisin hyvin uhrata tähän tarkoitukseen :)

  VastaaPoista
 6. Mahtava postaus... osa noista on ihan lumoavan upeita taideteoksia ! Ja hykerryttävän hauskojakin ; )
  Minä tässä tein siementilauslistaa.. ja näyttää nyt poikkeuksellisen pitkältä. Ehkäpä pitää karsia, tai siirtää osa ensi kevääksi.... tai kokeilla ennätys suurta kylvökevättä ; )

  VastaaPoista
 7. Itsehillintä on koetuksella kun lukee kylvöjuttuja. Aion kuitenkin hillitä halujani vielä jonkin aikaa, minulla ei ole noin eksoottisia kasveja, joten voin oikaista. Miten noita siemeniä voikin aina kertyä niin paljon. Mutta nehän ovat kaikki toivoa täynnä :)

  VastaaPoista
 8. Upeita patsaita kertakaikkiaan, kiitos kuvista ! Ajopuiset vievät jalat alta !
  Ja onnea on - siementen pyörittely ! Onnittelut mustajalopähkinän itämisestä !

  VastaaPoista
 9. Ihania patsaita ja ihana postaus! Rautalanka elukat oli niiiin hienoja!! Siemeniä voi olla paljon, koko pussia ei tarvii laittaa multaan. Voi säästää seuraavaan kesään tai vaihtaa kaverin kanssa:)

  VastaaPoista
 10. Oi miten kiva postaus :)
  Patsaat tosi ihania. Meiltäkin löytyisi paikka muutamalle..
  Kylvöjen miettiminenkin on jo näköjään täydessä vauhdissa.. Olet jopa jo aloittanut kylvöhommat.

  Itse en ole vielä ehtinyt edes siemeniä tilata. Jotain uutta mukavaa yksivuotista on kyllä laitettava. Ehkä kallistun hyötytarhan puolelle.

  VastaaPoista
 11. Toinen toistaan hienompia patsaita. Olisipa mukava saada omaankin pihaan vaikka yksikin patsas. Suomessa näkee aika harvoin taideteoksia yksityispihoissa. Ehkä säällä on oma merkityksensä.

  VastaaPoista
 12. No huh,jopas oli toinen toistaan komeampia patsaita ja hauskojakin hahmoja mukana.

  Rautalankaviritelmät ja hammasratas-polle ehdottomasti mun suosikkejani!

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)