tiistai 24. elokuuta 2010

Eipä enää helteet piinaa...Syksyhän se sitten tuli,vastoin kaikkia odotuksia:).

Lämpömittari tänään niukin naukin kymmenen asteen paremmalla puolella.Eilen sadepäivänä jäätiin alle...

Ihanan pehmoisen harmaan neulepuseron kävin kaapista hakemassa päälleni,kun vilu alkoi puistattelemaan t-paita päällä koneella istuessani.Vilkaisin lappua sivusaumasta ja olen näköjään ihan ajan hermolla,tässä on osa alpakkaa.Muutama ilta sitten tv:stä satuin näkemään miten jossain päin Suomea oli ollut jonkinmoinen alpakkojen kokoontumisajo.Kuulemma ihmiset hankkivat niitä villan vuoksi,joka ei allergisoi kuten esim lampaanvilla.Ja ilmeisesti lemmikkinäkin ovat ihan mukavia?Näyttävät ainakin kivoilta pitkine kauloineen ja hassuine päineen.Melkoisen hintavia vain...jos oikein kuulin,5000-8000 euroa?Punakärsämö Cerise Queen


Jotain ilonpilkahduksia pihaelämässäkin sentään vielä.Syysleimut ovat lisääntyneet ja levittäytyneet useampaankin paikkaan.Ja viime kesän levättyään maan alla,palasi syvän violetti Terolan Tummakin takaisin elämään.Jännä juttu,istutin sen toissa kesänä ja viime kesänä siitä ei noussut edes pienen pientä versoa,ajattelin,että se oli ja meni.Vaan se kai keräsi vain voimiaan?Lomalla tein kirjahankintoja,tässä kolme niistä.
Tänä kesänä olen menettänyt sydämeni erinäisille heinille...
Olen myös sisäistänyt lehtimuotojen ja varjokasvien suomat mahdollisuudet.
Jonkinmoista suunnittelua se vaatii,puutarhan muovaaminen,joko säntillisesti kynällä ja paperilla tai sitten paikan päällä haahuilemalla.Tästä kirjasta hyviä vinkkejä vasta-alkajille ja jo pidemmälle edenneille.

Ja ihania tuoksuja,niitä piisaa.Oriental-liljoille tämä kesä oli suotuisa.Paljon paljon nuppuja ja kukkia ja hyväkuntoisia!Useimpina kesinä ne joutuu poimimaan maljakkoon nuppuisina hallayön uhatessa.Tai sitten sateet ruskistavat ne ja kukat avautuvat epämuotoisina ja laikukkaina. Ihanan ulkomuodon ja tuoksun takia niitä olen kuitenkin lisäillyt joka vuosi.Tällaisia löytyy nyt pihaltamme.Sisälläkin tuoksuu...hyvältä!

Metsänlaidassa rehottaaSiinä se mun ikioma hopeasalvia
Tarha-alppikärhö Georg
Loistokärhö Hagley HybridJa loistokärhö Piilu eli Pieni ankanpoikanen
Tämän Tanskasta matkustaneen huumaavantuoksuisen ruusukaunottaren Ghita Renaissancen myötä toivotan teille kaikille hyvää elokuun jatkoa.

4 kommenttia:

 1. Mitä olisikaan puutarha ilman tuoksuja ?!?
  Rakastan niin tuoksuvia kukkia...
  Meillä on yhtä orientalliljaa ja aion hankkia niitä lisää. Tänä vuonna kukinta oli lyhyt mutta tuoksu tosi intensiivinen ; )
  Sinulla näyttääkin olevan niitä montaa eri lajiketta... : )

  VastaaPoista
 2. Sari,sinä sen sanoit...ihana tuoksu on se piste iin päällä:).Meillä oriental-liljat on kukkineet pitkään ja loistokkaasti.Näitä kyllä kannattaa kasvattaa,onnea hankinnoillesi:).

  VastaaPoista
 3. Lumoavia nuo siun liljasi. =)
  Alinta luulin erheellisesti pioniksi ennen kuin luin kuvatekstistä jotta ruusuhan se... =)

  VastaaPoista
 4. Una,ne kyllä lumoavat ulkonäöllään ja tuoksullaan.Joo,kyllähän tuo Ghita R.helposti pionista kävisi:)

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)