lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kesäkuu/June 2011

Mennäänpäs eteenpäin niissä viime kesän kuvamuisteluksissa.Tämän kuukausikatsauksen perimmäinen tarkoitus on oikeastaan havainnollistaa miten saadaan kukkaloistoa piisaamaan keväästä syksyyn.Usein varsinkin aloittelevat puutarhurit painiskelee sen ongelman kanssa,että kukinta on epätasaista,välillä ei kuki mikään.Tässä on vain osa mun puutarhan kesäkuun kukkijoista,joten valinnanvaraa kasveissa kyllä piisaa.

Let's have another look at last summer's pictures.









Tulipa 'Queen of Night'







Tulipa 'Angelique'







Tulipa 'Royal Acres'







Kevätlinnunherne,Lathyrus vernus







Pihaesikko,Primula x pubescens







Hämyvuokko,Anemone nemorosa f.caerulea












Erilaisia esikoita ja kevätkaihonkukkia
Primulas and Omphalodes verna






Profeetankukka,Arnebia pulchra







Narsissivuokon vaaleanpunaisin siveltimenvedoin kuvioidut nuput
Anemone narcissiflora








Narsissi 'Actaea'







Alaskanlupiineja ja saksankurjenmiekkoja
Lupinus nootkatensis and Iris germanica







Alppikärhö,Clematis alpina








Syreenin lumoa
Magic of lilac






Lupaus jostain suuresta ja kauniista - pioninnuppu
A promise...peony bud







Kalukkipensaan suklaanruskea nuppu
Calycanthus floridus








Tummakurjenpolvi 'Samobor',Geranium phaeum







Neidonkurjenpolvi,Geranium sanguineum var.striatum







Kaukasiankurjenpolvi - ihana väri,ihana tumma suonitus terälehdissä,silkinhohtoa...
Geranium platypetalum - wonderful colour,so silky and beautiful







Idänkurjenpolvi 'Plenum',Geranium himalayense








Verikurjenpolvi 'Tiny Monster',Geranium sanguineum










Ihanat laventelinsävyt lupiininkukassa







Valkeita ja sinisiä lehtosinilatvoja
Jacob's ladders white and blue






Tuoksuköynnöskuusama - kesän ihanimpia tuoksuja
Lonicera caprifolium - smells so sweet






Tarhakalliokielo,Polygonatum x hybridum







Akileija 'Black Barlow'






Taatankurjenmiekka,Iris variegata






Hopeahärkki,Cerastium tomentosum






Papulanruusun herkkää vaaleanpunaa
Rosa pimpinellifolia 'Papula'






Rosa rugosa 'Roseraie de l'Hay'




Kevät edistyy kovin kovin hitaasti,nytkin oli napakka yöpakkanen,vielä kahdeksalta mittarissa -10C.Viime torstaina oli se kauan odotettu kevään eka vesisade,mutta ei sekään paljoa saanut aikaan.
Mun oli ihan pakko käydä yhtenä päivänä tuossa makkarin ikkunan alla rapsuttamassa vähän lunta pois sen puksipuun päältä,jonka istutin siihen viime kesänä.Halusin nähdä sen pitkästä aikaa:)
Tietenkin on vielä aikaista sanoa mitään,mutta se näytti kyllä ihan hyvältä,lehdet olivat vihreitä ja lujasti kiinni,toivottavasti se on elossa!Peittelin sen vielä takaisin lumen alle ja laitoin havujakin päälle,ettei aurinko sitä kärtsäytä ennen aikojaan.

Ekat peipposet tulivat viikolla ja ekat joutsenet näin,kun tultiin poikani ja hänen kihlattunsa kanssa pilkkireissulta Hossasta tiistaina.


Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille!

14 kommenttia:

  1. Näin takatalven uhan alla on toivoa herättävää katsella noita kesäisiä kukkakuvia, kiitos! Minullakin on kova ikävä kukkiani, ei olla nähty pitkään aikaan. Nyt täytyy varmaan käydä suojaamassa sulaneita kohtia, sillä kovia pakkasia on luvassa.

    VastaaPoista
  2. Voi noita ihania kasvejasi!!! Narsissivuokko on kuin unesta. Ja juuri aloin keräillä kuvia esikoista kirjoittaakseni blogiin niistä... aika hauskaa!
    Aika monia samoja kasveja meillä on, minullakin ihan tuo sama muoto hämyvuokosta, Särkältä ostettu tietysti.
    Kuules, täälläkin on maa nyt valkoinen. Yöllä oli tullut lunta, se on kyllä ihan märkää höttöä mutta maassa on valkoinen pinta... kävin kuvaamassa lumikelloja, ihania kuvia tuli (toivottavasti)! Naapuri sanoi, että kun meni aamulla koiran kanssa ulos niin tuli mukavan jouluinen olo. Se on ihan totta, täällä on se joulun rauhallisuus ja hiljaisuus jo omasta takaa!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihastuttavista kuvista, juuri oikeaan aikaan kun pihallekaan ei vielä kannata mennä!
    Meilläkin oli -10C yöllä ja kevätkukkasia olen kuljetellut sisälle ja terassille vuorotellen.
    Vähän jotakin vihertävää nokkaa mullasta jo nousee, mutta eipä kannata vielä kuvailla.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  4. Melkoinen kesäkaipuu nousi kuvistasi. Tarttiskohan oiken kurjenpolvia harkita omaan pihaan, näyttivät niin mukavilta, hmmm...

    pirkko.vuodatus.net

    VastaaPoista
  5. Piti vielä uudelleen kirjoittaa, kun huomasin tuon tuoksuköynnöskuusaman.
    Kasvaako se ihan totta sinun pihallasi, viitosvyöhykkeellä? Äidilläni oli sitä joskus pihallaan, mutta joku talvi se paleltui. Siinä oli aivan ihana tuoksu ja olen sitä haaveillut omalle pihalleni.

    VastaaPoista
  6. Tää on oikeeta kukkaterapiaa katsella näitä kuvia. Huoh... Ihana, ihana Suomen kesä <3

    VastaaPoista
  7. Kyllä on ihana katsella kesäkuviasi : )
    Odotan jännityksellä tulevaa kevättä, josko jo viimeinkin hämyvuokko kukkisi. Ostin sen monta vuotta sitten, mutta kertaakaan se ei ole vielä kukkinut.
    Samoin jännityksellä odotan syksyllä istutettuja tulppaaneja. Miltäköhän ne näyttävät vanhojen istutusten lomassa ; )
    Ensi yöksi on luvattu meille 15 astetta pakkasta, eli lähden tästä kiikuttamaan sipulikukkaruukut parvekkeelta sisälle. Ja aamulla siirrän ne taas parvekkeelle... kaikkeen sitä ryhtyykin ; )
    Mukavaa viikonlopun jatkoa !

    VastaaPoista
  8. Vau mitä kukkia!!! Mun hämyvuokko on huomattavasti vaaleempi, kun toi sun. Onko tuota Narsissivuokoa mahdollisuus saada suomesta?? Se ois ihan pakkosaadakukka. Papulan ruusulla on minun kohdalla mielenkiintoinen historia. Se on kotoisin Vonkurin kartanosta Viipurista. Minun isäni on joskus omistanut sen kartanon.

    VastaaPoista
  9. Cheri,mukava että kuvat ilahdutti.Parempi tietenkin,että ne kylmät säät on nyt kuin vaikka kuukauden kuluttua...mutta on kyllä jo niin ikävä kasveja,että toivoisi kevään vihdoin jouduttavan vähän askeleitaan.

    Saila,esikkotelepatiaa?Särkältä on minunkin Robinsoniana-hämyvuokko,samoin narsissivuokko ja melkein kaikki muutkin noissa kuvissa esiintyvät kasvit.paitsi ruusut,jotka on Oulujoen Taimistolta.Säätiedotuksen mukaan ootte vaarassa saada vielä lisää lunta,epätodellista.Sun kuvissa on ollut jo niin ihanaa kasvun alkua ja paljaan maan lumoa.Kiitos paketista<3

    Eeviregina,pakko katella vanhoja kuvia ja haaveilla,kun ei tosiaan ulkona ala tapahtuun ellei itse rapsuttele lumia pois,että näkis edes pilkahduksen jostain mukavasta.Mulla on kaksi Särkän Perennataimistolta kolme vuotta sitten ostettua tuoksuköynnöskuusamaa.Tuo kaaressa oleva kukki viime kesänä ekan kerran,toinen kasvaa maata pitkin,alkaa aina myöhemmin kasvun eikä ole kukkinut vielä kertaakaan.Testimielessä erilaiset kasvupaikat,että jos tuo kaariköynnös paleltuu,säilyy ainakin toinen hengissä lumen suojissa.Osasin odottaa jotain ihanaa,mutta tuoksu oli kyllä yli kaikkien odotusten,suorastaan hurmaava<3

    Tiina,terapiaahan tämä on niinkuin koko puutarhanhoitokin.

    Sweetbay,thank you<3

    Sari,alkaa olla jännät ajat käsillä.mikähän sun hämyvuokkoa riivaa,kun ei suostu kukkimaan.Sellaistahan se joskus on,joku kasvi vain ei kuki tai ei kasva ollenkaan Mä ostin silloin aikanaan kaksi hämyvuokontaimea,jotka istutin vierekkäin ja ne on kyllä kukkineet alusta alkaen ja levittäytyvät pikkuhiljaa laajemmalle alueelle.Se on sellainen kevätpenkki,johon olen koonnut noita esikoita ja maanpeitekasvina luikertelee kevätkaihonkukka.ihanasti väriä alkukesään.Ruukkujen kanniskelu on mulla vielä edessä,kun ei ole ulkona mitään niin suojaista paikkaa,mihin voisi kasveja vielä päiväksi nostaa.

    Amalia,narsissivuokko löytyy Särkän perennataimiston valikoimista,jotka on vaikuttavat.Hienoa taustatietoa Papulanruususta!

    VastaaPoista
  10. Elämäni matkat,hups kun hyppäsin vahingossa sun yli,kun katoin tuota Eevireginan kakkoskommenttia.Hommaa ihmeessä kurjenpolvia.Niissä on tosi paljon valinnanvaraa,kauniit lehdet ja kukat ja usein lehdet tuoksuukin hyviltä,ainakin tuoksu- ja peittokurjenpolven.lisäksi kukinta-aika on tosi pitkä,esim neidon- ja verikurjenpolvi kukkivat pitkälle syksyyn.Suosittelen lämpimästi!

    VastaaPoista
  11. Aah, mannaa sielulle tämä postaus! Ihania kukkia, suloisia värejä, kesää ja läsnäoloa. Ja että viitosvyöhykkellä vaikutat? Huhhuh, miten saatkin kaikki kasvamaan noin komeasti siellä? Olen itse syntyisin Oulusta ja asunut pitkään Rovaniemellä, ja suurin kauhuni olisi sinne "paluumuutossa" se, ettei mikään kasvaisi tai kukkisi ;-) (Emme tosin ole muuttamassa täältä kakkosvyöhykkeeltä mihinkään.) Todistatpa huoltani pienemmäksi.

    VastaaPoista
  12. Tämän moni jo sanoikin, mutta tämä postaus tuli aivan kreivin aikaan: yöllä täällä pk-seudulla on satanut 20 senttiä lunta, se peittää alleen aiken kevään orastuksen ja aiheuttaa ankaraa ahistusta, mutta näitä kuviasi katsellessa uusi toivo viriää! Kyllä se kevät saattaa tullakin takaisin, ja sen mukana kesäkin. Ehkä :)

    Hieno blogi Sinulla, on siis pääsiäiseksi luvassa mukavaa luettavaa!

    VastaaPoista
  13. Intopii,kyllä vain täälläkin kukkii ja kasvaa yhtä ja toista:)Että ei tosiaankaan syytä huoleen,jos elämä vielä joskus nakkaa takas tänne pohjoiseen.

    Geranium,onpa mukava,että osui näin oikeaan aikaan tämä kesäinen kuvakatsaus.Eiköhän ne tule sieltä,kevät ja kesä,jaksais vaan odottaa.

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)