keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Ei ihan oikea orangerie.Not a proper orangerie.Hyvin pienin askelin kevät lähtee etenemään.Toissailtana ennenkuin lähdin yövuoroon alkoi sataa vettä.Kevään ensimmäinen vesisade.Miten ihanalta kuulostikaan pisaroiden ropina kattoon ja tuulen mukana ikkunoihin.
Spring takes tiny baby steps.On monday night before my night shift the first rain since autumn.The sound was so delightful.

Eilen oli sitten tähän asti lämpimin kevätpäivä,täällä +4 iltapäivällä.Ulkoiltiin hämäriin asti,paistettiin kodassa makkaraa ja Leijonamies lapioi leikkausta odottavat kuuset esiin metrisen hangen alta.Itse parantelin uusien omena- ja luumupuiden suojauksia,laskin pakkaspeitteitä alemmas ja latvojen ympärille laitoin varjostuskankaat.Ettei kävisi niinkuin viime keväänä sille Makamik-purppuraomenapuulle,jonka menetys vieläkin harmittaa.Oletan,että pakkaset eivät sitä tappaneet vaan kevään tuulet kuivattivat sen ennenkuin se pystyi ottamaan juurillaan vettä maasta.
Yesterday it was warmest day so far,+4C.We were outside till dark,grilled sausages and my love shovelled spruces from snow.I sheltered newest apple- and plumtrees against sun and winds.Last year we lost one appletree,I think it simply dried because ground was still frozen and it couldn't get any water yet.

Eilen tuli jo sellainen riemukas fiilis,jes,kevät tulee kuin tuleekin.Säätiedotus lupaa ensi viikkoon asti yöpakkasia,että pikku askelein edetään vieläkin,mutta hiljaa hyvä tulee.
Yesterday made me feel so cheerful,oh yes,there will be spring after all.

Isolta osalta mun riemukas fiilis johtui myös siitä,että hain postista kaksi mukavaa pakettia.Kauppilan taimikuvastosta tilatut taimet ja tanskalaisesta Paeonexpertenistä tilatut tarhakurjenmiekan ja pionin juurakot.
Veeran ja Leevin kanssa sitten avattiin paketit ja nuuhkittiin niitä ja päästettiin ihastuneita kiljahduksia.Voitte itse vapaasti päätellä kuka mitenkin reagoi:)
I was so cheerful also because I got two nice packets.Small plants and iris and peony roots.I opened packets with our cats,Veera and Leevi,and the contents made us sniff a little,whoop of joy a little...who did what,it's up to to you:)


Taimet Kauppila pakkaa huolellisesti ja vaikka paketti oli saanut välillä kovaakin kyytiä,pikku taimet olivat terhakoita ja hyvässä kunnossa.Pelargoneista näki,että paketti oli käynyt ylösalaisinkin,mullat olivat levahdelleet ja taimet irtonaisia,mutta kyllä ne siitä toipuvat.
Mårbacka vit ja Noel Gordon Porslin ihmettelevät ilta-aurinkoa paketista päästyäänTilaajalahjana Kauppilalta hyvät puutarhahanskat
As a gift from Kauppila nice garden gloves.

Illalla napsauttelin kokoon minikasvihuoneeni ja pikku taimet pääsivät yöksi sinne matkapakkauksissaan toipumaan matkan rasituksista.
In the evening I snapped together my little inside greenhouse piece by piece.Kerrankin oli tuuria eli viime keväänä hankkimani minikasvihuone sopii juuri eteisen tason päälle.Se oli onnekas sattuma,en tosiaankaan muistanut mittailla mitään ennenkuin kasvihuoneen tilasin:)
Luckily the mini greenhouse fits perfectly on table top in our entry.

Tanskalaisen paketin päällä ilahduttava postimerkki:)
Delightful stamp on Danish packet


Tässä vähän näkymiä eteisen huonekasvitilanteesta.Kamelia viihtyy tavattoman hyvin eteisen ikkunalla,se on kasvattanut paljon uusia lehtiä ja nyt avasi tällä erää viimeisen puhtaanvalkoisen röyhelöisen kukkansa.Rakastan sen kiiltäviä lehtiä,kaunis kasvi kokonaisuudessaan.Kesäksi se pääsee ulos.
Let's take a view to our entry and the plants there.Camellia Swan Lake likes being there,it has grown many new leaves and opened her last flower.It's such beautiful plant with  shiny leaves and pure white ruffled flowers.


Jouluruusu kukoistaa myös.Olen niin tyytyväinen,kun opin vihdoin kastelemaan kasveja oikealla tavalla,ne voivat nyt paljon paremmin.En tykkää varsinaisista altakasteluruukuista,muovisista,mielestäni ne vain ovat rumia.Eli kasvini ovat pohjareiällisissä ruukuissa suojaruukuissaan ja kastelutarpeen koittaessa laitan ruukun muutamaksi tunniksi tai yön yli vesiastiaan imemään vettä.Kuvassa kamelia on juurikin kastautumassa pipariastiassa:)Kasveja sumuttelen tuon tuosta ohikulkiessani ja sekin varmasti edesauttaa niiden viihtymistä.Kuten myös se,että kokoan kasvit ryhmiksi,ettei niiden tarvitse yksin mökötellä siellä täällä.

Hellebore is also luxuriant.My plants feel so much better after I learnt to wet them properly.I place them in a bowl filled with water and let them get wet for hours or perhaps overnight.They love it.I also spray them often and gather them in groups which they seem to enjoy.


Ajattelin,että tämä tuoksuköynnös taitaa olla mennyttä kalua,kun se pikkuhiljaa pudotteli melkein kaikki lehdet.Se alkoi kuitenkin puskea uusia kiiltäviä lehtiä  ja vielä kun laitoin sille uutta multaa,vauhti vain näyttää kiihtyvän.Kukkia vielä,kiitos!
Aina kun tulen kotiin,tulee ihana olo,kun astun eteiseen.Siellä on feng shui kohdallaan nykyään:).Mun rakkaat kasvit vastassa,ajattelen,että tämä on mun orangerien korvike nyt.Kelpaa mulle ihan hyvin:)
Everytime I come home,I feel wonderful when I enter.Such great feng shui!My beloved plants,I keep thinking this is my orangerie now and so far it does ok to me:)

Unelmaista kevään odotusta blogiystäville ja muille kävijöille.Kurkataan Kauppilan taimia seuraavassa postauksessa.
Dreamy springtime to all my blogfriends and other visitors.Let's have a look at the Kauppila plants next time.


8 kommenttia:

 1. Ihanat paketit olet saanut! :) Sulla on kyllä hyvällä mallilla jo nyt nuo taimiasiat ja miten suloinen tuo minikasvihuone :)) Varmasti on mukava tulla kotiin kun on tuollainen kasvitarha vastassa! Minunkin pitäisi hankkia lisää kasveja ja opetella niitä myös hoitamaan huolella.. Kivaa viikon jatkoa! :)

  VastaaPoista
 2. Eksyin tuonne Kauppilan sivuille,kerrassaan huono idea! ;)

  VastaaPoista
 3. Hilda,tuollaisia paketteja on kyllä ihana saada:).Tykkään tilata osan kesäkukista taimina ja Kauppila on kerrassaan paras mielestäni.Mukavaa loppuviikkoa sinullekin:)

  Maija,o-ou;).Tietää yleensä rahanmenoa,kun eksyilee tuollaisiin paikkoihin:)

  VastaaPoista
 4. Kevät etenee sadepisaroiden lailla, olisipa mukava astella kotiin, kun jo heti kättelyssä kaunokaiset tervehtivät)
  täällä kanssa riemunkiljahduksia kun pakettisi saapui, kiiitos! Rosa ei meinannut irroittaa tuoksuhernepussin suusta)
  Olen niin onnellinen laitoin sähköpostia tulemaan!

  VastaaPoista
 5. Hi Tiina,

  Thanks for your sweet comment on my blog! You really are preparing for spring. You have so many pots full of plants already. I hope the sun will come out soon, so that you can put them outside!

  Lieve groet & happy evening,

  Madelief

  VastaaPoista
 6. My pleasure. It is very nice you write in English as well as Finnish. I try to learn new languages but there is never enough time I think. You have a great evening.

  VastaaPoista
 7. Thanks for stopping by my blog! I love your sidebar pictures, so cheerful. I see you're in zone 5 also, and you probably have long winters like we do. Best wishes for those new plants to thrive - getting mail order plants is like Christmas, I think!

  VastaaPoista
 8. Niinpä. Minä olen sellainen huonekasvien tappaja, että toista ei ole nähty. Luullaan, että kun on puutarhaihminen on myös sisäkkkaihminen. Haluaisinkin olla, mutta kun...

  Talomme ei ole meidän suunnittelema. Mutta rakas koti. On vain liian vähän luonnonvaloa. Minä puhkaisisin kivitaloomme olkkarin kohdalta koko seinän isoa ikkunaa varten. Päämies ei ymmärrä yhtään. Ja jouluruusut erityisesti vihaavat minua. ne kuolevat kaikkein nopeimmin. Toka nopein on viirivehka. Ja sitten...;-)

  Onneksi on leikkokukkia ja puutarha. En tajua, miten sun jouluruusu kukkii noin - vielä. Sitten voit keväällä istuttaa sen puutarhaan. Jonnekin suloiseen siimekseen. Kuupuutarhaan.

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)