tiistai 29. maaliskuuta 2011

Kellarista tulleet.From the cellar.Kevään tulosta tai tulemattomuudesta ei nyt huvita kirjoittaa yhtikäs mitään...Tänä aamuna oli viikon pakkasennätys,-20...
I really don't feel like saying a word about waking of spring or should I say unwakening...-20 C this morning...Spring is definitely playing hide and seek with us.Viime maanantaina kurkkasin kellariin ja huomasin,että syksyllä ruukkuihin istuttamani narsissit olivat venähtäneet honteloiksi ja nostin ruukut eteiseen.Lehdet olivat kalvakankellertäviä,mutta kahdessa päivässä saivat raikkaan vihreän värin päästyään valoon.
Last monday I peeked in our cellar and noticed that daffodils I planted in pots in the autumn had suddenly grown a lot and took the pots to our entry.Leaves were pale and yellow but in two days they got green and pretty.

Flower RecordToivoisin,että voisitte nuuhkaista syvään...
Wish you could have a good deep sniff...
Tässä ruukussa kerroksittain kolmea narsissilajiketta,Replete,Edinburgh ja Tahiti.
In this pot planted in layers three different  daffodil varieties.
Lupasin näyttää mitä sain Kauppilalta viime postauksen paketissa.
Promised to show what I got from Kauppila.
Keijunkukkia,kahta väriä.Creme Brulee ja Key Lime Pie.Perennoja siis,monivuotinen ilo,jos tykkäävät elellä täällä.
Two different heucheras,Creme Brulee and Key Lime Pie.Perennials,so there'll be joy for many years to come if they make it here.
Heliotrooppeja tietysti.


Ja mustaa...Koristebataatti Blacky.


Hiukkasen isompiin potteihin toipumaan.
A little bigger pots to help them recover.


10 kommenttia:

 1. Ihanaa, että pääsiäinen on tulossa. Kukkakaupat ja marketit on taas täynnä narsisseja. Ne on niin hellyyttävän näköisiä, oikeita kevään airueita.
  Toivottelen Sinulle aurinkoisia päiviä ja onnellisia hetkiä istutustesi parissa:)
  Tiistaiterveisin Aana.

  VastaaPoista
 2. Väri-iloa, kauniita narsissi-istutuksia! Ja kivoja ostoksia! Postasin juuri maapähkinän taimen hankinnastani, nyt vain pitäisi saada se pysymään hengissä!

  VastaaPoista
 3. Oi, jee! Vai tulee Kauppilalta tuollaista pientä pottitavaraa. Hyvältä näyttää! Noissa keijunkukissa on niin herkullisia nimiä, ovat ihan keskittyneet jälkkärinimiin ;-)
  Ihanan yllätyksen olivat narsissit järjestäneet! Minullakin oli kiva kevätyllätys kun tulin kaupunkiin Ruotsinreissua varten: pienet villitulppaanit, jotka olin syksyllä laittanut puiseen istutusastiaan joka oli koko talven lasitetulla parvekkeella, olivat jo nupullaan! Eivät vielä auenneet, toivotaan että jaksavat odottaa nupulla nyt reilun viikon kun tulen taas Helsingin puutarhamessuja varten kaupunkiin. Sitten saavat aueta!

  VastaaPoista
 4. Minäkin tilasin Kauppilalta kukkasia tuossa viime viikolla, eivät ole vielä tulleet, mutta eipä nuilla ole kiirekkään, kun kattoo ulos..ja se siitä..minäkään en halua enää ajatellakaan koko asiaa...
  Kuule, onko tuo keijunkukka sama kuin keijunmekko. ?

  VastaaPoista
 5. Ihania narsisseja ! Minä olen pitänyt sipulikukkaruukkuja parvekkeella ja niiden kasvu on nyt ihan pysähdyksissä. Siis yöksi olen tietty siirtänyt ne sisälle ; )
  Nuo pikkutaimet on sitten suloisia. Ihan suorastaan hellyyttäviä : )

  VastaaPoista
 6. Aana,narsissit on todella kevään airueita.Kiitos,täytyy ottaa nyt ilo irti tästä sisäelämästä.

  Intianminttu,kävinkin lukemassa uuden postauksesi.Sulla on siinä mielenkiintoinen projekti alulla.

  Saila,Kauppilalta saa vaikka mitä;).Olen ollut tyytyväinen asiakas jo vuosikaudet,joten uskallan suositella muillekin.Uusi kevätkuvasto tuli heti tuon paketin saatuani ja voi mitä herkkuja siitä löytyikään!Jo seuraavana päivänä lähti tilaus kohti Turkua.Lottovoitto olis kiva:).Toivottavasti sun villitulppaanit malttaa nyt odotella sua.

  Tuija,niinpä,meinaa lannistaa,kun ulos katsoo...Keijunkukka (heuchera) on eri kuin keijunmekko,jota käytetään amppelikukkana.Keijunkukka on perenna,jonka koristearvo perustuu suurimmalta osalta näyttävään lehdistöön.Jalostuksen tuloksena nykyään onkin saatavilla huikeanvärisiä keijunkukkia.Nuo tilaamani ovat melko maltillisia,siinä uudessa Kauppilan kuvastossa oli suorastaan räiskyvänvärisiä.

  Sari,narsissit kyllä ilahduttaa sielua:).Eiköhän ne sinunkin ruukkusipulit saa uutta intoa,kunhan sää lämpenee.on nuo pikku taimet tosiaan hellyttäviä.Nuo heliotroopit mua ihmetyttää.Puolen sormen mittaisia ja nuppuja vain puskevat.Säälittää ne pois nipsaista,mutta ei auta.

  VastaaPoista
 7. Thank you fot following my blog...
  And is it really still somethimes -20 in your country???
  Well, I am ready with this winter, here it is gonna bee + 25 now on saturday...:)

  VastaaPoista
 8. Kuinka valloittavan kaunista katseltavaa, että olet onnistunut saamaan kukkaan kellarissa kasvattamasi upeat suuri kukkaiset Narsissit, kyllä ne nyt näyttävät sinulle kiitokseksi kuinka kauniita ovat! Tuo kerrosvati Narssiseja on kiva idea!
  Siis näin painajaisia siitä juurakosta;) olen minä supertoope muistatko kun kerroin sinulle siitä siirtämästäni Pionin juurakosta ja joka ei ole kukkinut ainoastaan lehtiä, kuinkahanpäin sen olen laittanut..
  korjasin textitykseni blokiini, en ottanut kuvaa pois.
  Oi sinulla on mitä odottaa kaunista kukintaa ja yks kaks sen aika on!

  Hyvää tätä päivää ja lämpimin ajatuksin!

  VastaaPoista
 9. Marian,welcome new follower:).I think spring is finally going to begin this weekend.

  Sirkka,nuo narsissit kannatti kyllä istuttaa ja kaikkein eniten niistä on iloa juuri nyt ruukussa kukkivina,kun ulkona on vain lunta ja lunta ja lunta....Pitää syksyllä muistaa istuttaa lisää.
  Pioni nurin,onni oikein,älä sure:)
  Ihanaista viikonloppua sinullekin.

  VastaaPoista
 10. Kovin keväisiä puuhia on siellä menossa.
  Narsissiruukku on hurmaava.
  Suloisia pikkutaimia Kauppilasta olet saanut. Tumma koristebataatti on kiinnostava. Keijunkukat ovat herkullisen värisiä.

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)