keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Syysenergiaa ja miten puutarhatonttu hakeutuu pikkuhiljaa sisätiloihin

Syksyllä olen yleensä täynnä virtaa.Ellei sitten satu satamaan vettä päivätolkulla ja raskas sumu roikkumaan maiseman yllä tukahduttavana päivästä toiseen.Se kyllä tuppaa vähän hidastamaan vauhtia.



Sade- ja sumupäivinä sitten sytytellään kynttilöitä,kuunnellaan musiikkia ja tassutellaan villasukat jalassa huoneesta toiseen vähän paikkoja järjestellen,kotitöitä tehden.Siis,jos sattuu olemaan vapaapäivä. Kynttilöitä kyllä poltan joka ilta,rakastan niiden luomaa tunnelmaa.
Kävin sytyttämässä tulet köökin puuhellaan.Se levittää äkkiä lämpöä ympärilleen ja tuntuu mukavalta lisäillä puita pesään. Ruuankin laitan useimmiten puuhellalla.

Ensimmäiset villasukat ovat jo hyvällä alulla ja uusia sukkalankoja ostin viime viikolla kaupungissa käydessäni.





Leipomaankin ehtii.Muutamaa pizzaa ja täytekakkua lukuunottamatta kesällä jäi leipomiset sikseen.Se vika on nyt korjattu ja monta oman sadon omenapiirakkaa on jo tehty ja syöty.



Löytöjä Kontista,just hyvän värinen tyynynpäällinen ja nätti pitsiliina,euron kipale




Pihapuuhien sijasta toiminta on keskittynyt parin viime viikon aikana tonttimme itäosaan,jonne on pikkuhiljaa noussut tulevien iltojemme iloksi grillikota.Mun osuus projektissa oli lähinnä palikoiden käsittely suoja-aineella.

Ikkunanpokien odotellessa käsittelyvuoroaan päätti Leevi-kissa kehystää itsensä.Onhan se sellainen luonnon mestariteos...



Raamikas kaveri




Uni tuli












Isoimman urakan eli palikoiden kasaamisen kompaktiksi ja toimivaksi grillikodaksi teki tietysti Leijonamies.Seinä- ja kattoelementtien pystytyksessä oli poikani apuna.





Välillä piti vähän höylätä...

                                           ...Mutta nyt se on valmis:)



Ja ekat makkarat ehdittiin hätäisesti tänään paistaa ennen Leijonamiehen iltavuoroon lähtöä.Nam,hyvää oli:).










Pink Pavement-ruusu


Comtesse de Bouchaud jaksaa aina vain.Edellisen postauksen kukat olivat oudon hailakoita,nyt puhkesi kaksi ihan oikean väristä



Mun iltapala;)






Villasukat jalkaan,kuppi kuumaa,tuli kynttilään tai useampaan,lämmin viltti ylle,kissa - tai useampi :) - viereen kehräämään,oma rakas kainaloon...ihana syksy:)

9 kommenttia:

  1. Ihana syksyinen sävy tässä jutussasi! Sellaista syksyn nautiskelua, siis. Minua naurattaa, sinulla on leijonia - pienempiä ja isompia, raidoilla tai ilman ;-) Jaa oikein kehystettynäkin! Kissa tietää miten asetutaan parhaiten huomiota herättävään paikkaan.

    VastaaPoista
  2. Siinähän se tuli, kaikkinensa :)
    Onnea hienolle grillikodalle ja kuulaita syyspäiviä villasukilla ja kissoilla... !

    VastaaPoista
  3. Mukavalta kuulostaa nuo sun puuhasi. Ihana kota, siellä on mukava myös talvella grillata makkaraa...vai mitä?

    Minua alkaa kyllä huvittamaan, sullakin on kissa ja niiiin suloinen , että. Sailalla myös Ransunsa ja minä kun koiraihmisenä en juurikaan ole kissaa sillä silmällä katsellut, mutta nyt...voi minua ( ja voi miesparkaani..)
    Sinullakin näyttää vielä kukat/köynnökset kukkivat, niinkuin minulla vielä osa. Minunkin täytyy vähän "pakottaa" itseni puutarhatouhuihin, jotenkin tuppaa olemaan niin paljon muuta mielenkiintoista tekemistä, pitäs vielä komposti tyhjentää ennen kun jäätyy..:=) sitten saa luvan olla puutarhatyöt tältä syksyltä.

    Mukavaa viikonjatkoa sinulle.

    VastaaPoista
  4. Lämmin ja kodikas tunnelma sekä kuvissa että tekstissä - hieno grillikota, siellä saa paistaa makkaransa rauhassa hyttysiltä!

    VastaaPoista
  5. Ihana kisu : ) Hitsi miten ihana iltapala sinulla onkaan. En ole huomannut, että Aino jätskeissä on lakkaversiokin. Täytyypä katsella, jospa minäkin löytäisin sitä, vaikka myös iltapalaksi, hih ; )

    VastaaPoista
  6. Saila,syksystä voi kyllä ottaa kaiken ilon irti:).Leevi osaa kyllä säätää ittensä mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ja nukkuma-asentoihin:)

    Aila,kiitos,leppoisaa syksyä tuoreelle mummille Mäntylään:)

    Tuija,joo,varmasti kodassa pystyy oleileen myös talvella.On varmasti meillä ahkerassa käytössä,kun ollaan vähä tämmösiä eräjormia,tykätään istua tulilla:).Mä oon aina ollut kissaihminen,ja siksi kai tuo rakaskin on leijona horoskooppimerkiltään:)

    Inkivääri,kiitos.Sanos muuta,olisipa ehditty saada tuo jo alkukesästä,kun hyttyset oli syödä elävältä!

    Sari,en mä sentään koko pakettia Aino-jätskiä yksikseni vetässyt;).Tuo tais tulla viime viikolla markkinoille tuo lakkaversio ja on tooodella hyvää,niinku valitettavasti monet muutkin Aino-jätskit...

    VastaaPoista
  7. Otetaanpa uusiksi koko kommervinkkini, eli äsken kirjoitin pitkät rimsut...mutta piuuh jonnekin katosivat.
    Ensimmäinen kuva on tosi kaunis kokonaisuus ja erittäin selkeä,
    villasukat ovatkin tuiki tarpeelliset ja saat haluamasi itse ne kutomalla, se on hienoa se.
    Olipa edulliset ostokset ja kauniit sellaiset Kontista tyynyliina ja pitsiliina, ei siinä enää kannata itse virkata tai no ellei vartavasten rakasta virkkaamista.
    Suloinen Leevi siinä päätti ottaa nokoset ja katsella sitten vasta, kun on valmista. Olipa hyvän paikan keksinyt itselleen.
    On sinulla taitavia miehiä siellä omasta takaa, todella kaunis kota, kyllä siellä makkara maistuu, jos toinenkin. Siitä tuli tosi hyvännäköinen, Onnea! Kyllä siellä nyt kelpaa oleskella ja nauttia.
    Kauniita kukkia sinulla siellä, lämpimän syksyisen sään jatkuessa..toivotaan saadaan nauttia niistä vielä.
    Aino-jätskiä suklaa sellaista söin minäkin tänään, mutta lakkaa en ole maistanut, kaikkia muita kylläkin, minusta ovat hyviä. Suklaassakin oli isohkoja suklaisia makoisia palojakin joukossa.
    Viimeisen kuvan kirjoitukseesi, en lisäisi enää mitään..se on täydellinen.

    Samoin sinulle oikein hyvää syksyn iloista jatkoa, samoin kuin myös rakkaillesi.

    VastaaPoista
  8. Leevi kissa varmaan aatteli,että tässähän ikkunapokien keskellä on turvallista nukkua.:D.On hieno tuo grillikota,kelpaa grillata makkaraa..kauniita kukkia.Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  9. Täälläkin syystunnelmissa, käytiin puolukoita ja värisieniä keräämässä tänään. Meren rannalla, kovassa tuulessa juotiin kahvit termarista. Pari vuorokautta täällä on satanut ihan hirveesti ja joki kohta tulvii. Onneksi taas on luvattu poutaa, että pääsen metsään ja lankojakin on kivepmaa värjätä poutasäässä. Aurinkoista syksyä toivottelee Eeviregina ja painivat kissamme Siiri ja Elmeri.

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)