keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Syystunnelmaa




Nyt sitä mennään...vauhdilla kohti talvea? Eilen aamulla lähdin ajelemaan töihin puoli seitsemältä ja muutaman kilometrin ajettuani alkoi sadella suuria lumihiutaleita, navakan pohjoistuulen riepottelemia...Ei se niin kamalalta tuntunutkaan.Jotenkin mukavan riemukas olo hiipi pintaan,jes,lunta sataa!. Vaikka autossakin on  vielä kesärenkaat...Uudet talvirenkaat saan perjantaina.Katsastusmies väitti keväällä,että niillä entisillä ei muka enää voi ajaa ja samaa sanoi leijonamies niitä tarkasteltuaan,uhkasi viiltää puukolla rikki ne,jos laittaisin ne vielä alle...Oli niissä kyllä vielä monta nastaa jäljellä...

Lyhyt ilohan se ensilumi oli kuitenkin,suli päivän mittaan pois ja illalla jo tuli vettä niin,että ropisi.Ensi vapailla tiedossa kukkasipulien istutusta,toivottavasti ei sada kaiken aikaa.

Eilen illalla kamera löysi tällaisia juttuja meidän syksyiseltä pihalta.



Tämän ruusuihanuuden tilasin keväällä Tanskasta Vaahtera-Marian innoittamana.Väri on railakkaan syksyinen,oikeasti kesällä kukkiessaan on huomattavasti vaaleampi.Näitä oli minulla about kymmenen vuotta sitten pihaan istutettuina ja muutaman talven selvisivätkin,kunnes heittivät henkensä.Maria vinkkasi keväällä tanskalaisen ruusutarhan,jonka valikoimiin nämä Julia ja Clair Renaissance kuuluvat ja tilaus lähti oitis.Nämä kukkivat tosi isoin kukin ja tuoksu on ihana,kuin parfyymiä...Varmuuden vuoksi istutin ne nyt ruukkuihin ja kohta pääsevät kellarin suojiin talvea viettämään.



Joe Pye Weed aloittelee vasta nyt kukintaansa.Purppurapunalatva siis.Komea ja ryhdikäs kasvi,ilman tukea topakasti pystyssä koko parin metrin mitallansa.









Lumivalkoinen ritarinkannus Galahad kukkii jo toistamiseen.Vähän on syksyn sateiden ja kylmän ränsistämä,mutta kyllä tästä aavistuksen saa sen kesäkomeudesta?




Tämä on niin söpö. Pensashanhikki Lovely Pink,joka ei tuon sävyinen pinkki ole luonnossa.Väri on oikeasti melko korallinpunainen,kuvassa jostain syystä viileämmän sävyinen.




Kiiltotuhkapensaan oranssinsävyjä









Sandi-kissamme kuolemasta tuli eilen jo seitsemän kuukautta.Vein illalla tuikut lyhtyihin sen haudalle,niinkuin melkein joka ilta.Haudalla tämä Black Prince-kärhö jaksaa yhä kukoistaa,ihanan,maailman kilteimmän kissan muistoksi.




Tyttäreni ikioma kisuli,ihana hunnybunny,meille kaikille niin rakas Sasuli...







Lupaus keväästä by P.M.A. Tigerstedt



ja St Michel




Nyt ne näyttävät siltä miltä pitääkin,eli ovat tummanvihreitä ja kiiltävälehtisiä ja väsäävät uusia nuppuja kevääksi.Tämä on kolmas paikka,missä ne elelevät meidän pihalla. Eka paikan piti olla ihan lopullinen istutuspaikka niille,mutta yllättävät kaivaustyöt pakottivat siirtämään ne ja viime talven ne viettivätkin häthätää kyhätyssä valeistutuksessa.Olivat sitten keväällä hailakanvihertäviä ja vähän  kärsineen näköisiä.Uudessa turveblokeilla reunustetussa runsaalla havu-rodomullalla täytetyssä istutusalueessa niillä on selvästikin hyvä olla.Sitäpaitsi olen hellinyt niitä stressiä poistavalla havu-rodolannoitteella:)







Ihana syyskimikki,Brunette



Lokakuun viimeinen lupiini?

6 kommenttia:

  1. Ihanaa, että rodoillekin on stressinpoistoa! :-D

    VastaaPoista
  2. Tuoksuvat ruusut ovat kyllä lemppareitani. Niitä täytyykin muistaa hankkia lisää keväällä.
    Pihalla on yllättävän paljon vielä kukkivaa, vaikka syksy on jo aika pitkällä : )

    VastaaPoista
  3. Komeita kuvia ja miten kaunis tuo ritarinkannus,on todella syystunnelmaisia kuvia,ihania:)Täällä sataa lunta nyt parast aikaa,kyllä näyttää niin talviselta,että..:(.Mukavaa päivän jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Saila,sanos muuta:D.Kyllä meitä tyttären kans meinas vähä hymyilyttää,kun keväällä rautakaupassa ekan kerran moisen pullon bongasin:).

    Sari,ruusu ilman tuoksua on aina pienoinen pettymys.Mukavasti kesä on venynyt näin pitkälle;vaikka suurin osa on jo kellastunut ja vetäytynyt lepotilaan,niin vielä löytyy näitä mattimyöhäisiä,jotka jaksavat ja jaksavat:).Meri tuossa vieressä pitää ilmaston vähä lämpimämpänä,keväällä sit ollaan samasta syystä jälkijunassa,kaikki herää myöhemmin,kun meri uhkuu kylmää.

    Tansku,kiitos:).Tuo Galahad on kyllä hienon näköinen.Mutta niin on talvinen maisemakin,lunta alkaa jo kaivata...
    Kaikille yhteisesti mukavaa loppuviikkoa:)

    VastaaPoista
  5. Hei ja terveiset tuon Tampere reissultamme :)
    Kesärenkailla ajeltiin ja mennessä lumihiutaleet leijuivat levollisesti alas. Kotia paluussa olikin sitten vähän ärhäkämpi touhu. Onneksi nyt turvallisesti kotona :)

    Hauska oli lukea kirjahaasteesi. Kivan hauska ja tasainen kokonaisuus. On se jännä että kirjatkin kertovat meistä aika paljon.

    Kaunis syksu näyttää sinulla vielä viipyvän puutarhassasi. Ruska onkin kestänyt tänä vuonna aika pitkään, mutta nyt ei taida enää olla kuin päivistä kyse.

    Lempeä hetki haudalla tuo monta kivaa hetkeä varmaan mieleen. Näin meilläki kun muistelemme rakasta Bellaamme, joka vuosi vuodelta tiesi arvonsa paremmin ja piti perheen kurissa ;)

    Leppoisaa lauantai-iltaa sinulle!

    -Marie

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)