tiistai 8. helmikuuta 2011

Kärhömuistoja kesältä 2010Tämän kärhöparaatin myötä taas sukellus viime kesän tunnelmiin - uutta odotellessaEdit : ensin meinasin laittaa kuvien alle kärhöjen nimet,mutta en sit raskinut pilata kokonaisuutta.Suunnilleen tässä järjestyksessä kuvissa esiintyvät seuraavat:  Hagley Hybrid, nimetön alppikärhö,Rosy O'Grady,Fujimusume,Mikelite,Aljonushka,Romantika,Kiri Te Kanawa,Black Prince,Arabella,Walenburg,Eriostemon,Niobe,Etoile Violette,Georg,Comtesse de Bouchaud,Piilu, Etoile de Malicorne.

6 kommenttia:

 1. Oi, että miten kauniita, kasvaako nämä kaikki kaunottaret sun pihassa..?

  Minäkin laitan kesällä lisää kärhöjä, mulla on vain muutamia...mutta kerropa mulle näistä sun kärhöistä, mitkä ovat kestävimpiä?

  Mukavaa viikon jatkoa sulle.
  -Tuija-

  VastaaPoista
 2. Ei ole pelkästään pionihulluutta, mutta eipä se voisikaan rajoittua vain pioneihin, vai mitä? Kärhöt ovat ihania. Minäkin istutin viime kesänä pihalleni peräti kolme uutta kärhöä! Odotan ensikukkia innolla.

  VastaaPoista
 3. Kärhöt on ihania! Mulla on viisi erilaista ja lisää aion hankkia. Osa kukkii alkukesästä, osa melkein koko kesän. Viime kesän uutuus teki kämmenen kokoisia liloja kukkia!
  Pääsispä jo pihalle touhuamaan! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kärhöt ovat nostalgisen romanttisia, ah.
  Viihtyisää päivää!

  VastaaPoista
 5. Tuija,kyllä nämä kaikki kuvat ovat omalta pihalta viime kesänä.Olen keräillyt kärhöjä jo useamman vuoden ajan ja nyt kun kokemusta on karttunut,olen uskaltautunut jalokärhöjäkin laittamaan suoraan maahan,ennen kasvatin niitä pelkästään ruukuissa,jotka talvehtivat kellarissa.Istutussyvyyshän on täällä pohjoisempana ratkaiseva tekijä,eli paksujuuriset (jalo-, viticella-, diversifolia-)istutetaan huomattavasti syvempään kuin etelä-Suomessa. Ja tietty istutuspaikkakin on tärkeä,yhtään en ole istuttanut perinteisesti seinän viereen vaan perennapenkkeihin,kärhöportteihin/-obeliskeihin tai puita pitkin kiipeilemään.Hyvä multa,runsaasti ravinteita,vettä,niillä pötkitään jo pitkälle.Helpoimpia on tietysti alppi- ja kruunukärhöt,jotka istutetaan ohutjuurisina matalaan ja kukkivat edellisen vuoden versoilla.Jänöt tykkäävät silputa nämä talvella hangen yläpuolelta,jolloin kukinta siitä kärsii,mutta nämä kukkivat usein syyskesällä/syksyllä toistamiseen.Myös viini- ja tiukukärhöt menestyvät täällä hyvin.Ne leikataan keväällä alas ja kukkivat sitten uusilla versoilla.tässä nyt varmaan tulee sulle tuttua juttua:)

  Saila,no ei tosiaan...kyllä se on kokonaisvaltaista kasvihulluutta:)

  Eeviregina,kärhöt on kyllä ihan mahtavia.Ensin olin innostunut vain jalokärhöistä,mutta näköjään mulle kävi niinkuin monelle muulle mua ennen,että jossain vaiheessa alkaa nuo pienempikukkaiset kiehtoa aina vain enemmän ja enemmän.Nautihan sinäkin vielä tästä lepoajasta,kunhan kevät koittaa ei nukuta yöllä eikä päivällä:)

  Tarina,niin ovat.Samoin sinulle mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos tiedosta Tiina, kyllä se mullakin on yleisvaltaisesti kasvihulluutta, mutta toiset kasvit, niinkuin pionit ja kärhöt saavaat minut hulluuden partaalle kauneudellaan..;)

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)