perjantai 17. kesäkuuta 2011

Syreenien tuoksu täyttää ilman.Sweet fragrance of lilacs lingers in the air.


Saksankurjenmiekan hohtava nuppu.
Shining bud of Iris germanica.

Kääpiökurjenmiekkoja etupation päässä.
Deep violet dwarf irises next to our front patio.

Orvokkeja sinkkiastiassa ja hieno linnunpäänmuotoinen ajopuunkappale. Pansies in zinc pot and lovely driftwood shaped of bird's head.

Miten ujo...alppikärhö Tage Lundell. So shy...Clematis atragene ´Tage Lundell´

Tämä jo kurkottelee taivasta kohti.Nimetön tarha-alppikärhö.
This one reaches to the sky.Unknown Clematis atragene.


Tuoksuköynnöskuusaman ekat nuput,näyttääpä hassulta:).
First buds ever of this Lonicera caprifolium,looks funny:).

Paljon palloja luvassa.
Lots of snowballs to come. ( In Finland we call this a snowballbush,Viburnum opulus ´Pohjanneito´

Limepallo?
Limeball?

Allium ´Purple Sensation´


Mikä määrä kauneutta pakattuna tiiviiseen nuppuun.
So much beauty hiding inside the bud,packed so tightly.

Niin monissa pioneissa on nuppuja,joissakin vain yksi,joissakin jo parikymmentäkin,mikä on aika hyvin ottaen huomioon,että pionienkeräilyni alkoi vasta vuonna 2008.Tänä kesänä osa jo suorastaan rehottaa.Iloisin yllätys on epäilemättä se,että monet viime vuonna Ranskasta Pivoines Riviereltä tilatuista pioneista kukkivat jo tänä kesänä.Kaikki ovat hengissä ja tosi hyvässä kasvussa.
Erilaisia kiinanpioneja on puutarhassamme tällä hetkellä vajaa 70,lisäksi valkoinen tarhapioni,kuolan-,kaukasian-,vuokko- ja amurinpioni.

There are buds in many peonies,some has only one,some even twenty which I think is pretty good considering that I started to collect peonies in 2008.This summer they really show that they feel like home in our garden! Happiest surprise is that many peonies ordered from Pivoines Riviere,France,will bloom already this summer.
At the moment there are approximately 70 different Paeonia lactiflora in our garden.

Pikkuruiset puutarha-apulaiseni.Kutittelemassa Dr Alexander Flemingiä.
My tiny garden helpers.Tickling Dr Alexander Fleming.Hih,tämä oli pakko ikuistaa.Jätkä näyttää ihan pöllähtäneeltä,karvaiset korvalaput korvilla:D
I just had to take a photo of this.Dude looks absolutely stunned with his hairy ear muffs:DIlotulitus alkamaisillaan.Oranssit röyhelöt valtaavat maan!
Firework is about to begin.


Maltillista viileää kauneutta.Ihan uusi narsissituttavuus,Acropolis.Mikä tuoksu...
Cool and beautiful.Brand new daffodil,Acropolis.What a smell...

Mikäköhän tästä kehkeytyy...?
And what is this going to be...?


No tällainen.Kaunis kaareutuva tarhakalliokielo.
This.Beautiful Polygonatum x hybridum.Tykkään kurjenpolvista tosi paljon,osasta tuoksuvien tai vain kauniinmuotoisten lehtien vuoksi,suurimmasta osasta tietysti kukinnan.Tässä tummakurjenpolvi Samoborissa yhdistyvät molemmat,kaunis
lehdistö ja tumman purppuraiset kukat.Ne tasapainottavat sopivasti lähellä räiskyviä oransseja idänunikoita.
I like different geraniums a lot.Their leaves are beautiful and sometimes they smell good,and flowers are lovely. This Geranium phaeum ´Samobor´ is a succesful combination of both,beautiful leaves with dark patterns and dark purple flowers.They balance the bright orange of Papaver orientale nearby.


Monesta pöntöstä kuuluu pikkuisten sirkutus,niin tästä riippakoivustakin.Mikäpäs siellä tuulessa suhisevien oksien ympäröimänä on sirkutellessa.
Insistent chirp from birdhouses has started.

Nauttikaa syreenien (tai ruusujen,pionien,iiristen,minkä vaan) tuoksusta.Onnellista viikonloppua kaikille lukijoille ja muille vierailijoille.
Take the time to smell the lilacs ( or roses,peonies,irises,whatever). Happy weekend to each and everyone.

7 kommenttia:

 1. Voi hyvät ihmiset, mikä määrä pioneja !! Jaksan aina vaan ihailla puutarhureita, jotka noin paneutuvat johonkin asiaan. Tummakurjenpolvi on todella kaunis; täytyypä pistää hankintalistalle, samoin kalliokielo... Aikamoinen on myös tuo sinun lime/ lumipallo 8O
  Ihania, nautinnollisia hetkiä puutarhaasi !

  VastaaPoista
 2. Oi ihanuus, teillä kukkivat syreenit ! Niiden tuoksu tulee ihan tänne asti... ; ) Meilläpäin niiden kukinta meni tosi nopeasti ohi.
  Aivan mahtava kokoelma pioneja ! Laitathan tänne sitten kuvia niiden upeasta kukkaloistosta. Pionit ovat niin kauniita, ja osa upeasti tuoksuviakin.
  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 3. Aila,vielä mulla on kirittävää,luin taannoin miekkosesta,jolla on 400 pionia;).Kiitos,samoin Mäntylään nautinnollisia lomapäiviä.

  Sari,meillä tuomien kukinta meni pikakelauksella ohi,kun sattui ne hellepäivät just siihen aikaan,mutta nyt saadaan nauttia syreenien tuoksusta vähän viileämmässä säässä.Laitan kyllä pioneista kuvia tännekin,Feeriessä on jo mahtavan muhkeat nuput,kohta varmaan poksahtavat auki.

  VastaaPoista
 4. Ihania ihania kukkasia!! Ja mahtavan kokoinen lumipalloheisi, kyllä kelpaa katsella tuollaista omalla pihalla. Saisinpa oman puutarhani 10vuotta eteenpäin.=)

  VastaaPoista
 5. Unelmien puutarha kutsuu tänne oi ihanuuksien ihmemaahan, jossa kaunista kaikkialla mihin sitten ikinä syventyy katselemaan, olet taitava!
  Siitä pionista...vappuna siihen tuli elonmerkkejä ja olin tikahtua onnesta, mutta kyllä vaan nyt näyttää olevan toisinpäin..eipä taida lähteä mutta tuoksuherneistä saan iloa, nekun lähtivät kipuamaan.Kiitos! Mutta viime vuonna istuttamani valkoisessa pionissa on muutama aikas pulska nuppu, iloa vai mitä!

  Hyväntuulista illanjatkoa!

  VastaaPoista
 6. Aivan mielettömän ihana kukkailotulitus, silmä lepää ja aivot raksuttavat kiivasti, 70 pionia, apua sentään...miten paljon, on varmasti mahtava näky kun kukkivat.Minäkin tilasin muutaman uuden pionin Pionien Kodista, tulivatkin melko nopsaan. Sinulla on paljon kukkia ja puutarhasi on varmasti tosi kaunis. Ihania, kerrassaan, kaikki kukat ovat tosi kauniita.

  Ja tää sun taustakuva on aivan mahtava.

  Ihanaa viikon jatkoa ja aurinkoisia puutarhapäiviä sinulle.

  VastaaPoista
 7. Laura,meidän lumipalloheisi sattui just sopivaan paikkaan,jossa se kukoistaa.Sulla on ihanat ajat edessä,kun laittelet puutarhaa,siinä se kymmenen vuotta hujahtaa huomaamatta:)

  Sirkka,kiitos<3.olinkin aikeissa kysellä pionikuulumisiasi ja nythän se asia onkin sähköpostissa selvitetty.Tanskasta tilaamani juurakot olivat pettymys,mutta saan syksyllä uudet tilalle.

  Tuija,on varmasti,sitten kun kaikki ovat kotiutuneet ja alkavat kukkia.Sitä odotellessa:).Paljon on mulla vielä paranneltavaa,mutta toki hurjasti jo silmäniloa ja mikä parasta,meillä kyllä kukkii runsaasti toukokuusta lokakuuhun asti,mikäli säät suosii.Nyt on mun suuret suosikit eli lupiinit ja sormustinkukat vauhdissa ja niitä on aika paljon pitkin pihaa,näyttää mukavalta:)
  Mutta kuten Laura tuolla aikaisemmin kommentoi,kunpa sais kymmenen vuotta eteenpäin,samaa minäkin ajattelen,ois nuo puutkin jo oikeankokoisia ja liian avoimet paikat rehevöityneet ja,ja....:)

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)