maanantai 22. elokuuta 2011

Pieniä ihmeitä ja yksi kumma.All sorts of wonders.

Ihana ruusu,Ghita Renaissance,toivottaa tervetulleeksi kotiin.
Lovely rose,Ghita Renaissance,welcomes us home.

Syvän purppuraisen kerrotun petunian samettiset röyhelöt.Pakko nuuhkaista tuon tuosta.
Helppo nuuhkia,kun sen kori riippuu ovenpielessä.
Well it's easy to sniff,petunia's basket is hanging by the front door.
Mårbacka Tulpan
Noel Gordon Porslin

Pistokas isäukon lohenpunaisesta pelargonista
A stickling from my father's salmon coloured geranium.

Täysikuun aikaan meidän taimenjärvellä
Full moon on our trout lake.
Lisää kärhöjä.Tänä kesänä istutettu viticella 'Royal Velours'. Toivoisin tosiaan,että kamera pystyisi vangitsemaan kukkien ihanan samettisen hehkun.
More clematises.'Royal Velours' viticella which I planted this summer.I just wish that my camera could capture the velvet glow of the flowers.Niinikään tänä kesänä istutettu atragene 'Purple Spider'
Ylläri!Tämän löysin pihlajan alta kukkimassa.Viticella 'Aotearoa'.Ostin tämän etupäässä nimen takia,muistuttamaan tyttäreni oleskelusta Uudessa Seelannissa.
Surprise!I caught this viticella 'Aotearoa' blooming under the tree.This reminds me of my daughter's visit to New Zealand.Kaunishan tämä on.Muistuttaa diversifolia 'Arabellaa'. Viticella-kärhöt on kyllä huippuhyviä kasveja.Aloittavat kasvun joka kevät nollasta ja venähtävät uskomattomiin mittoihin kesän aikana ja kukkivat väsymättä kunhan muistaa lannoittaa runsaasti ja kastella mikäli sadetta ei saada.
This really is beautiful.I like clematis viticellas,they are such great plants,very vital and rich blooming.


Tämäkin liittyy maailmanmatkaajatyttäreeni.
Tämä kasvaa köynnöskaaressa Aotearoan lähellä.Atragene 'I am Red Robin'. Tietysti siksi,että tyttäreni asuu Lontoossa ja Englannin kansallislintuhan on Red Robin,punarinta.Kävi muuten tänään meidän pation kaiteella moikkaamassa minua.
And this clematis atragene 'I am Red Robin' I also planted for my daughter.She lives in London and as you know,red robin is a national bird of England.I saw one today on our patio rail,probably came to say hello to me..ihmeiden aika ei ole ohi.Istutin ekan kärhöni,Jackmaniin toistakymmentä vuotta sitten etupation viereiseen istutusalueeseen.Joka kesä se on tehnyt yhden versonruikulan muutamine lehtineen,siinä kaikki.Tänä kesänä olen lannoittanut ja kastellut sitäkin ahkerasti ja tässä tulos: Jackmaniin ensimmäinen kukka! Nuppuja on lisääkin.Lännenhopeapensas sopii hyvin kauniin harmaiden känkkyräoksien seuraan.
Vanhat patinoituneet raparperinlehtilaatat
Kääpiövuorimännyn raikasta vihreää
Kruunukärhö on jo uransa huipulla.
Japaninmagnolian ja vuorenkilpien kiiltäviä lehtiä.Tilasin keväällä viisi erilaista magnoliaa,joista kaksi ei lähtenyt lainkaan kasvuun vaan kuivui pois.Kolme muuta istutin eripuolille pihaa.Tämä japaninmagnolia on hyvin suojaisessa paikassa ison terijoensalavan katveessa.Etelätuulilta,jotka tulevat suoraan mereltä,sitä suojaavat erinäiset pensaat useammassa vyöhykkeessä ja pohjoisen puolella suojana kaksi leikattua matalaa kuusta ja muita istutuksia.Tähtimagnolian istutin lämpimään etelärinteeseen ja pensasmagnolian niinikään terijoensalavan katveeseen talomme taakse,jossa se on hyvin tuulilta suojattuna.
Nyt täytyy sitten alkaa pohtia muuta talvisuojausta pakkasten varalta...Styroksia,pakkaspeittoja,turvetta,pilkkihaalarit...?Tavoitteena mulla on vielä joku kaunis päivä mykistyä omassa puutarhassa omien magnolioiden lumoavan kauniiden kukkien takia:)
Varjoliljan pullea siemenkota.Jos jotain kiinnostaa,multa saisi esim näitä ja kaunokurjenmiekan,sormustinkukan,ritarinkannusten siemeniä?
Keltainen kukka ja vieläpä ihan itse kasvattamani!
Viime kesänä kirjoitin pitkän sepustuksen siitä,miksi tykkään keltaisista kukista keväällä,mutta syksyllä taas en.Jos vuodatus kiinnostaa,löytyy muistaakseni viime elokuun postauksista.Tämä on kosmoskukka,Sunny Lemon,ja tilasin siemenet ihan vain luettelon kuvauksen perusteella.Hyvinkin pirteännäköisiä tapauksia,kyllähän näitä kattelee,vaikka syksyssä jo ollaankin:)
Ja siedätyshoito on tepsinyt,tykkään myös nauhuksistani ja tarha-alpeista.
Tätä sitävastoin en ole kasvattanut itse!Mutta jostakin se vain on siunaantunut ja rehottaa mun Piilu-jalokärhön ruukussa niin röyhkeän elinvoimaisena,että Piilu-parka on ihan statistin asemassa ja kukatkin minimaalisen pieniä.Tämä vain vaikutti niin jännältä,että halusin nähdä mitä tästä tulee.

Where did this come from?It's so arrogant and vigorous in my clematis patens 'Piilu's pot. Poor Piilu.Anyway I was curious to see what this will be.Kuka tietää,mikä tämä on? Näin Kotipuutarhalehdessä kuvan kermesmarjasta ja muistuttaa kyllä kovasti sitä,mutta mistä ihmeestä sen olisin ruukkuuni saanut?Ellei se ole tullut Piilun mukana salamatkustajana?
No,jos tämä tosiaan on kermesmarja,sehän onkin parempi kuin pyy pivossa tai sata jänistä,sillä semmoisen olen aikonutkin hankkia:)
Does anybody know what this plant is?If,please,tell me.Voi Piilu-parkaa.Kohta kaivan tuon alivuokralaisen pois sun ruukusta ja ensi kesänä istutankin sut jo pihalle.

Poor Piilu.Soon I'll dig that thing off your pot and next summer I'll plant you to our garden.
Lankaköynnös nautiskelee vielä ulkoilmaelämästä.Muut sisäkasvit nostin edellisten koleiden öiden alta takaisin sisälle.Paitsi kamelian,joka ei ole niin kylmänarka.Nuppuja.
Camellia buds.
Lehdenalkuja.
New foliage.

Leijonamies silmäili illalla meidän pihaa ja tuumi,että nurmikko pitäisi leikata.Koska hän on keskellä täysin epäinhimillistä seitsemän yövuoron putkea,lupauduin kuljettelemaan ruohonleikkuria,vaikka en siitä hommasta oikein kovasti välitä.Nyt se oli kyllä suorastaan juhlavaa,kun perennapenkeistä molemmin puolin tulvahti ihana oriental-liljojen tuoksu.

Lawn mowing is not one of my favourite tasks.Since my love is in the middle of the seven nightshifts I promised to do it tonight.It wasn't as boring as usually.My oriental lilies are blooming and their lovely fragrance lingering in the air made lawn mowing feel like a garden party:)

Löysimme toisemme<3
5 kommenttia:

 1. Land of the long white cloud :o)

  Ihania, kaikki nuo. Ja jos sulla tosiaan on ylimääräisiä varjoliljan siemeniä, voisin ilmoittautua halukkaaksi jonoon. Ellei sen kasvattamisessa ole jotain kauheita kommervenkkejä, joista en selviä..

  VastaaPoista
 2. Vianna,niin sä olet myös ollut siellä:).Mua harmittaa nyt jälkeenpäin,että en mennyt silloin itsekin jossain vaiheessa käymään.Mä epäilen,että se on yksi maailman kauneimmista maista ja puutarhafriikin paratiisi.jospa jonain päivänä...
  Ootkin ihan eka varjoliljansiemenjonossa,joten varmasti saat.

  VastaaPoista
 3. Mahtavat nuput tuossa kameliassasi ! Siitä vaan haaveilen... ; )
  Sinulla on taas täällä vaikka mitä ihanaa.
  Kuvistasi tulikin mieleeni, etten olekaan laittanut omista pelakuistani postausta tänä kesänä. Minulla on myös tuo Mårbacka Tulpan. Se on niin kaunis : )

  VastaaPoista
 4. Ihania ihania mielenkiintoisia kasveja sulla, ja kiva kun laitat niistä kuvia ja kerrot kokemuksiasi! Kärhöt mahtavia!=)

  VastaaPoista
 5. Very nice article, exactly what I needed.

  Check out my blog: click here

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)