torstai 10. joulukuuta 2015

Käväistään Chelseassa. Let's visit Chelsea Flower Show.

Mutta ihan ensiksi kiitos lämpimistä kommenteista, joita sain paluupostaukseeni <3 On tosi, tosi ihanaa jatkaa taas bloggaamista uudella innolla. Olen tuossa käynyt jo jonkin verran lukemassa teidän muiden blogeja ja jättämässä kommentteja niihin. Toivottavasti ehdin talven aikana päivittää kuulumiset itse kunkin kohdalta. Täällä kun monet vuodet ollaan vuorovaikutuksessa, tulee toisten elämä tutuksi, enemmän tai vähemmän, lemmikkeineen, perheenjäsenineen, harrastuksineen jne. Sitten sitä vain haluaa pysyä niin sanotusti kartalla kuulumisista :)

Mutta piristetäänpä nyt tätä pimeää vuodenaikaa aurinkoisilla Chelsea-kuvilla. Olimme siis toukokuussa tyttäreni kanssa jo kolmatta kertaa joka vuosi Lontoossa järjestettävässä Chelsea Flower Showssa. Eka kerrasta viisastuneena olen jälkimmäisillä kerroilla varannut kahden päivän liput. Katsottavaa vain on niin ylenpalttisesti, ettei sitä jaksa ottaa vastaan saatikka sulattaa yhden päivän aikana. Kuviakin olen ottanut n. 500/päivä...Ja silti myöhemmin aina huomaa, että jotain tärkeää jäikin kuvaamatta. Nyt kävi vielä niin onnettomasti, että matkalla Lontooseen mun älypuhelin tilttasi ja jouduin viemään sen Regent Streetille huoltoon. Eipä sitä siellä saatu henkiin heräämään, vaikka sille tehtiin kaikki mahdolliset taiat ja niinpä jouduin ostamaan uuden tilalle. Vanhan puhelimen mukana menetin sitten Cherien ensimmäisten viikkojen pentukuvat ja vähän muitakin, kun en ollut ehtinyt siirtää niitä turvaan koneelle. Vahingosta viisastuu, nyt on käytössä pilvipalvelut ja ulkoinen kiintolevy.

Ja nyt, pitemmittä löpinöittä, lähdetään kierrokselle :)

Tämmöinen ihanuus tuli vastaan torstaina eli jos olisimme olleet yhden päivän lipulla liikkeellä, tämä olisi jäänyt näkemättä ja se olisikin ollut iso menetys, sillä tämä oli kerrassaan upea ilmestys!

Hieno on tämä joutsenkin...


...mutta Medusa henkeäsalpaavan kaunis <3

Teoksen takana artistit Fiona Jackson ja Aden Hynes. Kuvaa suurentamalla selviää siihen käytettyjen simpukoiden lajit ja määrät sekä hinta. Voin kertoa, että jos visallani olisi sattunut olemaan ylimääräiset 42500 puntaa, Medusa asuisi nyt meillä. Ei ehkä säiden armoilla pihalla kuitenkaan :) Todennäköisesti se makoilisi pitkää pituuttaan tuolla kammarissa, eihän se meidän matalaan majaan seisomaan mahtuisi :D Korkeutta daamilla 3,5 m.
 
Kukkaistutusten värisävyt olivat jälleen kerran silmäähivelevän kauniita. Luonnonmukainen tyylisuunta on edelleen vahvasti esillä, erilaiset heinät täydentävät kukkien väriloistoa.
 
 
 Tämmöisen ihanan herkän portin ja nuo ruosteiset istutusastiat ottaisin koska vain puutarhaani. 
 
 
 

Viliseekö silmissä? Ei hätää :) Nämä olivat erikoisin kasviuutuus, minkä bongasin. Kerrotut oriental-liljat. Kasvattajan nimeä en nyt onnistunut tähän hätään löytämään, mutta lisään sen tänne myöhemmin, jos joku haluaa tilata näitä ihanuuksia (Minä!) 
 
Nyt kun näitä kuvia selailin, alkoi ihan nenässä tuntua suuren paviljongin sisällä leijuva tuoksu ja korvissa soida ihmismassan puheensorina.
 
 
 

 
 
Varsinkin liljastandien luona leijailee ihana, voimakas tuoksu, tietysti oriental-liljoista peräisin.
 
 
 
Monenmoista ihanaa puutarhatilpehööriä olisi ollut tarjolla. 
 
Kivan valurautaisen jäniksen olisi saanut 21 punnalla. Yleisimmät eläinfiguurit, joita brittipuutarhoihin tarjotaan, ja jotka esiintyvät tekstiileissä, astioissa ym, ovat juurikin jänis, kettu ja hanhi.
 
 
 
Tässä ketussa on roppakaupalla itsetietoisuutta. Puntiakin olisi saanut pulittaa roppakaupalla sen halutessaan. 
 
 
Tästä ihanasta loikoilevasta pronssijäniksestä näen vieläkin päiväunia...580 puntaa, ei nyt ihan saavuttamattomissa (paitsi just viime keväänä, koska vuorotteluvapaa), mutta pahuksen painava.
 
 
 
 
 
 
Tämä spurttaava gepardi oli livenä henkeäsalpaavan intensiivinen. Tämä kuvakulma ei valitettavasti anna oikeutta sen voimalle ja liikkeelle.
 
 
 
 
 
Artisan garden-suosikkini oli tämä rauhallinen, harmoninen lepopaikka. Tämänkin tiedot joudun editoimaan myöhemmin.
 
 Ihmisjonot ulottuivat silmänkantamattomiin joka suunnassa.


Taustalla korkeat plataanit, London planes. 
 
 
Näihin väreihin ja näihin tunnelmiin, vai miten se sanonta kuuluu. Mukavaa loppuviikkoa kaikille blogissani vieraileville :)

7 kommenttia:

 1. Kiitos Lontoon tuliaisista! Olisi joskus ihanaa päästä tuonne, ehkä joskus.
  Kauan haaveilin Monetin puutarhastakin ja vihdoin syksyllä pääsin sinne.

  VastaaPoista
 2. Hianot kuvat! Kettu on yliveto ja mun suasikki. Lilijakki on aiva ennenäkemättömiä.

  VastaaPoista
 3. Tarvitsisin ehdottomasti tuollaiset ruosteiset istutusastiat uusien rännien alle vesiastioiksi. En löydä kivannäköisiä täältä tai sitten olen etsinyt vääristä paikoista.
  Kettu on myös minun mieleeni ja jäniskin on aika velmun näköinen. Kukkia minulla jo onkin. Ihanaa nähdä ison maailman puutarhakulttuuria.

  VastaaPoista
 4. Onpa mielenkiintoinen paikka. Kauniit kuvat ja IHANAT oriental-liljat.

  VastaaPoista
 5. Ompa jänniä noi kerrotut liljat.. :)
  mielenkiintoinen paikka!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Chelsean reissusta!
  Voi ,tuo kettu voisi muuttaa meidän pihaan. Aivan ihana <3
  Ja nuo liljat, haukan näköisiä. Voin kuvitella niiden tuoksun.

  Itsekin pidin bloggaustaukoa ja juuri palasin takaisen. Kiva huomata sinunkin palanneen :)

  VastaaPoista
 7. Olisipa hienoa päästä käymään tuolla joskus. Kiitos näistä kuvista! =)

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)