sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Kevät edistyy - tai sitten ei...

Skotlanti-postausten väliin ihan ajantasaisiakin kuulumisia teki mieli kirjoitella. Täällä Oulun tienoilla talvi vain junnaa sitkeästi paikoillaan, pitää kynsin hampain kiinni tienoista ja ummistaa tylysti korvansa kevättä ja kasvun ihmettä kaihoavan viherpeukalon epätoivoisilta huokauksilta...Viikolla kylmimpänä pakkasyönä oli -14C ja ensi viikon lopullekin pitkä sääennuste lupailee liki -10C...Lunta satoi kahdesti tällä viikolla...En edes jaksa muistaa milloin kevät olisi ollut näin lujassa. Ainoana lohtuna - tai vähän niin kuin veistä käännettäisiin haavassa - on instagramin ja blogien kukkaiskuvat, Brittein saarten magnoliat, kameliat, fritillariat, narsissit, Etelä-Ruotsin krookukset, jouluruusut, lumipisarat...Ja Lounais-Suomessakin on jo tapahtunut yhtä ja toista, vai mitä Sailasaaripalsta.blogspot.com

Ruukkunarsissit ja -tulppaanit sentään ovat alkaneet kukkia ruukku kerrallaan ja ilahduttavat lumen ja jään keskellä tarpovaa viherpeukaloa.

 
 
 
Perhosnarsissi 'Apricot Whirl'
 
 
 
 
 Onnenkurki jo kurkottelee toiveikkaana kaulaansa, joko pian pääsen ulos patiolle.
 
 
 
Oli tarkoitus istuttaa nämä ihanuudet puutarhaan, mutta kun syksy oli sitä mitä oli, jäivät kellariin talven viettoon. Ei haittaa, nyt näistä on niin paljon iloa eteisessä kukkiessaan.
 
 
 
 Nämä liljatulppaanit ovat olleet kuin tulenliekkejä kukkiessaan. Näiden piti olla oranssivärisiä Ballerinoja, mutta olivatkin sitten jotain ihan muuta. Kauniita kuitenkin.


Ainoat pihapuuhat mihin olen päässyt, on puiden leikkaus. Kuuset ja tuijat on siistitty ja koemielessä muotoonleikkaamani pihlajat ja haavat myös. Pilvikirsikoissa oli oksia hankalan matalalla, napsin niitäkin ja toin sisään vehreytymään.
Eilen kylvin tomaatit ja basilikat ja ruukutin pikku taimia. Miten ihanaa oli pistää sormet multaan <3


 
 
 
Tytöillä on vielä ihanat kinokset missä myllätä.
 
 
Ja jäällä pääsee vaikka minne asti! (Kuvat @highonislandlife)


 
 
 
 
 
 
Cherien kanssa käväistiin Tornion ryhmänäyttelyssä ja hupsista, taas tuli pyttyjä ja serti ja VSP :)
 
 
 
 
 
 
 
Jäätie <3
 
 
 
 
 

 

Pioninjuurakot tulivat Ranskan maalta niin myöhään, ettei niitä enää maahan voinut istuttaa. Kellarissa jöllötetyn talven jälkeen pääsivät ruukkuihin ja mitäpä muuta kuin takaisin kellariin odottelemaan aikaa parempaa :) 
 
 
Turun maalta tuli painava paketti.
 
 

 
 
 
Valoa päiviinne kanssaviherpeukalot <3

8 kommenttia:

 1. Voi hurja kun näyttää villiltä tuo lumimäärä ja jäätie! Täällä olen sellaisella viimeksi päässyt ajelemaan ehkä 4-5 vuotta sitten :-D Mutta koirat selvästi tykkäävät, ja onnittelut Cherielle hienosta palkintosaaliista ♥
  Kyllä vain, täällä kevät jyllää ihan täysillä. Saisinpa lähetettyä sitä sinne, edes osan! Mittarissa 9,9 astetta varjossa, tosin siihen paistoi aurinko aamupäivän, se lämmitti. Ja kerrankin on ollut noin tuuletonta jopa 3 päivää.
  Voihan kamelia, unelmapensaani. Joskus vielä asun paikassa, jonne sellaisen voi istuttaa!

  VastaaPoista
 2. Ihanan keväinen asetelma ja kevättä enteilevät touhut sulla kuitenkin. Täällä viitosvyöhykkeellä nämä ovat niitä kituviikkoja kun kaikilla muilla tuntuu olevan enemmän kevät kuin itsellä. Varma kevään merkki kuitenkin että itselle tehdyt hankinnat alkavat olla kasvipainotteisia 😊

  VastaaPoista
 3. Meillä päin jotkut uskaltaa autolla jäälle, minä hyvä jos kävellen... Onpa teillä hurjasti lunta, vaikka sataahan meilläkin juuri tällä hetkelläkin lisää! Ei kylläkään tarvis tulla enää hiutalettakaan.
  Onneksi sinulla kukkii noita ihanuuksia sisällä, vähän lohtua tähän viipyvään kevääseen!

  VastaaPoista
 4. Eipä ollu viimme vuanna tähän aikahan lunta enää mihinää. Nyt siton jokapaikka täynnä! Onneksi on nuata ruukkukukkijoota. Netistä oon kans kevätkuvia kualannu.

  VastaaPoista
 5. Tuskaisaa se kevään odotus voi olla, mutta onneksi se aina kuitenkin tulee <3
  Kellari on kyllä sellainen arjen pelastaja. Kukkasipuliruukkuja on meilläkin kellarissa ja "vähän sitä ja tätä" :)

  Miten ihmeessä usallatte jäätielle?

  Lähetämme Remun kanssa rapsutuksia koiruleille :)

  VastaaPoista
 6. Upeat perhosnarsissit! Lumien sulamista odotellaan täälläkin, tuntuu, että siihen menee tänä vuonna iäisyys. Aurinkoista alkanutta viikkoa! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
 7. Buy Online Garden sheds at cheap rates in Newzealand. Buy online garden sheds through toughout garden sheds..
  garden sheds newzealand
  Garden shed
  garden sheds
  cheap garden sheds

  VastaaPoista
 8. You have such beautiful dogs, looks like they did very well in their race. Congratulations! Thanks for the share, have a fantastic rest of your week. Keep up the posts.

  World of Animals

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)