torstai 18. helmikuuta 2010

Selityksiä

Tuli tuossa mieleeni,että joku saattaa ihmetellä,miksi aloin keskellä talvea pitämään puutarhablogia...Yksi syy on tietysti se,mikä on jo aiemmissa kirjoituksissani tullutkin esille,eli kova kevään kaipuu,halu päästä pitkän talven jälkeen taas tositoimiin,säntäillä kottikärryjen,sekatöörien,lapioiden,taimiruukkujen kanssa ympäri pihaa aamusta myöhään yöhön:). Ja tietysti myös välillä vain ihailla,nuuhkia,kosketella...  kyllä vain!Olen parantumaton nuuhkija ja koskettelija:).Rakastan tuoksuvia kukkia ja onnekseni en ole tuoksuille allerginen.
Ja miten ihanilta erilaiset lehdet tuntuvat:jämäkät,kiiltävänsileät niinkuin vaikka vuorenkilpi. Uskomattoman silkinpehmeät ohotanmarunat ja villapajun ruusunmuotoiset puhkeavat lehtikiehkurat, kosmoskukkien liuskaiset lehdet... Ja miten painavilta käsissä tuntuvat kerrottujen pionien muhkeat muodot.Loputon lista...

Toinen syy on se,että ilokseni olen huomannut,etteivät ihan kaikki puutarhablogin pitäjät nuku talviunta,vaan muitakin asiasta kiinnostuneita löytyy hankien keskeltä.
Ja kolmanneksi: sama juttu kuin tv:n puutarhaohjelmien kanssa.Kuka niitä ehtii kesällä katsoa?En ole ikinä ymmärtänyt,miksi puutarhaohjelmia ei voida näyttää talvella,kun olisi aikaa niitä katsoa ja käyttää saamansa vinkit hyödyksi omia kesäsuunnitelmia silmälläpitäen. Ei auta kuin nauhoitella ja tallennella ja katsoa niitä sitten seuraavana talvena.
Olenkin ollut kiitollinen FST5:lle,jolla pyörii tanskalainen Kasvihuoneunelmia.Juuri parhaaseen suunnittelu- ja haaveiluaikaan!Minunkin mielessäni versoo toinen toistaan loisteliaimpia kasvihuoneunelmia,sillä jostain kumman syystä (olisikohan taloudellisia...) en ole saanut kasvihuonetta hankituksi,vaikka puutarhanhoitoa olen harrastanut jo toistakymmentä vuotta. Mutta ehkäpä ensi kesä tuo parannuksen siihen puutteeseen!

3 kommenttia:

 1. Minä en ainakaan yhtään ihmettele aloituksesi talvista ajankohtaa.
  Puutarhaihmiset ovat tähän aikaan jo heränneet keväälle.. siemeniä on tilattu, kalenteriin merkattu kevään puutarhamessut... eli puutarha-asiat ovat vahvasti mielessä : )
  Kuvistasi palautui niin mieleen kesän ihanat tuoksuvat jasmikkeet ja yrtit...

  VastaaPoista
 2. Kevättä jo kovasti odotellaan.
  Olen tismalleen samaa mieltä puutarhaohjelmista, nyt niitä ehtii katsoa eikä sitten kesän lähestyessä, silloin jo "asutaan" pihalla;)

  VastaaPoista
 3. Hei, kiva löytää kohtalotoveri, joka on kanssa aloittanut puutarhablogin keskellä talvea :)

  Onnea blogillesi,
  kevättä ja kesää odotellessa on mukavaa
  muistella vanhoja puutarhakesiä ja löytää täältä uusia tuttavuuksia!

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)