keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Taitaa olla aika esitellä uusi partnerini

 
 
 
 
Mutta piipahdetaan ensin mustikkametsään.Sunnuntain kaunis sää sai meidät tyttäreni kanssa liikkeelle.Sieniä me oikeastaan lähdimme etsimään,mutta eipä niitä montaa löytynyt.Sen sijaan osuimme mahtavaan mustikkapaikkaan.Täällä ei hirveästi siirtolohkareita näe,kuvan kivi on yksi harvoja,isoimmasta päästä.Paikallisen legendan mukaan sen alle on kauan sitten haudattu kaunis ranskalainen kapteeninrouva,jonka ruumis oli ajautunut haaksirikon jälkeen rantaan.Rouvan henki oli mieltynyt karuun pohjoiseen seutuun niin kovin,että hän jäi hyväksi haltiattareksi,suojelijaksi näille seuduille.
 
 
 
 
 
 
 
Niin tai näin,ainakin mustikat olivat suojeltuneet muilta poimijoilta ja nopsaan täyttyi pikku ämpäri muhkeista marjoista
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ei tatin tattia,vain parikymmentä kangasrouskua.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tyttäreni leipoma ihana omenapaistos kyytipoikana jäätelöä ja mustikoita.Nam...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tässä se nyt on,mun uusi partneri<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ihaillaan nyt vielä sivultakin:) Tämä on siis mun upouusi Partner-ruohonleikkuri,joka vetää itse ja silppuaa alle tai kerää säiliöön tai syytää sivulle.Ja mikä parasta,siinä on sähköstartti!
Oi elämän helppoutta.Pikku ryyppy,avaimen pyöräytys ja menoksi.Ei enää vanhojen rupisten romujen kans taistelemista,ei käynnistysnarun kiskomista sataan kertaan (hmm,miksköhän se mun olkapää oikein tulikaan kipeäksi...)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Satuin ajamaan tänään Multasormen ohi.Tai siis en ajanut ohi.Käännyin ja ajoin Multasormeen.Oli pakko hakea tuo oranssein lyhdyin pullisteleva komistus.Ja pari hopealankaa ja pikku kataja.Viime syksynä ostin samanlaisen katajan,jossa oli lappu "Irlanninkataja".Tämän lapussa lukee "Kiinankataja".Mun silmissä ne on kyllä ihan identtiset veljekset.No,oli miten oli,ainakin se viimevuotinen irlanninkataja pärjäsi ulos istutettuna ihan mallikkaasti,katotaas onko Kiinan veli yhtä sisukas.
 
 
 
 
 
 
 
Ei,tämä ei oo vessaharja niinku jokainen viherpeukalo tietää.Tämä on ruukkuharja,ihan must!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tämmöisten kans tulin tänään iltapäivällä kotiin.
 
 
 
 
 
 
 
 
Muumio?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rungollinen marja-aronia 'Viking'.Ja se toinen matkustaja tuolla taustalla on purppuraomenapuu 'Kuningatar'.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nämä kaksi jäivät alkukesällä kyydistä,kun käytiin hakemassa mun taimitilaus Raahesta Särkän Perennataimistolta.Jos olisin ollut yksin liikenteessä,olisin varmaan survonut nämäkin Nissan Almerani kyytiin monien muiden taimien lisäksi.Mutta tyttäreni,joka oli kuskina, sekä Särkän iloinen nuori työntekijä tyrmäsivät aikeeni."Ei ne mahdu!" kaikui kahdesta suusta,joten periksi oli annettava.Näiden mattimyöhäisten haku on vähän venähtänyt,mutta nytpäs ne pääsivät kotiin.
 
 
 
Särkän Perennataimistolla on aina mukava käydä.Palvelu on hyvää ja malli-istutukset hienoja.Ja valikoimat ovat runsaat.Näin syksyllä perennat olivat jo melko ränsistyneitä.Nappasin kuitenkin mukaan ihan uuden tuttavuuden,eli ripsialpin ja koreatörmäkukan.Höh,niistä mulla ei  ole kuvaa.Mutta en kyllä lähde nyt kuvaamaan,ulkona on pilkkopimeää ja vettä kuulostaa satavan ihan reippaanpuoleisesti.No,se ripsialpi on kummiskin kivannäköinen kasvi.Punaruskeat lehdet - eikä oo pelkkä syysväri,tarkistin sen Jari Särkältä - kasvi on koko kesän samanvärinen.kukat oli pienehköt,herkännäköiset,tosin keltaiset,mutta kokonaisuus oli niin kiva,että pakkohan se oli kotiin tuoda!Niin,ja tulihan sieltä se höyhenpensaskin,jota oon monta vuotta suunnitellut...
 
 
 
 
Olkapää ja käsi tuntuvat jo paljon paremmilta,kiitos kortisonin ja varmaan myös levon.Ihanaa,kun voi pikkuhiljaa ja varovasti alkaa jotain tekemäänkin.Mukavaa viikkoa viherpeukalot:)
 
 
 
 
 

16 kommenttia:

  1. Jos kätesi on kipeä, toivottavasti joku muu kaivaa nuo ostoksesi maahan...Hienot hankinnat olet tehnyt! Viehättävä tuo kapteenskan tarina ja komea partneri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,en ala vielä mitään kaivutöitä tekemään,enkä muutakaan raskasta.Aika pitkälti oon siirtyny kohopenkkien tekoon,mutta tietysti puille täytyy aina jonkinmoinen kuoppa kaivaa.

      Poista
  2. Ui, onpas komea marja-aronia! Muista sitten laittaa tuo lyhtykukka maahan talvehtimaan. Se on perenna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava saada noin muhkea puun alku,useimmitenhan ne ovat pieniä ohutrunkoisia ruippanoita.joo,laitan lyhtykukan maahan.

      Poista
  3. Ärhäkän näköinen uusi menopeli :)
    Huomattavasti kivampi tehdä töitä toimivilla vekottimilla,eikä aina olla väsäämässä ihme-virityksiä,että homma toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta.Tänä kesänä on vastustanut melkein kaikkien vempaimien kans.yx ainoa uskollinen palvelija on pelannut hyvin eli raivaussaha.Jos aikoo pitää näinkin ison tontin kunnossa,on pakko olla kunnon välineet.

      Poista
  4. Hienoja uusia hankintoja kaikki tyyni!
    On se höh, ku mie en oo ees käyny Särkällä, vaikkei tuota matkaa oo kovin paljon sinne, alle 30km! Synttärit lähestyy kohta, uskaltaiskohan lahjaksi itselle lähteä sinne, vai täyttyykö auto ja tyhjeneekö tili.=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi,mee ihmeessä käymään Särkällä,kun noin lähellä asutkin!Todennäköisesti siinä käy just niin,eli auto täyttyy ja tili tyhjenee:)Mutta on se sen arvoista<3

      Poista
  5. Kyllä mullakin on joskus auto aika täynnä puita ja pensaita...
    Meillä jäi mustikat metsään kun se karhu seikkaili naapurissa mustikka-aikaan. Jos puolukoita uskaltaisi kerätä. Täälläkin oli ihanan aurinkoinen sunnuntai ja keräsin meren rannalla seitikeitä lankojen värjäykseen.
    Kottikärryllinen istutettavaa olis vielä tälläkin pihalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeen paljo muuten mahtuu kasvillisuutta tuommoseen normihenkilöautoon:D meillä ei onnex oo karhuja riesana,tyttären kans mietittiin sunnuntaina,että mitenköhän sitä uskaltaisi marjaan ollenkaan,jos karhuja hiippailisi ympärillä.

      Poista
  6. Sun autosi näyttää olevan mun auton kauan kadoksissa ollut kaksoissisar, niin samannäköinen on tuo sisäkuva ;-)

    Ja OOH, mikä tumma ja tulinen kumppani sinulla siellä on. Oikea latinopäristelijä. Kyllä nyt kelpaa käyskennellä sen kanssa käsikynkkää pitkin pihaa... siinä kuule naapurit ja ohikulkijat vihertyvät kateudesta!

    Onnea kaikkien hankintojen johdosta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se niin kiva,että on muitakin autoja,joissa on samat näkymät<3 joskus sitä tuntee itsensä hiukka...hmm,miten sen nyt sanoisi....no,tiedäthän,kun ajelet jossain ja puiden oksat heiluvat iloisesti,jos nyt ei silmien edessä niin ainakin korvilla...tulee pakosta mieleen,miltäköhän se mahtaa näyttää vastaantulijoiden silmissä...
      joo,ja tuo partneri tosiaankin vie eikä vikise:)

      Poista
  7. Vau, hyvännäköinen Partneri ja kuulostaa myös hyvätapaiselta ;)
    Odottelen höyhenjuttujen sun muiden ihmeellisyyksien kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se,oikea unelmien täyttymys<3 pitää kuvata loputkin hankinnat.Se ripsialpi on tosi söpö.

      Poista
  8. Upea partneri, tuo sähkökäynnistys kuulostaa ihan luksukselta! Niin kun noita raakkuja on revitty käyntiin olkapäät irtonaisina, huh huh. Minäkin haluan tuollaisen sähköleikkurin, kyllä.

    Ja ostoksesi ovat ihan aarteita, ruukkuharjasta katajaan ja isompiin kasveihin. Mustikkapaistos on niin herkullinen ajatus, höläytti vedet kielelle.

    VastaaPoista
  9. Hauskasti kirjoitettua tekstiä...mukava lukea ja tempaa mukaansa.
    Tuollainen sähköstartti on taatusti mieluinen, varsinkin jos kädet on kipeinä. Jos vielä pystyisin leikata nurmea, haluaisin ehdottomasti tuollaisen napin kans koneeseen. Kyllä tekee ihan pahaa, kun näkee ihmisten repivän ittensä melkein hajalle noiden riivatun koneiden kans kun ei ne käynnisty!
    En tohi mennä enää mihinkään taimiliikkeeseen, jokaisesta lähtee jotain mukaan ja kun ei yksin pysty isompaa koloa kaivaan eli tarvin siihen apua, niin ei pysty olla aina miestä vaivaamassa.
    Totta puhuen, on menny jotenkin maku nyt tämän viheliäisen syksyn mittaan koko puutarhatouhuista. Sataa ja sataa....aina vaan, tänään kyllä oli pouta, ihme siis!

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)