lauantai 9. helmikuuta 2013

Freezing FebruaryAjatella,tässä on jo helmikuu lähtenyt vauhdilla kulumaan. Ootte varmaan huomanneet miten ihanan korkeella aurinko jo käy päivällä <3
Finally it's February! It's so good to see how high sun already gets.

On vissiin tässä hötäkässä unohtunut kuusi kuvaa kesään -haastekin päivittää...parin viikon päästä saa jo pläjäyttää näytille viisi kuvaa kesään kuvan,kyllä vain!

Kuusi kuvaa kesään
Six pictures until summer


Kuudennen maiseman eteen on onneksi versonut tämmöinen ihana keltainen phalaenopsis-orkidea :)
 A pretty pale yellow phalaenopsis orchid


Meillä on ihana vieras parhaillaan <3 Oon ihan lumoutunut. Siis niin fiksu ja nätti poika kuin vain olla voi ja tekee työkseen puutarhahommia Lontoossa!! Voitte varmaan kuvitella mun innostuksen... :)
We have a lovely guest from Australia. He works in London, doing landscaping maintenance so I guess you can imagine how excited I am...;)
.


Hyvin sujui karjalanpiirakoiden leivonta australialaisnuorukaiselta!
Baking karelian pies


Ihania isolehtisiä eukalyptuksenoksia <3 Rakastan tuota harmaanvihertävää sävyä
I love these eucalyptuses and their greyishgreen colour <3


Sain vihdoin lainaan loukun, jolla voin koettaa pyydystää kulkukissaa,joka on taas leiriytynyt meidän tienoille talveksi. En tiedä onko se sama,joka oli täällä edellisenkin talven,mahdollisesti. Näin sen toissa iltana monta kertaa pihalla,mutta arka se on kuin peijakas. Saa nähdä millainen metakka  loukussa syntyy,jos se sinne haksahtaa...Toivoisin,että se olisi pelastettavissa,ihan nätti kissa näytti olevan...ja meillähän on nyt kissan paikka auki <3 Jos se on niin villiintynyt,ettei siitä ole enää lemmikiksi, pääsisi kisuparka sitten pois tuolta kylmästä kituuttamasta,säälittää niin sen karu kohtalo.Metsä kämmenelläni. Siperianlehtikuusen siemeniä. Nämä ovat jo liotuksen ja kylvämisen jälkeen päässeet kolmen kuukauden kylmäkäsittelyyn.
A forest on my palm. Larix sibirica's seeds.Ja unelma kämmenellä.
Japaninsiipipähkinä.
A dream on my palm. Pterocarya rhoifolia


 


 

Pelakuuarmeija talvilevossa vaarin kamarin ikkunallaHmm...mitenhän lienee...Tilasin viime keväänä  kymmenisen erilaista pelargonian taimea Pukin Puutarhasta. Osa oli hyvinkin elinvoimaisia ja ovat selvinneet talvesta hyvin. Osa taas kituutti jo tullessaan ja nippanappa selvisivät sen takuuajan yli mikä taimilla yleensä annetaan kasvuunlähtöä varten...on vain tullut mieleen,että johtuuko laadun heikkous siitä,että kysyntä ylittää tarjonnan. Olen nimittäin törmännyt samaan ilmiöön myös ennen niin laadukkaita pioneja myyneen Pionien Kodin kohdalla. Viime vuonna tilasin sieltä taimia, jotka olivat melkoisia rääpisköitä. Yksi taimi kuihdutti kohta saavuttuaan ainokaisen lehtensä ja kopistaessani ruukun tyhjäksi sieltä tipahtanut surkean pikkuinen juurakko oli kyllä surullista nähtävää...Varsinkin kun vertauskohtana olivat useampana vuonna Ranskasta tilaamani ylimuhkeat juurakot,joista kasvaa elinvoimaisia taimia. No,on se pikku juurakko mulla multaan peitettynä,ehkä se sieltä vielä joskus versoo uudestaan, pioneista kun ei koskaan tiedä. Mutta ihan tuntuu kuin nyt pelargonien ja pionien saavutettua valtaisan suosion, kasvattajien täytyy pyrkiä tyydyttämään kysyntä nuoremmilla ja heikommilla taimilla kuin aikaisemmin...Tämmöisiä ihanuuksia posti toi Englannin maalta <3Ai niin, onhan posti tuonut muutakin! Kiitoksia Pirkko ihanasta siemenlähetyksestä! Ja kiitos Pelaguu  ylläriarpajaisvoitosta, joka tupsahti eilen postilaatikkoon!

 En väsy ihailemaan näitä paljaita puiden runkoja ja latvuksia...
The beauty of bare trunks and  branches Kun katsotte kuvaa tarkkaan, eikö vain alakin hahmottumaan kasvihuone tuohon keskellä olevaan tyhjään kohtaan..;)?
If you look carefully you're beginning to see a glasshouse in the middle of the scenery, aren't you ;)?
 
33 kommenttia:

 1. Pitää vissiin minunkin käydä isän kellarissa kurkkimassa, mitä pelapuille kuuluu.
  Ihan selvästi tuohon tyhjään kohtaan voi kuvitella kasvihuoneen...
  Toivottavasti saat kissan kiinni ja kesytettyä! Meillä on nyt surua, kun isän lemmikki Otto-kissa jäi viikolla auton alle. Se oli paras kissa, mitä meillä on ollut!
  Aurinkoisia helmikuun päiviä sinulle ja englantilaisille/australialaisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Otto-kissaa :( otan osaa...saa nähdä miten meidän kisun kesytys onnistuu.

   Poista
 2. Kyllä tuolla ihan selvästi kasvihuone häämöttää ;-)
  Onneksi on orkidea maiseman edessä, en jotenkin osaa yhtyä ihailuusi paljaista puiden latvuksista, harmi vain.
  Päivä on selvästi pidempi, jee!
  Ooh, bongasin kuvastasi Angelica 'Ebonyn' ja se oli pakko googlettaa... ja seuraavaksi se on pakko tilata!!! Kops. Ihana, pökerryin ♥
  Antoisaa helmikuun loppua ja kevään alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin,että teihin voi luottaa! vähä epäilytti,että oonko mä ainoa,joka sen kasvihuoneen tuossa näkee ;) Multa kyllä liikenis muutama Ebonyn siemen,jos tahot pitemmän kaavan mukaan sitä lähtä kasvattamaan? Huhuu,joko virkosit:)?

   Poista
  2. Ohhoh, joo, kiitos nyt virkosin! Jos sulta tosiaan liikenee pari siementä, otan ne mielihyvin vastaan!!

   Poista
 3. Mulle oli kanssa viime keväänä vähän pettymys, millaisia hujoppeja osa Pukin puutarhan pelakuun taimista oli. Osa taas oli suht jees, ja kaikki taisivat muistaakseni myös lähteä kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ns perinnepelakuut,vyöhykepelakuut siis on ihan ok,mutta kirjavalehtisistä ei yksikään selvinnyt ja tuoksupelargoneistakin vain yksi.Toki ne olisivat olleet vähän haasteellisempia talvettaakin...mutta etteivät edes kesästä selvinneet,se vähän harmittaa.

   Poista
 4. Kasvihuonehan se siellä, ei epäilystäkään. Pitäisiköhän minunkin ottaa ensin kuva ja sitten kuvitella siihen kasvihuone, onko se hyvä keino toiveen toteuttamiseen?

  VastaaPoista
 5. Kasvihuoneen paikka on ihan selviö :)

  Kurjalta kuulostaa kissan kohtalo. TOivottavasti menee loukkuun ja kesyyntyy teille oivaksi lemmikiksi.

  Jopas jopas,mikä ihana vieras teillä. Mitäs hän täällä Suomenmaassa näin talvella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ikävää,kun kissa joutuu syystä tai toisesta oman onnensa nojaan.
   Pitää koittaa houkutella vieras uudelle visiitille kesäaikaan;) Hän on tyttäreni ystävä ja tuli talvilomaa meille viettämään,nauttimaan lumesta ja pakkasesta oikein olan takaa!

   Poista
 6. Ihan selvä kasvihuoneen paikka! :) Voih, toivottavasti saisit kisun kiinni ja saisit hänestä kesytettyä kotikissan.

  VastaaPoista
 7. Oikein tässä ihmettelin ykspäivä, kun oli valoista niin myöhälle. Kevät siellä jo koputtelee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tekee :) enää pari hassua viikkoa helmikuuta, ja sitten se alkaa, kevät!

   Poista
 8. Toivon kovasti, että kissa menisi loukkuun ja pelastuisi kylmältä kiertolaiselämältä.
  Selvästi sinä kaikin tavoin tähtäät kevääseen ja kesään, se on mielessä mullakin. Vaikka just nyt talvinen luonto on oikein kauniimmillaan, sen kuvasikin osoittavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaunista on edelleen,lunta alkais jo olla riittämiin,mutta hyvin todennäköisesti sitä tulee vielä kaksinverroin lisää maaliskuun aikana...kevättä ja kesää kohti mennään silti vauhdilla.

   Poista
 9. Kiva nähdä pelakuitasi, samannäköisiä ovat kuin omanikin. Pukin puutarhalta olen himoinnut muutamaa pelakkaa, joten ikävä kuulla jos laatu on heikentynyt :( Kannattaisi varmaan antaa aina palautetta, jos saa epäkuranttia tavaraa, jospa ottaisivat opikseen. Sikälikin ikävää, kun toimittajia ei oikein paljon löydy kotimaasta. Aivan ihana valo tuossa viimeisessä kuvassa, kaunista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kerran tilasin Pukin puutarhalta viime vuonna,ei siis oo minkäänlaista vertailukohtaa.Toivottavasti olivat vain joku poikkeus muuten laadukkaissa taimissa.Emmin aikani,että laitanko palautetta,mutta jäi sitten kuitenkin laittamatta,kun tuli muita huolia roppakaupalla...

   Poista
 10. Joo, ihan selvästi näkyy kasvihuone:) Toivottavasti kisu pääsee lämpimään.

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti kisu pääse pois surkeasta kulkurielämästä. Olen saanut kaksi villiintynyttä kissaa pyydystettyä ihan vain kesyttämällä ruoalla. Kumpikin oli joskus leimaantunut ihmiseen, joten niille löytyi uudet kodit. Olisipa kiva jos se voisi täyttää teidän kissavajeenne. Kasvihuonehan jo melkein valmis, hyvin suunniteltu on puoleksi tehty :) Ihania toiveita elää noissa siemenissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin pakkasilla ihan sydäntä riipii kattoa tassunjälkiä lumessa ja sitte noita meidän karvanapoja sohvalla rojottamassa.Kyllä kissan paikka on sohvalla eikä lumihangessa! Tuo ei kyllä ruualla kesyynny,mokoma, on niin arka kuin olla voi...Ikinä en lakkaa ihmettelemästä, miten jostain noin kuivasta ja ruskeasta voi kasvaa kokonainen upea kasvi,miten valtava elämänvoima siemenissä piilee...

   Poista
 12. Ihanaa suunnitella kesän kasveja,
  Jospa eläinraukka pääsee pois kärsimästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä :) toivottavasti,ja vieläpä parhain päin järjestyis kisun asiat.

   Poista
 13. Sinulle on tunnustus blogissani. http://vaaleanvihrea.blogspot.fi/
  Ehkä pian kuvissa on jo kasvihuonekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnustuksesta!
   mitä,etkö sinä näe sitä ;)?

   Poista
 14. Hitsi mä olen niiin kyllästynyt tähän jäiseen keliin ja taivaalta tippuviin valkoisiin rätteihin. Tulispa kevät ja kohinalla. Kiitos siemenistä myös sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattele,Pirkko,positiivisesti! vähä aikaa saadaan vielä huilia,kohta ei oo sen siunaaman rauhaa ;) voi,ajattele sitä ihanaa päivää,kun kevään eka vesisade lankeaa maahan kohinalla...<3 sitä odotellessa. Ole hyvä vain,kuori ja siemenet on kyllä vielä tuossa pöydällä,mutta huomenna vihdoin viimein lähtevät Tampereelle päin:)

   Poista
 15. Kyllä vaan, selvästi on kasvihuoneen paikka :)

  Minä laitoin syksyllä viime keväänä kylvetyt pelargonin säälittävät taimet talvehtimaan. Talvehtiminen alkoi hyvin, kunnes muutama viikko sitten totesin ison osan taimista kuolleen. Osa taas voi oikein mainiosti. Nämä siis itse kasvatettuja taimia. Ei pysty ymmärtämään mikä meni pieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   vau,sä oot kasvattanut itse ihan alusta asti pelargoneja! sitä en oo vielä kokeillut. Semmosia ne vain on, osa menehtyy,sille ei voi mitään.Mutta onneks osa on kuitenkin hyvässä iskussa.

   Poista
 16. Miten ihmiset voivat olla noin välinpitämättömiä ja jättää lemmikkinsä heitteille. Semmoista rotua kun ei tunneta kuin kulkukissa, on vain heitteille jätetty irtokissa.

  Aaah, karjalanpiirakoita!

  Pelakuut nostin kellarista ulos ja nyt pähkäilen ensimmäistä kertaa, että leikkaanko ne alas asti, vai leikkaan pois vain kuivat. Kun leikkaa alas asti, saan kukinnan vasta heinäkuun lopulla. Mullat kuitenkin vaihdan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jaksa minäkään ymmärtää miten kissan voisi hylätä...epäilen,että tuo voi olla jostain maalaistalosta kylältä, ns navettakissa.
   Ihan liian harvoin tulee nykyään leivottua,kyllä kotona leivottu on herkkua.
   Mulla on samansuuntaiset mietteet pelakuiden kans.Taidan osan leikata säästeliäästi ja osan sitten vähän kovemmalla kädellä.mun ei tarvi multia vaihtaa tänä vuonna,kun vaihdoin viime vuonna.Vähän vain lisään ravinteikasta uutta multaa pinnalle.

   Poista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)