lauantai 16. maaliskuuta 2013

Talven taikaa...Winter's magic...

Sitä kyllä piisaa nyt. Lunta. Pakkasta. Tämän viikon aamulämpötilat ei juuri puutarhuria lämmitä :-25C,-27C! Oikeesti alkaa kohta huumorintaju loppua. Piti ihan kaivella se mun puutarhapäiväkirja esiin ja tarkistaa viime kevään muistiinpanot. Lujassa oli kevät silloinkin. Yöpakkasia,lumipyryjä, vasta huhtikuun loppupuolella alkoi kevät tulla.
Eihän tässä muuten mitään moittimista varsinaisesti olisi,mutta kun tuppaa nyt vähän huolettamaan nuo mun arkajalat. Päivisin aurinko lämmittää jo huomattavasti, mutta yöllä pakkanen kirii vähintään sinne -20 C:een. Mitähän sanovat moisesta sahaamisesta esim pihaorjanlaakeri, jonka ainavihreät oksat ovat lumen yläpuolella...tai pikku hevoskastanja ja kolme isointa magnoliaa, joiden ainoana latvuksen suojana on pakkaspeitto...Tule jo kevät,please...No, riskit oli tiedossa ja jos pieleen menee, niin eipä oo ketään muuta syyttää kuin minä itse! ( Tai pakkanen)

Kuvassa yläpuolella se haastekuva,moneskohan jo lienee.Tämä taitaa olla pikkuisen jäljessä,kohta pitää varmaan laittaa jo seuraava. olikohan tämä kuudes kuva..?

It's been so freezing for over a week. -27 C in the morning. I'm kind of worried about my magnolias and horse chestnut and my beautiful ilex...Jäisellä tiellä on hyvät kelit kiitos pakkasten. Lautta kulkee harvakseltaan raskasta liikennettä kuljettaen.Tykkään tuulimyllyistä. Ne on niinkuin puhtaanvalkeita joutsenenkauloja, siivet jauhaa puhdasta, turvallista energiaa. Näitä sopisi mereen vaikka miten paljon.
Koiranelämää

Lennin ihana käkkyrävilla <3

  Hertta <3"Ota kuva, ota kuva!"


"Ei Herttaa! Minua!" 
Piti hakea uudet yrtit piristykseksi. Laventeli ja rosmariini, mun lempparit <3
 
 
 Ja ihana keltainen kalla.


Torstai-iltana oli Oulun Puutarhayhdistyksen vuosikokous. Vähän jänskätti mennä uutena jäsenenä katsomaan millaista väkeä siellä on. Ihan kuin olisi kotiinsa tullut :) Iloisia puutarha-alan ammattilaisia ja harrastajia tupa täynnä ja juttua piisasi! Ilta loppui ihan ennen aikojaan :) Kalenteriin tuli paljon mukavia merkintöjä ja yhteystietoja vaihdettiin. Alkukesästä heti luvassa kiva kotimaan reissu, josta varmasti postausta seuraa.

Mukavaa päivää kaikille, jotka on tänään Tulppaanien Lumoissa <3 Ja tottakai kaikille muillekin <3

7 kommenttia:

 1. Puutarha ja kasvien kanssa touhuilu on parasta terapiaa ..
  Talvi ei halua hellittää kevään tieltä.. pakkohan sen joskus on antaa periksi.. Minäkin odotan oikein hartaasti kevättä

  VastaaPoista
 2. Minäkin tykkään kovasti tuulimyllyistä. Täällä Tampereen seudulla niitä ei ole lainkaan.
  Kauniit ovat muutkin kuvasi ja tuo Puutrahaseuran tapaaminen kuulostaa hyvin onnistuneelta!

  VastaaPoista
 3. Minunkin mielestä pakkaset saisi väistyä. Tämä on oikeaa kidutusta:)

  VastaaPoista
 4. Totta puhut, kyllästyttää jo tämä lumi ja pakkanen.
  Täällä etelässä ei juuri tuulimyllyjä näy, vaikka paikkoja varmasti olisi.
  Kauniita talvikuvia.

  VastaaPoista
 5. Hienoja talvikuvia ja tuulivoimaloita. Niitä olen nähnyt enimmäkseen ulkomailla ja täällä etelässä lähimmät ovat kai Kotkassa.
  Kallasi on tosi upea.

  VastaaPoista
 6. Hienoja koiria ja ihania yrttejä! Jäätiekin on hieno juttu, mutta muuten alkaa kaiken kaikkiaan olla jää-, lumi- ja pakkaskiintiö olla aivan täysi.

  Kiva kuulla tapaamisestanne, kyllä sielun sisaret toisensa siis tunnistaa :)

  VastaaPoista
 7. Tämä pakkanen on kyllä jotain ihan sietämätöntä! Tuota mietin itsekin, että miten nuo kasvit reagoivat tällaisiin lämpötilan vaihteluihin. Päivisin tekisi mieli alkaa pullistella nuppuja pikkuhiljaa mutta illalla saapuu jääkausi. Tulppaaninäyttely oli vallan ihana ja oikea piristysruiske tämän ankean valkeuden keskelle.

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)