torstai 26. toukokuuta 2011

Maailman pehmein hopearuusu.The worlds softest silver rose.Viime viikolla hopearuusut olivat tällaisia villin näköisiä irokeesitukkaisia nuorukaisia
Last week silver roses were wild haired youngsters

Uskomattoman pehmeitä
So soft...
Tämä ihanuus on villapaju,salix lanata

Kuolanpionissa muhkeat nuput
Plump buds of paeonia anomala

Ja tässä on sen lapsi
And here's her baby

Tästä olen niin onnellinen...monta vuotta olen haaveillut vaahterasta ja nyt vihdoin sen sain hankituksi.Luulisin,että se tuntee olonsa kotoisaksi ja tervetulleeksi,niin usein käyn sitä ihailemassa ja koskettelemassa sen pieniä täydellisiä ihkaoikeita vaahteranlehtiä.
This makes me so happy...For many years I've dreamed of a maple and finally bought one.I'm pretty sure this one knows he or she is welcome,so often I go to admire it and touch those small perfect maple leaves.

Osa lehdistä vielä tiukoilla laskoksilla
Some leaves are still folded tight

Kirjopuntarpään heleää vihreää ja keltaista
Bright green and yellow of Alopecurus pratensis "Aureovariegatus"Pitkäpalot värittävät kivikkoa
Colourful Arabis x arendsii

Tästäkin olen hurjan iloinen:).Tarkkaan katsomalla tunnistatte tietysti,että kuvassa on syrikkä,joka talvehti talvensuojaturpeella suojattuna ja alkaa hiljalleen puskea uutta kasvua tyveltään:)
This makes me very happy:) Take a good look and you'll recognize my buddleja which overwintered carefully covered with winterturf and is now beginning to grow:)

Helpotuksen huokaus!Myönnän,että tulin hiukka vainoharhaiseksi menetettyäni viime keväänä sen hienon Makamik-purppuraomenapuun.Joten tämä pikkuinen Tuna-luumupuu vietti talven huhtikuuhun asti käärittynä lämpimään pakkaspeittoon.Toki sitä keväällä jo raottelin,mutta pidin tuulensuojana kunnes juuret alkoivat saada vettä.Jossain vaiheessa talvea lumi painoi pakkaspeitteen alemmas ja jänikset kävivät herkuttelemassa puun latvalla...Ihmeen kauan kesti ennenkuin puu alkoi näyttää varmoja elonmerkkejä,mutta kyllä tämä on hengissä,kyllä vain:)
What a relief! Yes,I became a little paranoid after losing my wonderful Makamik-appletree.So I wrapped this tiny Tuna-plumtree very carefully for winter and released it when I was absolutely sure that roots are starting to get water in spring.Now I'm sure it made it,yes,it's alive:)

Robinsoniana-hämyvuokkoja
Anemone nemorosa "Robinsoniana"
Tummapärskäjuuren hauskat vekkilehdet
Funny leaves of Veratrum nigrum
Ekat kirjopikarililjat kukkivat rusotuomen alla,nuokuttelevat ruudullisia kellojaan

Tässä vielä yksi puuihanuus,saarnivaahtera.Uskomattoman ihanat juuripuhjenneet hennonvihreät lehdet,varsinkin ilta-auringon loisteessa,vastavalossa.
A lovely new tree,Acer negundo.I just love these shiny new leaves,they are absolutely astonishing,especially in backlight.


Tähän sateenjälkeiseen kuvaan on hyvä lopettaa tämä postaus.Vielä muutama työpäivä ja maanantaina alkaa viiden viikon loma! Postissa odottaa Kauppilan jätti-ihqu paketti ja tänään hain matkahuollosta Sofianlehdon kärhöpaketin.Niistä sitten myöhemmin.Kaunista toukokuun jatkoa kaikille mullassamyllääjille:)
Next Monday I'll be off from work for five weeks!There's a super hyper magnificent Kauppila-nursery packet waiting for me in post office,have to pick it up tomorrow.Today I got beautiful clematises.There'll be a post of these wonderful things someday.Happiest and the most beautiful May to all you greenthumbs :)

11 kommenttia:

 1. Niin tutulta kuulostavat nuo kasvipaketit :-D Eipä tule aika pitkäksi lomapäivinä, ei tarvitse miettiä ohjelmaa!
  Voi mitä herkkuja, villapajukuvat ovat mahtavia. Minulla ei sitä vielä ole, mutta varmaan viihtyisi monien pajujen tapaan savisessa maassani. On kiva huomata, että talvituhot ovat pienemmät kuin mitä on kuvitellut.

  VastaaPoista
 2. Mitä sinun Makamikille tapahtui? Juuri itse sellaisen istutin :O onko vinkkejä? :)

  VastaaPoista
 3. Beautiful pictures, and you have special plants, and "Silver rose " is that a real rose?

  VastaaPoista
 4. Kevät on niin väkevää aikaa uuden elämän alkamiseen.
  Virkistävää lomaa!

  VastaaPoista
 5. Nyt minunkin on ihan pakko kokeilla syrikän kasvatusta maahan istutettuna ! Me olemme siirtäneet sen aina talveksi kellariin.
  Villapajun kuvat ovat niin suloiset... että melkein se on nyt hankittava ; )
  Taimipaketit... voi ihanuutta !

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo kirjopikarililja. =)
  Miekin rakastan vaahteroita... Tai kaikenlaisia muitakin puita...

  VastaaPoista
 7. Saila,just parasta lomapuuhaa,istuttelu ym:).Villapajut on tosi ihania,varsinkin tuo lehtien puhkeamisvaihe,niitä on pakko käydä hypistelemässä,on ne niin ihanan pehmeitä ja hopeisia.Muutenkin pensaan kasvutapa on kiva,mutkaileva.Varmaan viihtyy maaperän puolesta hyvinkin pihallasi,kokeile ihmeessä:)

  Maija,siitä eka Makamikista olenkin jossain vaiheessa kirjoittanut.Eli istutin sen ihan paraatipaikalle,avoimelle,tuuliselle ja ilmeisesti se sitten ekan kevättalven kovan auringonvalon ja kevättuulien vaikutuksesta otti ja kuivui,aloitti kasvun ennenkuin juuret saivat vettä tms.uusi Makamik on suojaisammassa paikassa ja aion sulatella keväällä sen ympäristöä,ettei sama toistuisi.

  Marian,thank you for your kind words.unfortunately they aren't real silver roses,it's a small willow with silvery leaves,salix lanata.

  Tarina,on kyllä,joka kevät tuo uskomaton elinvoima kaikkialla jaksaa hämmästyttää ja kummastuttaa.Miten pieneen siemeneen voi kätkeytyä koko ihana kasvi lehtineen ja kukkineen,miten kylmän talven jälkeen voi mikään olla elossa...kiitos,aion kyllä nauttia lomasta täysin siemauksin:)

  Sari,minäkin olen aikaisemmin talvettanut syrikkäni sisällä ja jostain syystä ne ovat sit ihan loppumetreillä loppukeväällä kuivuneet ja kuolleet.Nyt kokeilin eka kertaa ulkona selviytymistä,toinen kuoli ja toinen selvisi hienosti.Tämä selviytyjä oli kyllä alunperinkin paremmassa paikassa.

  Una,ystäväiseni:)Nämä on mun ekat kirjopikarililjat,olen aikaisemmin vain ihaillut niitä kuvissa.ihania ruutuja.Teillä vaahterat onkin tosi komeita puita,täällä se on semmonen etelän herkku,melko harvinainen kuitenkin.Tuo istuttamani on jo kasvanut hurjasti,voin jo seistä sen katveessa:)

  Anteeksi kamalasti,kun nyt vasta vastaan kommentteihinne,olen kyllä yrittänyt,mutta jostain syystä bloggeri on tehnyt kiusaa eikä ole millään hyväksynyt kommenttejani!?!Jos nytkin menee koko vuodatus hukkaan,en kyllä ala...

  VastaaPoista
 8. Hi, i thinκ thаt i ѕaw you visited
  my weblog thus i came tο “return the favоr”.
  I'm attempting to find things to improve my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

  My web page ... rhesusnegative.info

  VastaaPoista
 9. Wow, awesome blog laуout! How long hаve you
  been blogging for? you made bloggіng look easy.
  Тhe overаll look of уοur web site
  is great, as well as the сontent!

  my blog: reverse phone Number search

  VastaaPoista
 10. Ι don't know if it's just me or if pеrhaps everyboԁy else eхperienсing іssues
  with уouг sіte. It looks liκе ѕome of the wгitten text on уour contеnt аre гunning off the screеn.
  Cаn sοmеbodу else please provide feedback and lеt mе knоw if this iѕ happening to them toο?
  Thiѕ cоuld be a issuе with my browser because I've had this happen previously. Many thanks

  my site - rhinoplasty top surgeon

  VastaaPoista
 11. Ηellо there, I found your wеbsite by the uѕе of Google while looking for
  a similaг topic, your web site got hеrе
  up, it seemѕ to be gοod. I hаve bookmагked it in my google bookmarκs.

  Hi theгe, simply chаngeԁ into aleгt to your wеblog through Goοgle, and located that it is really infoгmative.
  I am gonna bе carеful foг brussels.
  I'll appreciate when you continue this in future. Many other people will probably be benefited out of your writing. Cheers!

  my webpage; näsplastik **

  VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)