tiistai 10. toukokuuta 2011

Oi ihana toukokuu.Darling buds of May.


Vähäistä kitkemistä ja haravointia sekä pensaiden siistimistä lukuunottamatta en ole paljoa ehtinyt pihalla hommailla.Daalianjuurakot ja terijoensalavan maljakossa juuret kasvattaneet oksat ruukutin viikonloppuna ennen iltavuoroon lähtöä.

Lämpökompostori - se rakas vihreä pallo :) - jäi syksyllä tyhjentämättä,kun talvi yllätti puutarhurin.Kuvittelin,että ehdin sen tyhjentää,mutta hupsis se otti ja jäätyi yllättävän nopeasti.Jouduin lopputalvesta laittamaan biojätteet puutarhajätekompostoriin,kun ei vihreään palloon enää mahtunut.Yhtä äkkiä kuin se syksyllä jäätyi,se myös keväällä suli oltuaan talven paksun kinoksen suojissa.Tyhjensin sen yhtenä iltana ja mahtava höyry nousi viileään iltaan,lämpö huokui ylöspäin.

Sain monta kottikärryllistä muhevaa hyväntuoksuista kompostimultaa pensaille ja perennapenkkeihin levitettäväksi.Tuoreimmat kerrokset nostin erilleen ja laitoin lopuksi tyhjän kompostorin pohjalle valmistumaan.

In the autumn I had all the time in the world to empty our compostor but it froze so suddenly. Later on during the winter I had to put our food waste etc. into our other compostor just because I couldn't fit anymore into my green ballshaped compostor. Just as quickly as it froze in the autumn it also melted in the spring. Last night I emptied it and got many wheelbarrows full of great, nice smelling mulch.
Hyvä Suomi!
Sinivalkoinen Suomi-penkki kukkii taas sopivasti jääkiekon MM-kisojen aikaan.Valkoisia kevättähtiä ja sinisiä skilloja,vuosi vuodelta enemmän.
Go Finland!

This is our blue and white-flowerbed,colours of Finland's flag,blooming just in time for the icehockey world championships.

Jokohan tämä vihdoin kukkii...? Jalosyreeni Andenken an Ludwig Späth,talvehti taas paksun kinoksen alla näkymättömissä.Tässä silmussa on kyllä selvä häivähdys purppuraa,olisipa ihanaa,jos nyt olisi kukkia tulossa.
Will this finally bloom...? Lilac, Andenken an Ludwig Späth, overwintered under a thick drift of snow. This bud clearly has a hint of purple. Oh, how lovely it would be if it blooms at last.
Pörröpäät

Ihana tummapikarililja putkahti toissapäivänä esiin
Wonderful Fritillaria Camchatcensis appeared the day before yesterday.


Vaaleajouluruusu kukkii
Helleborus niger blooms


Kuin pieni ananas kurkistaisi terälehtien keskeltä
Like a tiny pineapple peeking amongst petals

Ulkoilmaan totuttelemassa kamelia,talvella ostetut ruukkuesikot,jouluruusu,osa ruukutetuista pioneista
Getting used to the life outside,camellia,primroses bought during winter,new hellebore,some of the potted peonies
hento viherrys
slightly getting greener
Äitienpäiväkukkia ostaessa mukaan lähtivät patiolle väriä tuomaan nämä ihanat sarviorvokit
On Saturday I went to local nursery to buy Mother's Day-flowers to my mother's grave and bought also these wonderful violas.

Ihana tyttäreni tuli viime viikolla pistäytymään koti-Suomessa ja toi nämä kauniit Lontoon-tuliaiset :)
My lovely daughter came from London last week and brought me this pair of beauties :)
Tervetuloa-kakku.Welcome home-cake.


Narsissinnupuissa piilee ihana salaisuus
A wonderful secret lies in daffodil buds
Feerie-pionin komeat versot
Magnificent shoots of Feerie-peony
Muissa paljon pienemmät
The others are so much smaller
Poimulehden ruusukkeita
Lady's mantle

3 kommenttia:

  1. Ihana syreenin nuppu! Minäkin jännitän oman Ludwig S:ni kanssa, siinäkin on selvästi tummemmat nuput kuin muissa syreeneissä. Nyt tajusin laittaa sen kanaverkon sisään talveksi, toissa talvena kaikki sen oksien kärjet syötiin.
    Jännittävä tuo pikarililjatuttavuus. Minulla ovat nousussa F. persicat, jännää sekin! On kiva kun on uudenlaisia sipulikukkia ihmeteltävänä.
    Hyvä Suomi ja Suomi-penkki!

    VastaaPoista
  2. Sinullahan nousee jo vaikka mitä!!! Itsekin aloittelen pionien kanssa, mutta on harmillisen vähän lajeja, jotka näin pohjoisessa pärjää. Mutta pitää istutella näitä "varmoja" tapauksia. Mun kukkapenkit ovat vasta päässeet lumipeitteistään ja näyttävät vielä aika "nukkuvilta". Ihanaa alkukesää sinulle!

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)